Mano namiškiai mėgsta mėsą, bet aš mėgstu gaminti ir vegetariškus patiekalus. Taip darau dėl kelių priežasčių, bet labiausiai dėl paties maisto ir patiekalų įvairovės, platesnio ingredientų spektro, skirtingų ir įvairesnių maistinių medžiagų.
Ši „Bolognese“ padažo alternatyva su lęšiais tikrai mėgstama vegetarų ir skirtingų receptų galite rasti šimtus. Aš dalinuosi savuoju, kuriame yra pomidorų, tarkuotos morkos, salierų ir raudonųjų lęšių, ir kurį mėgstame visi.
Troškinant ant lėtos ugnies lęšiai tarsi ištirpsta pomidorų sultyse ir virsta salstelėjusios ir gana vientisos tekstūros padažu. Tai tikrai paprastas būdas į maistą pridėti papildomų maistinių medžiagų. Negana to, jį galite panaudoti patiems įvairiausiems patiekalams:
👉🏻 su mėgstamais makaronais – klasika
👉🏻 mac&cheese su bolognese
👉🏻 quesadillas
👉🏻 su orkaitėje keptomis daržovėmis
👉🏻 lazanijos įdarui
👉🏻 piemenėlių pyrago įdarui
👉🏻 sluoksniuotos tešlos pyragėliams
👉🏻 pridėkite pupelių ir pagaminkite sotų pyragą, užkeptą bulvių koše
LĘŠIŲ „BOLOGNESE“
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 saliero lazdelė
1 morka
2 skiltelės česnako
5 pievagrybiai
200 g raudonųjų lęšių
500 g trintų pomidorų (aš naudojau „I❤️ ECO“ iš @rimi.lietuva)
1 šaukštas balzaminio acto arba balzaminio kremo
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas saldžiosios paprikos
1 šaukštas džiovintų raudonėlių
1 šaukštas cinamono
GIlesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą salierą, tarkuotas morkas, traiškytą česnaką, susmulkintus pievagrybius ir kepinkite kelias minutes.
Kai daržovės suminkštės, suberkite lęšius, supilkite trintus pomidorus, suberkite prieskonius, cukrų, balzaminio acto kremą, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol lęšiai išvirs, apie 15 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba dar trintų pomidorų.
Patiekite su virtais makaronais.
Parašykite komentarą