Man vasara oficialiai prasideda su pirmaisiais arbūzais ir saldžiomis braškėmis. Aš pati braškes ir arbūzus mėgstu valgyti vienus, be nieko ir, kol neturėjome Leono, daugiausia, ką darydavau virtuvėje su šiais ingredientais, tai lengvas salotas su feta arba mocarela ir žolelėmis, na tokias iš max 3 ingredientų ir padažo. Mano vyras arbūzo net nepjausto, tik perpjauna pusiau ir kabina šaukštu, nes… dalykas pats savaime geras, tai kam vargintis?⠀
⠀
Bet su vaikais yra šiek tiek kitaip. Jiems įdomus procesas, tad prisiminiau kažkada mačiusi šią „watermelon fries“ (kas man nuoširdžiai skamba siaubingai) idėją, sumaišiau pradažą iš to, ką turėjau ir štai, puikiausias vasaros užkandis, kurį valgyti smagu ir mažiems, ir dideliems. Puiki idėja vaikų gimtadieniams, grilio vakarėliui ar tiesiog sėdėjimui terasoje ir spoksojimui į dangų. ⠀
Arbūzų šiaudeliai su jogurto padažu
¼ didesnio arba ½ mažo arbūzo ⠀
2 šaukštai graikiško jogurto⠀
1 šaukštas klevų sirupo⠀
½ žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės⠀
⠀
Arbūzą supjaustykite plonais, mažojo piršto storio šiaudeliais. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą su klevų sirupu ir žaliųjų citrinų sultimis, paragaukite – padažas turėtų būti maloniai saldžiarūgštis, jei norisi, skonį pasikoreguokite pagal save. Sudėkite šiaudelius į lėkštę, padažą – į dubenėlį, papuoškite citrinų žievelėmis ir viskas! Jei arbūzas nelabai saldus, galite pabarstyti kokosų arba mėtų cukrumi (mėtos, trintos su ruduoju cukrumi).
Ar žinote, kaip išsirinkti gerą arbūzą?
Aš visada renkuosi tą, kurio vienas šonas būną plokštesnis / nugulėtas ir kuo tas šonas geltonesnis, tuo geriau – vadinasi arbūzas ilgai gulėjo dirvoje ir noko, todėl bus saldesnis ir sultingesnis. Dar pravartu į arbūzą pabelsti, jei garsas duslus, tarsi beldžiant į sieną, kurioje yra tuščia ertmė, tai reikš, kad arbūzas jūsų rankose – prinokęs. Taip pat arbūzą rinkitės didelį – neprinokę arbūzai dažnai būna neproporcingai sunkūs. O dar geriau, jei yra galimybė, pirkite jau prapjautą. Kokių dar žinote gydrybių?
🍉
Parašykite komentarą