Mintimis ir prie stalo su Ukraina. #CookForUkraine – puiki proga iš arčiau susipažinti su ukrainiečių virtuve. Jūsų stalui ir smaližių pilvams – dar vienas puikus ir labai paprastas receptas iš @oliahercules knygos „Mamushka“.
ukrainietiški pusryčių blynai
оладки
160 ml kefyro arba jogurto*
1 kiaušinis + žiupsnelis druskos
90-100 g kvietinių miltų
½ šaukštelio valgomosios sodos
saulėgrąžų aliejaus**
grietinės
mėgstamos uogienės
Dubenyje sumaišykite kefyrą, lengvai su ziupsneliu druskos išplaktą kiaušinį, miltus ir sodą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekite su grietine ir mėgstama uogiene.
@oliahercules, kad ji šiuos vaikystės blynus dažnai kepa savo sūnui ir patiekia su braškių–agrastų uogiene.
*aš naudojau ožkų pieno kefyrą iš @assorti_lietuva;
**blynus visada kepu ant trupučio sviesto, nes niekada neturiu saulėgrąžų 🌻 aliejaus.

Kepkit būtinai! Nerealūs!!
Parašykite komentarą