Šis obuolių blynas, keptas orkaitėje, originaliame šaltinyje, kur jį radau, vadinosi pudingu. Savo išvaizda jis man primena pyragą, tai galima vadinti ir taip. Kaip liaudis sako: kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Nes šį gerą daiktą sugadinti sunku.
Receptas be cukraus ir alternatyvių saldiklių, bet jų čia visiškai ir netrūksta. Na, mes tikrai nepasigedome. Kadangi, jis toks #sugarfree, tai puikiai tinkamas ir vyresniems kūdikiams (jei praktikuojate BLW), toddleriams, vaikams ir, žinoma, suaugusiems. Na, tik jei pasaldinsite porciją ledais, gal jau ir nebebus toks sveikas, bet… kam nepasitaiko?
Rekomenduoju išsikepti savaitgalio pusryčių stalui ar lengvam pavakarių desertui.
Skanusis obuolių pudingas
500 g obuolių
2 kiaušiniai
15 g sviesto
100 g šviesių speltos arba kvietinių miltų
125 ml pieno
*2 šaukštai citrinų sulčių
*sauja šilauogių arba aviečių
*½ šaukštelio cinamono
*Žvaigždute pažymėti ingredientai nėra būtini, bet jei turite – bus tik skaniau.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Nulupkite obuolius ir supjaustykite kuo plonesnėmis skiltelėmis. Skilteles sudėkite į dubenį, pabarstykite cinamonu ir apliekite citrinų sultimis, jei naudojate.
Kitame dubenyje išplakite 2 kiaušinius, tada supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Gerai išnaišyjite. Suberkite miltus ir užmaišykite šiek tiek tirštesnę nei blynų tešlą. Į tešlą sudekite obuolių skilteles ir mentele atsargiai išmaišykite, kad visi obuoliai būtų pasidengę tešla.
Kepimo formą patepkite trupuciu sviesto ar aliejaus. Jei turite laiko, imkite po vieną skiltelę ir sudėkite į keoimp formą, tada pabaigoje užpilkite likusią tešlą ant viršaus. Jei laiko neturite, tiesiog suverskite visą masę iš karto.
Kepkite 50 minučių, kol viršus gražiai pagels. Skanaukite su pienu, grietinėle ar net ledais!
Daugiau sveikų desertų receptų rasite čia: sveiki desertai.
Parašykite komentarą