Blynai tik iš 2 ingredientų? Negali būti?! Gali! Šie bananų blynai iš 2 ingredientų jau keletą metų sklando internete (ir esu tikra, kad kažkas tikrai esate bandęs), išpopuliarėję fitneso forumuose (nes turi daug baltymų ir yra neriebūs), o po to mamų tarpe (nes tinkami patiems mažiausiems). Prieš gerus metus aš tuos blynus rytais kepdavau Leonui prieš darželį turbūt kartą į savaitę. O dabar pagalvojau, kad šis receptas pasitarnaus neseniai didelių žmonių maistą valgyti pradėjusių mažulių mamos artėjant Užgavėnėms.⠀
⠀
Be glitimo ir be pieno, tik bananai ir kiaušiniai. Daugiau jokių gudrybių. Tai nėra tradiciniai blynai ir tikrai neprimena tų purių, kuriuos keptumėte sekmadienio rytą, tačiau galutinis produktas iš tiesų primena blynus. Gražiai apskrudusius, traškiais kraštais. Man patiko apibūdinimas, kad šie blynai primena prancūziško skrebučio viduriuką: minkšti, kreminės ir burnoje tirpstančios tekstūros. Kai kam primena storus lietinius. ⠀
⠀
Nors yra neįtikėtinai paprasti, sudėtingiausia dalis – kepant apversti. Tešla labai skysta, o struktūra – trapi, tad jei bandysite apversti greitai ir įprastai, jie greičiau subyrės. Ką daryti? Reikia itin plonos ir platesnės mentelės – man gelbsti plonytės @lietuviskasmedis mentelės. Taip pat formuoti mažučius blynukus – dedu nepilną 1 šaukštą tešlos. Kepu keptuvėje nelimpančiu dugnu, su kokosų aliejumi, tada jie taip skaniai kvepia…⠀
BANANŲ BLYNAI
1 bananas⠀
2 kiaušiniai⠀
kokosų arba alyvuogių aliejaus⠀
⠀
Bananą sutrinkite šakute (ar bulvių grūstuvu) iki vientisos masės, kad beveik neliktų bananų gabaliukų. Kiaušinius išplakite ir supilkite į dubenį su bananais (aš šį žingsnį dažniausiai praleidžiu ir mušu kiaušinius tiesiai į dubenį, tada išplaku – vistiek pavyksta puikiai). Tešla bus skystesnė nei įprasta blynų tešla. ⠀
⠀
Įkaitinkite blynų keptuvę nelimpančiu dugnu, įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies. Kai riebalai įkais, dėkite po nepilną šaukštą tešlos ir kepkite, kol krašteliai pagels ir gražiai apskrus, maždaug apie 1 minutę. Plona mentele atsargiai blynus apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
Patiekite su mėgstamais priedais: jogurtu, uogomis, medumi, klevų sirupu, etc.
Parašykite komentarą