Žinote, kas mane tikrai motyvuoja šioje @mano.vaikas.valgo.viska kelionėje? Grįžtamasis ryšys. Ir ne tik tada, kai parašote ir pasidžiaugiate, kad pritaikėte receptą savo namuose, bet ir tada, kai pasidalinate savais receptais ir jų patobulinimais. Šitas patinka ypatingai, tad šiandien dalinuosi vienos sekėjos prieš gerus metus pasidalintu life-hack’u, kaip pagerinti plaktą kiaušinienę. @lukokleviciene ačiū! ⠀
⠀
Ko gero, yra 1000 ir 1 būdas iškepti plaktą kiaušinienę. Vieni rekomenduoja kiaušinius išplakti labai gerai, netgi su eletriniu plaktuvu, kad susidarytų daug oro burbuliukų, kiti, pavyzdžiui G. Ramsay, griežtai nerekomenduoja plakti kiaušinių ir juos maišo mentele jau keptuvėje. Vienur aprašomas klasikinis variantas naudoja dvigubo indo principą – kiaušiniai “kepa” virš garų vonelės, tuo tarpu prancūziškos virtuvės legenda Jacques Pepin sako, kad jam labiau patinka naudoti keptuvę tiesiai ant ugnies, bet ji turi būti dubens formos, be aštrių vidaus linkių. Ir taip toliau.⠀
⠀
Dažnai plakta kiaušinienė būna prėskoka, todėl skoniui pagyvinti reikia berti druskos, pipirų. Štai čia ir atsiranda slaptas ingredientas – grietinė, patiekalui suteikianti subtilumo ir malonios, švelnios rūgštelės. Googlinau, radau, kad tai visai populiarus priedas ir jį išpopuliarino tas pats G. Ramsay. Vietoje grietinės tinka ir rauginta grietinėlė (creme fraiche, kurios pas mus nėra), ir jogurtas. Tai čia šio recepto improvizacija, pritaikyta mūsų skoniui.
Aksominio švelnumo plakta kiaušinienė
4 dideli kiaušiniai⠀
¼ šaukštelio druskos⠀
1 šaukštas sviesto⠀
4 šaukšteliai grietinės⠀
⠀
Įkulkite kiaušinius į indą. Išplakite šluotele ar plaktuvu kol masė taps vientisai geltona.⠀
⠀
Keptuvėje ištirpinkite sviestą (ugnis turėtų būti kiek silpnesnė nei vidutinė), supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite nemaišydami, kol kraštuose atsiras plonas iškepusių kiaušinių sluoksnis. ⠀
⠀
Mentele pradėkite maišyti kiaušinienės masę – tarsi rankomis rašytumėte 8 ar ∞ ženklą. Maišykite, kol kiaušinienė taps puri ir beveik visiškai paruošta ( užtruksite apie 2 minutes). ⠀
⠀
Galiausiai nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę. Sudėkite kiaušinienę į lėkštę ir pagardinkite jūros druska.
Parašykite komentarą