Aš tikrai neliūdėčiau, jei pasaulyje neliktų jokių kitų saldumynų, tik ledai! Man atrodo, kad tai ir būtų rojus žemėje, ar ne?
Aš pati asmeniškai dievinu ledus! Visokius! O bananų ledai, anglakalbiams geriau žinomi kaip nicecream (kaip gaila, kad niekaip nesiverčia į lietuvių kalbą) yra mano mėgstamiausas sveikas pasirinkimas. Ir ledai be nuodėmės. Ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Be cukraus. Ir be laktozės. Jiems pagaminti tereikia šaldytų bananų (pats paprasciausias variantas) ir mėgstamų priedų, pavyzdžiui, šaldytų ar lifolizuotų uogų, vaisių, kakavos, mėgstamo riešutų sviesto, etc.
Nereikia jokių įmantrių produktų ar virtuvės prietaisų, o pagaminti užtrunka max 5 minutes. Sutrintas šaldytas bananas pavirsta į kreminės tekstūros ledus, kuriuos valgyti iškart.
Aš šį kartą naudojau liofilizuotus @urbanfoodlt aviečių miltelius, kurių 10 g (nepilnas valgomasis šaukštas) atitinka 100 g tikrų aviečių! Jūs galite naudoti šaldytas uogas ar vaisius.
bananų ir aviečių ledai
3 labai gerai sunokę bananai
1 nubrauktas šaukštas liofilizuotų aviečių miltelių
Labai gerai sunokusius bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į produktų šaldymui tinkamą indą ar maišelį ir kiškite į šaldiklį. Kai ateis ledų laikas, suberkite sušaldytus bananus į galingo virtuvinio kombaino indą kartu su liofilizuotų aviečių milteliais ir smulkinkite, kol gausite tirštą, kremo konsistencijos masę. Jei matote, kad kombainas stringa, įpilkite keletą šaukštų kokosų ar kito mėgstamo (paprasto ar augalinio) pieno.
Voila! Nuostabūs ledai be cukraus pagaminti. Valgykite juos minkštus, tiesiai iš kombaino iškrėstus į serviravimo indus, pabarstytus mėgstamomis uogomis, granola arba riešutais.
Jei norite kietesnių ledų, įdėkite masę į šaldiklį ir palikite maždaug pusvalandžiui. Tokius ledus kabinkite specialiu ledų šaukštu ir patiekite iškart.
Parašykite komentarą