Pasidalinsiu ne receptu, o trumpu lifehack, kuris, tikiuosi, pravers tėvams, neseniai pradėjusiems primaitinimo kelionę. Dažnai galvojama, kad pažintį su maistu pradėjusiems vaikams viską reikia gaminti atskirai, tai reikalauja papildomo laiko ir pastangų. Čia jums tikrai paprieštarautų BLW (angl. baby led weaning, liet. vaiko vedamas primaitinimas) metodą taikantys tėvai. Bet net jei ir pasirinkote kitą primaitinimo kelią, t.y. pradėti nuo trinto maisto, taip pat galite sėkmingai suderinti visos šeimos ir vaiko poreikius.⠀
⠀
Aš labai mėgstu brokolius. Keptus orkaitėje, virtus, garintus, sriubose, salotose, užkandžiuose, etc. Nepriekaištingai paruošti, nepervirę ir dar šiek tiek traškūs brokoliai yra viena skaniausių daržovių. Prieš kurį laiką atradau man iki tol negirdėtą ir nematytą būdą virti brokolius sūdytame vandenyje su alyvuogių aliejumi. Tai padeda brokoliams išlaikyti skaisčiai žalią spalvą ir neparuduoti (ko gero žinot, apie kokią brokolio spalvą kalbu – tą, kuri tikrai nekelia apetito ir nevilioja paragauti). Viena iš mėgstamiausių Leono tyrelių buvo brokoliai, trinti su alyvuogių aliejumi ar tiesiog brokoliai, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.⠀
⠀
Taigi, kaip nušauti du zuikius vienu šūviu, paruošiant puikų garnyrą suaugusiems ir tyrelę mažiesiems valgytojams?
Jums reikės: puodo vandens, apie 500 g brokolio, kokybiško alyvuogių aliejaus, druskos (suaugusiems). Jei brokolius ruošiate tik sau arba jau vyresniems vaikams, brokolius virkite sūdytame vandenyje (maždaug 1 šaukštas druskos 5 l vandens), jei valgys ir patys mažiausi, suaugusiųjų porciją tiesiog pasūdykite atskirai. ⠀
brokoliai su alyvuogių aliejumi
puodas vandens⠀
brokolis (apie 500 g)⠀
2-3 šaukštai kokybiško alyvuogių aliejaus⠀
⠀
Brokolius išskaidykite žiedynais. Puodą su vandeniu užvirkite. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite brokolius. Virkite 2-3 minutes, kol brokoliai šiek tiek suminkštės, bet dar bus traškūs. Dalį brokolių, skirtų suaugusiems, išgriebkite (juos galite naudoti garnyrui, salotoms, užkandžiams), o likusius pavirkite dar 2 minutes.
Išgriebkite, sudėkite į virtuvės kombainą, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir sutrinkite. Puikiausia tyrelė, kuriai nereikia visokių fancy garintuvų ir prietaisų.
Parašykite komentarą