Štai jums sveik(esn)i blynai, kuriems pagaminti tereikia 4 ingredientų ir kelių minučių laiko. Tie, kurie seka mus jau ilgesnį laiką, turbūt prisimena, kad vienu metu gana dažnai kepdavau Leonui blynus tik iš bananų ir kiaušinių. Recepto nesu užražiusi, bet matematika ten paprasta: 1 trintas bananas sumaišytas su 1 plaktu kiaušiniu ir žiupsneliu cinamono. Tie blynai tikrai smagūs, bet jie gal tik tokie pusiau blynai, juos reikia šiek tiek įgusti kepti, nes dėl rišamosios medžiagos trūkumo, ganėtinai sunku apversti keptuvėje.⠀
⠀
O šie – kur kas labiau tikri blynai, nes tešlai reikia trupučio miltų ir pieno. Aš šįkart kepiau su šviesiais speltų miltais ir paprastu pienu, bet jūs galite naudoti paprastus kvietinius arba avižų, grikių, migdolų, etc. miltus, o pieną irgi rinktis, kokį mėgstate: paprastą arba augalinį: migdolų, ryžių, avižų, kokosų. Saldumo blynams suteikia trintas bananas. ⠀
⠀
Šie blynai tinka ir didesniems, ir patiems mažiausiems, keliaujantiems BLW maisto pažinimo keliu. Esu tikra, kad visko, ko reikia šitiems blynams tikrai turite namuose, todėl rytojaus pusryčiai jau kaip ir aiškūs. Širdie, būk pasiruošusi dainuoti!⠀
Bananų blynai su speltų miltais
1 gerai sunokęs bananas⠀
1 kiaušinis⠀
3 šaukštai speltos miltų⠀
3 šaukštai pieno arba vandens⠀
½ malto cinamono (nebūtina)⠀
½ šaukšto kokosų aliejaus kepti (nebūtina)⠀
⠀
Dubenyje šakute sutrinkite bananą, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, cinamoną, supilkite pieną ir užmaišykite tešlą. Gerai įkaitinkite keptuvę su trupučiu kokosų aliejaus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir šaukštu krėskite tešlą į keptuvę. Blynus kepkite maždaug po 1 min iš kiekvienos pusės. Patiekite šiltus su jogurtu, vaisiais, uogomis, riešutų sviestu, etc.
*Iš šio kiekio iškepsite 6-8 blynelius. ⠀
**Jei kepate visai mažiems valgytojams, palaukite, kol blynai kiek pravės ir supjaustykite piršto storio lazdelėmis, kad būtų patogiau valgyti rankomis.⠀
***Jei mažylis netoleruoja kiaušinio, 1 šaukštą chia sėklų sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir palikite 15-20 minučių išbrinkti, naudokite vietoje kiaušinio.
Parašykite komentarą