Esu dėkinga, kad mane supa fantastiški žmonės ir puikūs draugai! Kai aną savaitę man @ievadan brūkštelėjo, kad vis pamiršta man pasakyt, kaip Stokholme košes skanina „Leono kava“ (o iš tiesų tai „foamed milk“. Iev, tai žinok, dabar ir aš galvoju, kad net truputį pikta ir pavydu, kodėl ne aš pati taip sugalvojau!
Bet aš dabar ne apie pavydą, o tai, kad taip paruošta košė dabar pas mus yra visiška sėkmė! Ir apie tai, kad geromis idėjomis reikia dalintis.
Kadangi į temą ir Gabrielė pasidalino savo geriausiu pusryčių košės triuku, tai aš kviečiu ir jus pasidalinti savaisiais. Kaip verdate košę ir ką būtinai darote ar dedate, kad ji būtų pati skaniausia? Pasidalinkite komentaruose 👇🏻
O košė mūsų čia standartinė: į puodą beriu viso grūdo avižų dribsnius, sausai pakepinu, tada sudedu pusę tarkuoto obuolio, cinamoną ir vieną susmulkintą datulę. Supilu pieną, užverdu, sumažinu ugnį ir verdu apie 8 minutes.
Tuo tarpu kitame puode su trupučiu vandens ir cinamonu patroškinau kubeliais pjaustytą likusią obuolio puselę, kai vandens beveik nebeliko, įpyliau šaukštelį datulių sirupo (galima medaus arba klevų sirupo) ir nukėliau nuo ugnies.
Košę pagardinau sviestu, sudėjau troškintus obuolius ir užpyliau plakto pieno puta. Nerealiai gerai!
Daugiau pusryčių košių receptų rasite čia: košės.
Parašykite komentarą