Aš, kaip ir ko gero visos mamos, kasdien suku galvą, kaip į Leono valgiaraštį prigrūsti kuo daugiau naudingų dalykų: daržovių, vaisių, gerųjų riebalų, sveikų angliavandenių ir netuščių kalorijų. Turint galvoje faktą, kad 1-3 metų vaiko mitybai apibūdinti puikiai tinka žodis – išrankumas, o nuotaika valgyti net ir mėgstamus produktus dažnai yra neprognozuojama, kartais man tikrai norisi pasiduoti, kai puikūs ir skanūs pietūs yra nurašomi ir vos vos paknebinėjami. Bet primenu sau, kad tai tik etapas, kuris visada nesitęs ir toliau einu vykdyt savo misijos.
Šie saldžių bulvių kepsneliai yra win win – į saldžių bulvių ir avokado (kurį valgė garnyrui) combo man pavyko įgrūsti ne tik lapinio kopūstp (ačiū @urbanfoodltuž dovanas), nuo kurio Leonas šiaip suka nosį, bet ir juodųjų pupelių. O čia jau sėkmė – valgė ir nerankiojo lauk. Man taip pat patiko labai, kartosim tikrai dar ne kartą. Beje, ar žinojot, kad 1 šaukštelis lapinių kopūstų miltelių = 100 g šviežių lapinių kopūstų. Tikra vitaminų bomba!
Saldžių bulvių kepsneliai su juodosiomis pupelėmis ir lapiniais kopūstais
1 didelė ar 2 mažesnės saldžios bulvės
1 šaukštas šaltyje džiovintų lapinio kopūsto miltelių
1 kiaušinis
65 g virtų juodųjų pupelių
50 g džiūvėsėlių
½ šaukštelio saldžiosios paprikos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Pirmiausia pasiruoškite saldžias bulves, t.y. jų košę. Bulves galite kepti su lupena orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje (prieš tai subadykite visą bulvę šakute, kad nesprogtų), virti garuose ar kitu mėgstamu būdu. Tuomet minkštimą sutrinkite šakute ar blenderiu. Recepto kiekis apytikslis, bet jums reikėtų turėti apie 300-400 ml bulvių košės.
Į dubenį sudėkite saldžių bulvių košę, šaltyje džiovintų @urbanfoodlt lapinio kopūsto miltelius, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, pupeles ir saldžiąją papriką. Viską sumaišę turėsite vientisą tešlą bulvių kepsneliams. Iš šio kiekio suformuosite maždaug 8 vienodo dydžio paplotėlisu. Įkaitinkite keptuvę ant kiek didesnės nei vidutinė kaitros, įpilkite šaukštą aliejaus. Kai įkais, į keptuvę sudėkite saldžiųjų bulvių kepsnelius ir kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusės, kol gražiai apkeps.
Mes valgėme su graikišku jogurtu ir avokadais.
Parašykite komentarą