Nors prieš įsigydama vaflinę ilgai (bet tikrai ilgai) dvejojau ar man reikia dar vieno prietaiso virtuvėje, paskui dar labai ilgai ieškojau būtent apvalios formos vaflius kepančio įrenginio, šiandien esu 100 proc. tikra, kad čia buvo bene geriausias mano šių metų pirkinys virtuvei! (Praėjusių metų top’as yra silikoninis kilimėlis orkaitei, kuris pakeičia kepimo popierių ir yra daugkartinio naudojimo, bei sifonas plaktai grietinėlei ir padažams).⠀
⠀
Aš pati šiam kepiniui didelių jausmų nejaučiu ir savo gyvenime nepasigesčiau, bet mano vyrai, o ypač Leonas, galėtų valgyti kasdien! Kepėm jau visokių saldžių vaflių, toliau eilėje – nesaldūs ir daržoviniai. O jūs mėgstat? Kepat? Gal turite mėgstamų ir laiko patikrintų receptų? Pasidalinkit komentaruose 🙃👇🏻⠀
Vafliai su speltų miltais ir pasukomis
2 kiaušiniai⠀
2 šaukštai tirpinto sviesto⠀
250 ml raugintų pasukų⠀
250 ml šviesių speltų miltų⠀
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių⠀
½ šaukštelio valgomosios sodos⠀
2 šaukštai nerafinuoto cukranendrių cukraus⠀
¼ šaukštelio druskos⠀
1 apelsino tarkuota žievelė⠀
⠀
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite juos su pasukomis bei tirpintu sviestu iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus speltų miltus su kepimo milteliais, soda, cukrumi, druska ir tarkuota apelsino žievele (arba šaukšteliu natūralios vanilės ekstrakto). Sausų ingredientų mišinį suberkite į kiaušinių ir pasukų plakinį ir užmaišykite tešlą. Į paruoštą karštą vaflinę pilkite po 2 samčius tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrus.⠀
⠀
Patiekite šiltus su plakta grietinėle, uogomis, klevų sirupu, etc.⠀
Parašykite komentarą