Aš beveik kas rytą verdu košę. Receptų neužsirašinėju, nes mėgstu improvizuoti, išbandyti kažką naujo ar tiesiog gaminu iš to, ką tą rytą turiu po ranka ar ką esu suplanavusi sunaudoti. Neretai parašote ir klausiate apie derinius ar košių receptus, prašote pasidalinti proporcijomis. Šiek tiek žemiau yra įrašas apie tai, kaip aš verdu košę, viską surašiau ten. Užrašau tik tuos, kurie man atrodo įdomesni. Tačiau galvoju, gal reikėtų sukelt į highlight’ą, kad nereiktų ilgai ieškoti. ⠀
⠀
Jei turite namie natūraliai džiovintų mangų be pridėtinio cukraus, rekomenduoju kurį rytą pradžiuginti save ir mažąjį valgytoją skaniais pusryčiais. Aš tokius perku užkandžiams. Labai gelbėjo, kai Leonui dygo dantys (man atrodo, kad skaniau dantukus pasikasyti džiovintais mangais nei džiūvėsiu). O išmirkyti vandenyje jie beveik nesiskiria nuo šviežių. Beveik.⠀
⠀
Mangus ir kitus džiovintus vaisius perku tuos, kurie džiovinti natūraliai, nemirkyti cukraus sirupe, idealu, jei ekologiški ir išdžiovinti žemesnėje nei 50C temperatūroje, taip išsaugant didelę dalį vitaminų ir mineralinių medžiagų. Dažniausiai renkuosi sveriamus. Jei mangai supakuoti, sudėties etiketėje bus nurodyta “100 proc. natūralūs mangai”.
Avižinė košė su džiovintais mangais
3-4 natūraliai džiovintų mangų riekelės⠀
35 g pilno grūdo avižinių dribsnių⠀
1 bananas⠀
1 datulė be kauliuko⠀
150 ml paprtasto arba augalinio pieno ⠀
1 šaukštelis kokosų aliejaus arba ghee sviesto ⠀
⠀
Iš vakaro mango riekeles užpilkite vandeniu ir palikite pernakt išbrinkti. Ryte mangus nusausinnkite ir susmulkinkite. Į puodą sudėkite pilno grūdo avižų dribsnius, 2/3 susmulkinto mango, griežinėliais pjaustytą pusę banano (likusią pusę pasilikte košės papuošimui), datulę užpilkite vandeniu arba paprastu / augaliniu pienu. Viską gerai išmaišykite ir virti ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol dribsniai išbrinks ir skysčio beveik neliks. ⠀
⠀
Nepamirškite košės kartas nuo karto pamaišyti, patraiškydami bananus, kad jie ir košė virstų vientisa mase. Į išvirusią košę įmaišykite kokosų aliejų arba ghee sviestą, dėkite į dubenį, papuoškite banano griežinėliais ir likusiais mangais. Galite užsiberti šaukštelį kanapių branduolių / kokosų drožlių.
Parašykite komentarą