Klausiate, kaip man pavyksta iškepti tokius gražius. Nežinau. Tokie pavykdavo ir mano mamai. Ir man būdavo patys skaniausi. Bet yra keli momentai, kurie kepant blynus, man yra kritiniai:
- tešla turi būti tikrai skysta, nes kuo skystesnė tešla, tuo plonesni ir gražesni lietiniai.
- tešlai visus ingredientus sudedu į dubenį ir gerai išplaku paprastu plakikliu arba sutrinu rankiniu blenderiu tiesiog dubenyje – taip nelieka miltų gumuliukų ir patogu vėliau pasemti samčiu vieną porciją tešlos.
- mano receptas per ilgą laiką evoliucionavo iš Jamie Oliver’io lietinių recepto, nes pastarieji man tiesiog per stori. Kam įdomu, google: Jamie Oliver easy crepes.
- taigi, receptas paprastas. Santykis: 1/2/2/2 (miltai / kiaušinis / pienas / vanduo), kai vienetą prilyginu = 125 g miltų.
- beveik visada (beveik) leidžiu umaišytai tešlai pastovėti 15 minučių prieš kepant, kad miltai prieš kepant „subręstų“.
- pirmam blynui lietinių keptuvę plonai patepu sviestu. Vėliau sviesto, nors keptuvė ir nelimpančiu dugnu, dedu kas kokį 3-4 blyną.
- kepu ant vidutinės kaitros (į aukštesnę pusę), kol blyno paviršius tampa sausas ir matosi iš apačios pakilę burbuliukai, apverčiu ir kepu iš antros pusės dar 1-2 minutes.
Patys geriausi lietiniai blynai pasaulyje
125 g kvietinių miltų*
½ šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
250 ml pieno
250 ml vandens
*tinka ir šviesūs speltos, avižiniai, grikių miltai.
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite paprastu plakikliu arba rankiniu blenderiu. Leiskite tešlai pastovėti apie 15 minučių, bet jei labai nekantraujate, galite kepti ir iškart. Įkaitinkite keptuvę, plonai patepkite sviestu, pilkite vieną samtį tešlos, ir greitai vartydami keptuvę leiskite tešlai pasiskirstyti per visą keptuvės plotą. Kepkite ant vos vos aukštesnės nei vidutinė kaitros (tikiu, kad per laiką esate susidraugavę su savo virykle ir geriausiai žinote, kokios kaitros reikia) 1-2 minutes, kol blyno paviršius tampa sausas, krašteliai pagelsta ir matosi iš apačios pakilę burbuliukai. Apverskite ir apkepkite iš antros pusės. Easy!
Mes šiuo metu labiausiai mėgstame lietinius apteptus medumi, valgome su graikišku jogurtu. Bet jūs skanaukite, kaip jums patinka. Skanių blynų ir būkite sveiki!
Daugiau blynų receptų rasite čia: blynai.
Parašykite komentarą