Aš galvoju, kad gerai pusryčių košei daug mokslo nereikia, tik gerų, kokybiškų ingredientų bei teisingų proporcijų. Ir sviesto (arba kitų riebalų), nes sviestas košės ne tik kad negadina, bet ir šimtąkart pagerina. Na, gal dar nepamaišo ir įgudusi akis, kuri gali pastebėti tokius niuansus, kaip per greit tirštėjanti ar jau per tiršta košė ir mokėtų greitai reaguoti.⠀
⠀
Tai aš košę pusryčiams kasryt verdu kaip sriubą „iš kirvio“ – kas užkliūva už akių spintelėse arba, kaip sako, „užeina ant liežuvio galo“, tokia ir būna košė. Na, gal ne visai taip, dažnai būna, kad ir iš vakaro sugalvoju, bet principas tas, kad į košę keliauja tai, ką turiu po ranka ir / arba, ką būtinai reikia sunaudoti. Todėl ir receptų niekada neužrašau, nes galvoju, kad jie mažai kam reikalingi.⠀
⠀
Šįkart turėjau atsidariusi visą litrą kokosų pieno ir jį reikėjo kažkur sunaudoti. Keliavo į ledus, kokteilius ir galiausiai į košę. Mangai irgi buvo tokie sunokę, kad reikėjo valgyti čia ir dabar. Tai štai ir gavosi toks derinys. Jei nukeliautumėte kažkiek įrašų žemiau, rastumėte šios košės puseserę. Ji mano mėgstamiausia ir tapusi mano „go to“ koše, tad čia pakeisti tik keli ingredientai, o skonis jau visai kitas. Panašu, bet nauja.⠀
Avižinė košė coco choco su mangais
35 g pilno grūdo avižinių dribsnių (arba speltų, miežių, etc.) ⠀
½ banano ⠀
1 šaukštelis cinamono ⠀
1 ½ šaukštelio kokybiškos kakavos ⠀
100 ml riebaus kokosų pieno ⠀
50 ml vandens ⠀
1 šaukštelis kokosų aliejaus arba kakavos sviesto ⠀
⠀
Į puodą sudėkite avižų dribsnius, griežinėliais pjaustytą bananą, kakavą, cinamoną ir užpilkite kokosų pienu ir vandeniu (jei kokosų pienas ne toks riebus ir skystesnis, galite virti tik kokosų piene, reikės 150 ml). Viską gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol dribsniai išbrinks ir skysčio beveik neliks. ⠀
⠀
Nepamirškite košės kartas nuo karto pamaišyti, patraiškydami bananus, kad jie ir košė virstų vientisa mase. Į išvirusią košę įmaišykite kokosų aliejų arba kakavos sviestą, dėkite į dubenį, pagardinkite mangų gabaliukais. Galite užsiveberti šaukštelį granolos, kokosų drožlių, chia sėklų, lukštentų kanapių branduolių ar kitų mėgstamų priedų. Skanaus!
Parašykite komentarą