Turbūt pastebėjote, kad man labai patinka iš kelių paprastų produktų sukurti nepaprastą rezultatą. Tokie „receptai” idealiai tinka perkaitusioms mamos smegenims eilinę dieną, kai galvoje dūzgia spiečius minčių, nes tiek pastangų, tiek ingredientų, tiek laiko reikia minimaliai, o lėkštės turinys – džiugina. Gal ir ne super gurmaniška, bet… whatever works, ar ne?
Šie 3 ingredientų blynai yra mūsų taip mylimų 2 ingredientų bananų blynų pusbroliai, tik kur kas puresni ir tikrai tikrai blynų tekstūros. Be to, juos kepti daug lengviau ir apversti mentele – vieni juokai, blynai neplyšta ir nesuyra.
Koks tas trečias ingredientas, kuris taip palengvina gyvenimą? Savikėliai miltai. Labai džiaugiausi prieš keletą metų, kai pamačiau, jog „Malsena” savo asortimentą praplėtė šiais užsienio šalyse seniai pamėgtais miltais.
Savikėliai miltai yra vienas tų maisto produktų be kurio neįsivaizduoju savo virtuvės – jie supaprastina kepimo procesą, nes juose jau yra kildinimo medžiagų ir leidžia kaskart pasiekti tobulą rezultatą, nes nereikia atskirai sverti ar šaukštu matuoti kepimo miltelių. Taigi, jei sugalvoju ką nors kepti spontaniškai, net nereikia vargti ir skaičiuoti proporcijų, kiek kepimo miltelių reikia tam tikram kiekiui miltų.]
Ką dar reikia žinoti kepant šiuos blynus?
👉Nepermaišykite tešlos! Priešingu atveju blynų tekstūra bus tanki, pastovėję blynai taips kieti.
Išvalykite keptuvę tarp kiekvienos blynų partijos, ypač jei naudojate sviestą, kuris linkęs lengvai degti.
👉Neskubėkite! Kad blynus reikia apversti pamatysite, kai tešlos paviršiuje susidarys oro burbuliukai, o kraštai atrodys sutvirtėje.
👉Norėdami tobulai apversti, pakiškite mentelę iki galo po blyno apačia ir greitai bei užtikrintai apverskite.
Pakeitimai ir variacijos
👉Neturite po ranka savikėlių miltų? Naudokite paprastus kvietinius miltus, pilno grūdo kvietinius arba avižinius miltus, kuriuos sumaišykite su 1 ½ arbatinio šaukšteliais kepimo miltelių.
👉Blynams naujo skonio suteiksite, jei į tešlą įmaišysite žemės riešutų sviesto ar bet kurį kitą riešutų sviestą (arba saulėgrąžų sviestą, jei vaikas alergiškas riešutams), šviežių vaisių (pvz., pjaustytų braškių, tarkuotų obuolių ar šilauogių), šokolado lašelių ar tarkuotų morkų.

puriausi bananų blynai
iš 3 ingredientų
2 bananai (230 g be žievės)
140 g savikėlių miltų
2 kiaušiniai, geriausia kambario temperatūros
1 arbatinis šaukštelis cinamono arba vanilės ekstrakto (nebūtina)
Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute arba bulvių grūstuve. Stenkitės, kad masė būtų kuo glotnesnė ir vientisesnė, bet tinka ir nedideli gabalėliai.
Imuškite kiaušinius, suberkite savikėlius miltus ir, jei naudojate, cinamoną ar / ir vanilės ekstraktą. Mentele atsargiai užmaišykite blynų tešlą, kol neliks drėgnų miltų, tačiau nepermaišykite – jei liks nedidelių gabalėlių, nieko baisaus.
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės-mažos kaitros. Kai tešlos paviršiuje pradės matytis burbuliukai, atsargiai blynus apverskite ir kepkite dar 1 ar 2, kol gražiai pagels.
👉Jei blynų liko, laikykite šaltai sandariame inde 3-4 dienas.
🥣 10–12 blynų
👶 nuo 6+ mėn, jei įvesti visi ingredientai (kviečiai ir kiaušiniai taip pat)
🌾 alergenai: kviečiai, kiaušiniai
Daugiau blynų receptų rasite čia: blynai.
Parašykite komentarą