Tie, kurie kartu su mumis šioje kelionėje jau esate kurį laiką, turbūt pastebėjote, kad šioje paskyroje atsiduria tie receptai, kurie:
✔️yra sveiki;
✔️taupo brangų mamų ir tėčių laiką;
✔️yra paprasti, bet genialūs.
Taigi, kepti vaisiai. Man asmeniškai šiltą vasaros vakarą nėra geresnio deserto už griliuje (prastesniu atveju – orkaitėje) keptą persiką su vanile, čiobreliais ir vaniliniais ledais. Iš principo, bet koks keptas vaisius su ledais man yra tobulas derinys.
Šįkart kepėme ananasą, valgėme su graikiniu jogurtu ir trupučiu medaus-sviesto karamelės, bet jūs galite pasilepinti ir ledais 🙌🏻👌🏻
Viskas paprasta kaip 2×2: tereikia nulupti ananasą, supjaustyti riekelėmis ar griežinėliais ir kepti sausoje keptuvėje (paprastoje ar grilio) nelimpančiu dugnu. Dažniausiai kepant ananasą receptuose nurodoma apvolioti jį rudajame cukruje ar meduje, bet to daryti tikrai nebūtina, nes vaisiuje esančio cukraus pilnai pakanka, kad jis gerai karamelizuotųsi. Pabandykit!
Recepto atskirai neužrašinėsiu, nes jam tikrai tereikia vieno ingrediento. Kepti galite ir kepsninėje (tobula!) arba keptuvėje, patiekti su jogurtu, ledais, mėtų cukrumi (mėtos trintos su ruduoju cukrumi), klevų sirupu, medumi ar valgyti tiesiog vienus.
Parašykite komentarą