• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
    • Pradžia
    • Apie
    • žiniasklaidoje
    • blog’as
    • knyga

    mano vaikas valgo viską

    receptai visai šeimai

    • parduotuvė
    • krepšelis
    • kontaktai
      • Behance
      • Email
      • Facebook
      • Instagram
      • Pinterest
    • Pusryčiai
    • Pietūs
    • Vakarienės
    • Užkandžiai
    • Desertai
    • Patarimai

    pavasariškas jautienos troškinys

    30 kovo, 2022 · Pietūs, Vakarienės ·

    0 Like this

    Džiaugiuosi, kad Lietuvoje turime ir galime įsigyti tikrai kokybiškos mėsos. Dar labiau džiaugiuosi draugyste su „Feel The Beef“, kurie žino, kad išskirtinei mėsos kokybei svarbiausia – gyvulių gerovė. 

    Man svarbu žinoti, kad „Feel The Beef“ produkcija atitinka visus tvarios gyvulininkystės standartus – galvijai laisvai ganosi Baltijos šalių lankose, džiaugiasi grynu oru, maitinasi motinos pienu bei vešlia žole.

    Šiandien kviečiu gaminti pavasarišką jautienos troškinį, kuris tiks ne tik kasdienai, bet ir artėjančių Velykų stalui. Nors troškiniai įprastai siejami su šaltuoju metų laiku, tikiu, kad šis gali jus ir nustebinti – lengvas, bet tuopat ir užtektinai sotus, spalvingas, gausus daržovių ir paprastai pagaminamas, o svarbiausia – minkšta lieka tokia minkštutėlė, ir tirpstanti burnoje, kad patiekalas tiks ir patiems mažiausiems valgytojams. 

    Jautienos troškinimui gabalėliai kruopščiai išpjauti iš sprando, mentės arba kumpio ir brandinti 30 dienų. Tvirti bei liesi, turintys nedaug riebalų – kad troškinant taptų kuo minkštesni.

    P.S. karmos taškai „Feel The Beef“, kad jautiena troškinimui supakuota jau paruošta tobulo dydžio gabaliukais. Ir taupo laiką, ir tobulai tinka tiems, kurie šio darbo nemėgsta arba vis klausia savęs, tai kokio dydžio tie gabaliukai turi būti. Win win.

    pavasariškas jautienos troškinys

    1 kg „Feel The Beef“ jautienos troškinimui 
    1 svogūnas 
    1 morka 
    2 salierų stiebai 
    125 ml miltų
    druska ir pipirai
    alyvuogių aliejus
    2-4 šakelės čiobrelių
    1 šakelė rozmarinų
    1 lauro lapas
    1 l jautienos sultinio 
    8 jaunos bulvytės
    8 jauni svogūnėliai 
    8 jaunos morkytės
    100 g šaldytų žirnelių arba šparaginių pupelių

    Svogūną, morką ir salierų stiebus supjaustykite nedideliais, vienodais kubeliais, porą – plonais griežinėliais. Troškintuve arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepinkite daržoves, kol svogūnai suminkštės. Iškepusias išimkite ir trumpam atidėkite.

    Jautieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite į maišelį, ten pat suberkite miltus ir gerai pakratykite. Jei reikia, į puodą įpilkite daugiau aliejaus, gerai įkaitinkite ir apkepinkite miltuose apvoliotą jautieną, kol gražiai apskrus iš visų pusių – užtruksite apie 7 minutes.  

    Tuomet į puodą grąžinkite apkeptas daržoves, sudėkite prieskonines žoleles, jautienos sultinį ir uždenkite dangčiu. Kai užvirs, kaitrą sumažinkite iki žemos arba dėkite į orkaitę 1 ½ – 2 val. Kartą per virimo laiką patikrinkite, ar nereikia daugiau skysčio, ir, jei reikia, įpilkite. Po maždaug 1 ½ valandos virimo sudėkite nuvalytas morkas ir bulves ir vėl uždenkite. Virkite dar 20 –25 min. arba kol daržovės išvirs. Pačioje pabaigoje sudėtikite žirnelius / šparagines pupeles. Jei reikia, įberkite druskos. 

    Jei padažas per skystas, dalį sultinio sumaišykite su trupučiu miltų ir įmaišę į troškinį trumpai pakaitinkite, kol sutirštės.  

    Valgykite vieną ar su šiltais ryžiais, perlinėmis kruopomis, grikiais, kuskusu ar kremine kukurūzų koše. 

    Daugiau vakarienių receptų rasite čia: vakarienės.

    Daugiau troškinių receptų rasite čia: troškiniai.

    Previous Post: « ukrainietiški pusryčių blynai
    Next Post: pavasariškas risotto su žuvimi ir žalumynais »

    Reader Interactions

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Primary Sidebar

    labas,

    aš – Eglė, maisto fotografė ir 3 metų valgytojo Leono mama. Sveiki atvykę į @mano.vaikas.valgo.viską – informatyvią erdvę tėvams, kurie nori užauginti sveikus, neišrankius ir žingeidžius mažuosius valgytojus.

    daugiau >>

    naujausi įrašai

    • lazanijos sriuba viename puode
    • spalvingi daržovių kepsneliai
    • tobulas varškės apkepas
    • puriausi bananų blynai
    • nuostabusis sardinių ragù

    kategorijos

    • Desertai
    • Duona
    • Pagardai
    • Patarimai
    • Pietūs
    • Primaitinimas
    • Pusryčiai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienės
    • Vegetariška

    archyvas

    • 2024 m. liepos mėn.
    • 2024 m. kovo mėn.
    • 2024 m. sausio mėn.
    • 2023 m. kovo mėn.
    • 2022 m. balandžio mėn.
    • 2022 m. kovo mėn.
    • 2021 m. lapkričio mėn.
    • 2021 m. rugsėjo mėn.
    • 2021 m. rugpjūčio mėn.
    • 2021 m. gegužės mėn.
    • 2021 m. balandžio mėn.
    • 2021 m. kovo mėn.
    • 2021 m. vasario mėn.
    • 2021 m. sausio mėn.
    • 2020 m. gruodžio mėn.
    • 2020 m. lapkričio mėn.
    • 2020 m. spalio mėn.
    • 2020 m. rugsėjo mėn.
    • 2020 m. rugpjūčio mėn.
    • 2020 m. liepos mėn.
    • 2020 m. birželio mėn.
    • 2020 m. gegužės mėn.
    • 2020 m. balandžio mėn.
    • 2020 m. kovo mėn.
    • 2020 m. vasario mėn.

    naujienlaiškis

    Sužinokite naujienas pirmieji!

    Naujienlaiškio kol kas teks palaukti, tačiau jūs būsite pirmieji, kurie apie jį sužinos ir kuriuos jis pasieks!

    Šiandien užkandžių dėžučių asortimentas yr Šiandien užkandžių dėžučių asortimentas yra praktiškai neaprėpiamas ir išsirinkti kokybišką ir sveikatai palankią dėžutę tampa tikru iššūkiu tėvams. Artėjant rugsėjui klausimą „Kaip išsirinkti užkandžių dėžutę darželinukui / pradinukui / mokyklinukui?“ girdėjau, ko gero, dažniausiai. Gyvenimiškos aplinkybės ir laiko tempas prisiliesti prie šios temos leido tik dabar, bet juk geriau vėliau nei niekada... Mes turime ne vieną ir ne dvi dėžutes visiems gyvenimo atvejams (žr. skaidrę nr. 2), tad gal šis gidas pravers ir jums renkantis kitą priešpiečių ar užkandžių dėžutę. 

Renkantis indą, kuriame vaikas į mokyklą nešis pietus ar užkandžius, svarbu žinoti keletą pagrindinių kriterijų. Kiekviena detalė gali turėti didelę reikšmę tiek patogumui, tiek sveikatai. Kiekviena dėžutė turi savo privalumų ir trūkumų. Svarbu žinoti bent pagrindinius dalykus, į ką atkreipti dėmesį. Šioje serijoje sudėjau viską, ką būtina žinoti renkantis užkandžių ar pietų dėžutę. 

Skaidrių pabaigoje dalinuosi dėžučių pavyzdžiais, kurios ~apytiksliai tinkamos vienam ar kitam amžiui. Bet, žinoma, tai labai nekonkretu, nes bent jau mūsų šeimoje VISI naudoja VISAS dėžutes 😅💪🏻
    Pakelkit ranką, pas ką taip dar būna. 🙋‍♀️ mūsų namuose šią savaitę tikrai taip buvo 😅

Linkiu šį savaitgalį bent vieną dieną rasti sprendimą, kad vakariene ar pietumis pasirūpintų kas nors kitas, ne jūs! 💪🏻

Ir būtų smagu, jei pasidalintumėt, kas jus mamystės vargina labiausiai apie ką niekas neįspėjo 🫣 1, 2, 3, go 👇🏻
    Spalio mėnesį ir vėl skaičiau produktų etiket Spalio mėnesį ir vėl skaičiau produktų etiketes! Rodau, ką šįkart įdomaus ir sveikatai palankaus pavyko sužvejoti prekybos centrų lentynose. 🍂🛒

Pagrindinę informaciją surašiau skaidrėse, braukite į šoną 👉🏻 Jei kilo kokių klausimų apie vieną ar kitą produktą, rašykite komentaruose, pasistengsiu visiems atsakyti 💪🏻

Už mažųjų šiaurinių krevečių 🦐 rekomendaciją esu dėkinga Renatai iš @sezoninevirtuve , kurias ji man prigyrė paskutinės knygos fotosesijos metu. Išties labai skanios ir tvariai sužvejotos! 

„Dvaro“ sūriu užinfluencino Gabrielė iš @pusryciams 🧀

Matcha 🍵 - nemažai jūsų man dar vasarą rekomendavo šį lenkų prekės ženklą @moyamatchapl (beje, Varšuvoje yra visas „Moya“ matcha baras, bet iki jo nenukeliavom), šis daily pasirinkimas nėra ceremoninės arbatos kategorijos matcha, bet man ji puikiai tinka ir patinka kasdieniam gėrimui.

Jei turite klausimų apie vieną ar kitą produktą, rašykite komentaruose, tikrai pasistengiu visiems atsakyti!

Ir dar! Jei patiko toks formatas, išsisaugokite, dalinkitės su draugais ir palikite ♥️ matydama jūsų reakcijas, žinosiu, ar verta tokį turinį / rekomendacijas paruošti ir ateityje.

#sveikamityba #produktųetiketės #sveikagyvensena #maistopasirinkimai #sveikasmaistas #mitybospatarimai
    ✨Receptas, kuriuo negaliu nepasidalinti 👇🏻 ✨Receptas, kuriuo negaliu nepasidalinti 👇🏻

Ar žinojote, kad paėmus truputį raudonųjų lęšių, juos nuplovus vėsiu tekančiu vandeniu, išvirus iki košės konsistencijos ir sutrynus su citrinų sultimis, skiltele česnako, alyvuogių aliejumi, sezamų pasta tahini, pagardinus kuminu ir saldžia paprika bei žiupsneliu druskos, turėsite šilkinės tekstūros ir dieviško skonio užtepėlę. Tai puiki, daug greičiau pagaminama ir gausi baltymų alternatyva tradiciniam humusui. Tikrai privalote išbandyti!

TRINTŲ LĘŠIŲ (ne)HUMUSAS*

180 g skaldytų raudonųjų lęšių
3 šaukštai tahini (sezamų pastos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
½ šaukštelio jūros druskos dribsnių

Nuplaukite lęšius po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu (360 ml vandens) ir užvirkite ant silpnos ugnies. Virkite 10-15 minučių, kol lęšiai pilnai išvirs ir neliks vandens. 

Į virtuvės kombainą sudėkite virtus lęšius, tahini, alyvuogių aliejų, česnaką, citrinos sultis, kmynus, papriką, druską. Trinkite, kol masė bus vientisą ir kreminė.

Sudėkite į dubenį, pagardinkite mėgstamais ingredientais ir mėgaukitės!

* Arabų kalba „hummus“ yra avinžirnis, o humusas – (arabai vadina „hummus bi tahina“) Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, dar kitaip vadinamas avinžirnių užtepėlė. Kadangi avinžirnių šiame recepte nėra, tai vadinikim (ne)humusu, nors jo šilkinė tekstūra išties dieviška.
    Varšuvą atradom ir įsimylėjom prieš 9 metus, Varšuvą atradom ir įsimylėjom prieš 9 metus, kai susigundėm leistis į kelionę autobusu, nes @makalius turėjo gerą deal’ą savaitgaliui @intercontinentalwarsaw viešbutyje. Buvau neseniai grįžusi iš pavasarėjančio Paryžiaus, tad ankstyvo birželio saulės sušildyta Varšuva mano akyse pasirodė tarsi mažoji Paryžiaus pusseserė: stilingas jaunimas, daug kokybiškų maisto ir kavos vietų, muziejai, galerijos, dizaino parduotuvės, etc. Visi tokie laisvi ir atsipūtę...

Varšuva draugiška vaikams veiklų prasme, tačiau mes šįkart atvažiavome be plano ir savaitgalį, kai daugelis vietų nusprendė ilgąjį savitgalį pailsėti. Tad mėgavomės lėtu buvimu be muziejų ir veiklų, daug vaikščiojome, gėrėme kavą ir babyccino su bandelėmis (ką lenkai moka, tai moka – jų kepiniai yra dieviški!), didžiausia atrakcija mūsų vaikams – metro ir tramvajai, visada geresnė pramoga už bet kokį žaidimų kambarį! 

Maistas. Jei Varšuva be vaikų (arba su vyresniais vaikais) yra tikras foodie ir hipsterių rojus, tai su dviem padaužom, kurie ne visada nustygsta vietoje pasirinkimas stipriai susiaurėja. Į @michelinguide restoraną dar nenueisi (iš principo galėtume, tik dabar toks etapas, kai norisi patausoti savo ir aplinkinių nervus), fancy vyninės ir tapas barai – ne visai vaikams draugiškos vietos, stovėti mažiausiai valandos ilgumo eilėje prie @ukiuki_krucza ramenų, kai lauke vos +7 šilumos — irgi ne svajonių užsiėmimas, net jei tie ramenai rautų stogą. 

Dalinuosi keliomis mūsų patikrintomis ir patikusiomis vietomis:

🥧 @zywioly_restauracja  - nuo mielinių bandelių iki focaccia picų gabalėlių. Išragavom beveik visus tortus, brownie labai geras, bet degintas baskų sūrio pyragas – geriausias, kokį esu ragavusi.
🥐 @bakeryelektrowniapowisle - trendy vietelė, nuostabi sluoksniuota tradicinės obuolių szarlotka’os įkvėpta bandelė dosniai paskaninta cinamonu. Pistacijų kruasanas irgi.
🥨 @pan_precel - didelis, šviežias, vietoje keptas precelis maždaug už 1,5 Eur. Tobula!
🍩 Cukiernia Pawłowicz (📍Chmielna 13) - lenkai sako, kad čia bene geriausias lenkiškos spurgos - pączki - visoje Varšuvoje.
🍕@pizzaiolo.cc - žmonės kalba, kad geriausia pica šiuo metu Varšuvoje. Reikės palaukti eilėje, bet tikrai gera.

🫶🏻
    🫒 Tikrai esate girdėję sakant, kad alyvuogių 🫒 Tikrai esate girdėję sakant, kad alyvuogių aliejus – sveikos mitybos pagrindas, kad teisingas pasirinkimas ne tik gali pagerinti jūsų patiekalų skonį, bet ir suteikti papildomos naudos sveikatai. Ir aš nuolatos sulaukiu klausimų, kaip išsirinkti geriausią? 

🕊️ Ne visi alyvuogių aliejai – vienodi. Paruošiau šią trumpą ir konkrečią atmintinę ir kriterijus,  į kuriuos verta atkreipti dėmesį norint išsirinkti gerą ir kokybišką alyvuogių aliejų. Braukite į šoną ir sužinosite apie „extra virgin“ alyvuogių aliejaus kokybės ženklus, rūgštingumą, laikymo sąlygas ir patikimus Europos sertifikatus.

🏺 kviečiu keliauti į kokybiško aliejaus paieškas ir išmokti atskirti tikrą „skystąjį auksą“ nuo prastų imitacijų.

Ir labai rekomenduoju išsisaugoti šį įrašą – neabejoju, kad pravers kitą kartą apsiperkant ✨
    Mūsų imuniteto stiprinimo receptas. Žinau, kad Mūsų imuniteto stiprinimo receptas. Žinau, kad daugeliui mūsų tai rūpi, ypač šaltuoju sezonu! 🍁
Todėl šiandien noriu papasakoti, kaip mes savo šeimoje natūraliai stipriname vaikų (ir savo) imunitetą.

Dalinuosi 3 dalykais, kurie mums puikiai pasiteisino:

1. Kokybiški žuvų taukai 🐟
Mes pamėgome ir jau 2+ metų naudojame @bioguto žuvų taukus, juos papildau @ecosh.lietuva vitaminu D. Vaikai juos mėgsta, o aš ramiai miegu žinodama, kad jie kasdien gauna svarbių maistinių medžiagų. 

2. Nosies plovimas 👃
Iš pradžių atrodė keista, bet dabar tai – mūsų kasdienė rutina. Iš bandytų mums labiausiai patiko ir tiko „Otosan“ sistema. Švari nosis = mažiau peršalimų. Vaikams net patinka šis procesas, nes varvančių nosių sezonu rezultatas nosį išsiplovus – akivaizdus. 

3. Laikas lauke bet kokiu oru ☀️🌧️
Nesvarbu ar lyja, ar sninga – mes einame į lauką. Tikiu kasdienio buvimo lauke nauda, kaip viena svarbiausių dedamųjų geram imunitetui. 

O kaip jūs stiprinate savo mažylių imunitetą? Gal turite savo paslapčių? Pasidalinkite komentaruose – kartu mes galime būti stipresni! 💪❤️

    Footer

    Legal

    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Behance
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • Copyright © 2025 · mano vaikas valgo viską · Hearten Made ⟡