Burokėlis yra kukli, bet nuostabi daržovė! Jau n+k metų burokėliai išgyvena savo renesansą, bet man atrodo, kad Lietuvoje jie taip niekada ir nebuvo pamiršti, tik valgytojams išdrasėjus įgauna vis kitas, naujas formas ir sužiba patiekaluose, apie kuriuose net nebūtum pagalvojęs.⠀
⠀
Vaikų mityboje burokėliai nepakeičiami. Gausūs geležies, vitamino C, B grupės vitaminų. Burokėliai gerina virškinimą. Ir yra nuostabios spalvos, kuri patinka daugeliui. Kadangi ši risotto versija ruošiama be vyno, tad tiks ir patiems mažiausiems valgytojams. Jei reikia, galite sutrinti iki norimos konsistencijos. ⠀
Burokėlių risotto su ožkų sūriu
300 g virtų burokėlių⠀
2 šaukštai sviesto⠀
1 svogūnas⠀
3 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos⠀
250 g risotto ryžių (arborio arba carnaroli) ⠀
1 l daržovių sultinio⠀
100 g minkšto ožkos sūrio⠀
100 g parmezano⠀
⠀
Svogūną nulupkite ir supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Sutraiškykite česnaką. Virtus burokėlius sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Sultinį laikykite šiltai ant silpnos ugnies.⠀
⠀
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Suberkite ryžius ir greitai maišydami kepinkite 2-3 min., kol grūdeliai pasidengs sviestu ir taps kone permatomi.⠀
⠀
Į puodą įpilkite šlakelį vandens, sumažinkite ugnį ir įpilkite samtį sultinio. Kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol ryžiai sugers visą skystį. Vėl įpilkite samtį sultinio, kartokite, kol sunaudosite beveik visą, užtruksite 15-20 min. Lėtai verdant ir kartais pamaišant ryžiai išskiria krakmolą, kuris suteikia risottui kreminę konsistenciją.
Parašykite komentarą