Paprastas, lengvai paruošiamas ir skanus? Gaminamas ketaus puode su dangčiu, populiariai – Dutch Oven, šis troškinys yra toks tinginio receptas, kaip ir visi troškiniai, kai pagrindinį darbą atlieka lėta ugnis ir laikas. ⠀
⠀
Troškinį viriau be druskos ir pipirų (tiesą sakant, pamiršau), tad jis puikiai tinkamas ir patiems mažiausiems valgytojams, tik pradėjusiems ragauti mėsą. Mažyliams galite sutrinti rankiniu blenderiu iki norimos konsistencijos: rupiau – didesniems, į tyrelę – mažesniems. Suaugusiųjų porciją gardinkite atskirai, nors troškinys ir turi daug skonio iš savęs, bet žiupsnelis druskos viską pagerina.
JAUTIENOS TROŠKINYS
500 g jautienos sprandinės⠀
1 šaukštas alyvuogių aliejaus⠀
1 svogūnas ⠀
3 skiltelės česnako⠀
2 šaukštai pomidorų pastos⠀
2 šaukštai balzaminio acto⠀
700 ml jautienos sultinio⠀
4-5 bulvės⠀
2 didesnės morkos⠀
2 stiebai saliero⠀
1 lauro lapas⠀
2 šakelės šviežių čiobrelių⠀
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. ⠀
⠀
Jautieną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, apie 4×4 cm. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepikite mėsos gabaliukus, kol gražiai apskrus. Mėsos dėkite tik tiek, kiek telpa į puodo dugną. Išimkite, apkepkite likusius gabaliukus. ⠀
⠀
Kai mėsa apkeps, išimkite ją iš puodo ir ten suberkite smulkintą svogūną, kepinkite kol gražiai pagels. Tada sudėkite traiškytą česnaką, po minutės įmaišykite pomidorų pastą. Dabar supilkite balzaminį actą ir viską gerai išmaišykite, kad prikepę gabaliukai atkibtų nuo dugno. ⠀
⠀
Sudėkite mėsą atgal į puodą, užpilkite jautienos sultiniu (tiek, kad vos vos apsemtų mėsą), uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę 2 valandoms. ⠀
⠀
Kol mėsa troškinasi, nulupkite ir supjaustykite daržoves: morką – pusmėnuliais, bulves – tokio pat dydžio gabaliukais, kaip mėsą, o salierą – griežinėliais. ⠀
⠀
Po 2 val. puodą išimkite, samteliu įsipilkite šiek tiek sultinio į puodelį, sumaišykite su krakmolu ir supilkite atgal puodą. Sudėkite paruoštas daržoves, viską gerai išmaišykite, įmeskite čiobrelius, lauro lapą ir uždenkite dangčiu. Dėkite į orkaitę dar 1-1,5 valandos, kol mėsa bus minkštutėlė ir lengvai byrės palietus šakute. ⠀
⠀
Išgriebkite čiobrelius, dėkite į lėkštes, pabarstykite mėgstamais žalumynais ir patiekite.
Parašykite komentarą