Sveiko tinginio receptai. Taip aš vadinu visokius užkandžius ir patiekalus, kuriems pagaminti reikia nedaug laiko, ingredientų, nereikia praktiškai jokių kulinarinių įgūdžių virtuvėje, o svarbiausia – jie yra sveiki ir maistingi. Bet vadintis juos receptais ir užrašyti man kartais atrodo net nepadoru. Vien dėl jų paprastumo. Bet užrašau, kad būtų lengviau prisiminti, kai prireiks sveiko ir greito užkandžio (o juk tokių savo vaikams norisi visada).
Bananai yra natūraliai saldūs, sotūs vaisiai ir kartu su tortilija, glotniu riešutų sūriu bei trupučiu cinamono gali būti skanus užkandis, desertas ar net pusryčiai. Tai klasikinio „peanut butter and banana sandwich“ interpretacija. Aš naudojau kukurūzų ir kviečių tortiliją bei žemės riešutų sviestą, tačiau jūs galite naudoti ir migdolų, ir anakardžių, ir lazdyno riešutų ar bet kurį kitą mėgstamą riešutų sviestą. Jei norisi saldžiau, galite pasaldinti trupučiu medaus (aš nedėjau) ar klevų sirupo – juos reikėtų sumaišyti su riešutų sviestu prieš tepant ant tortilijos.
Suktinuką galima pjaustyti griežinėliais, kaip tai padariau aš, bet galima ir nepjaustyti ir valgyti tiesiog visą. Dar, galima susuktą pašildyti sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros, o jei turite griliaus keptuvę, galite kepti joje. O svarbiausia – tokio užkandžio gamybą gali įveikti ir patys mažiausi! Ar bent jau aktyviai dalyvauti nulupant bananą, aptepant tortiliją, sukant suktinuką, užberiant pabarstukus. Pabandykit!
Bananų suktinukai su riešutų sviestu
1 tortilija
1 bananas
2 šaukštai mėgstamo riešutų sviesto
1 šaukštelis medaus (jei mėgstate saldžiau)
žiupsnelis cinamono
Riešutų sviestą pagardinkite trupučiu cinamono (jei naudojate medų, jį taip pat sumaišykite su riešutų sviestu) ir užtepkite ant tortilijos. Prie tortilijos krašto dėkite luptą bananą ir stangriai sususikite į suktinuką. Jei suktinukus šildysite, tai reikėtų padaryti dabar. Supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite mėgstamais pabarstukais. Mes skaninome kanapių branduoliais ir kokosų drožlėmis.
Parašykite komentarą