Esat girdėję tokį teiginį, kuris dažniausiai taikomas nepataisomų perfekcionistų gydymui: „It’s better done, than perfect“? Tai aš bandau šį principą kartoti sau kasdien. Kartais sekasi, kartais įkrentu į nuolatinį dalykų tobulinimą ir dažniausiai jų visai nepabaigiu, nes… ⠀
⠀
Tai aš apie tai, kad tikrai neketinau užrašinėti šio recepto, kuris, kaip kokia sriuba iš kirvio, atsirado iš to, kas buvo virtuvės spintelėse. Bet pavyko toks puikus, kad geriau užrašyti ir leisti jam gyventi savo gyvenimą. Pastaruoju metu labai norisi indiško tipo maisto: šildančio, aromatingo, jaukaus. Praėjusią savaitę vieną vakarienę atvežė mūsų mėgstamas @bluelotusrestaurant, o šįkart mano pačios improvizacija indiško lęšių troškinio dhal (kalbininkai siūlo vartoti terminą „dalas“, bet kažkur esu radusi pavadintą „žirniene“). ⠀
⠀
Vegetariškas, net veganiškas troškinys patinka visiems, ne tik nevalgantiems mėsos. Beje, lęšiai vertinami dėl sėklose esančių baltymų, kurių yra daugiau nei mėsoje, angliavandenių, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. O taip pat puikiai praplečia skonių paletę ir paįvairina racioną.
Indiškas lęšių troškinys „dhal“
1 šaukštas kokosų aliejaus⠀
1 svogūnas⠀
1 morka⠀
1 saldžioji bulvė⠀
2 skiltelės česnako ⠀
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero⠀
1 šaukštelis kumino⠀
1 šaukštelis cinamono⠀
1 šaukštelis ciberžolės⠀
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos⠀
200 g raudonųjų lęšių⠀
400 g konservuotų pomidorų⠀
400 g kokosų pieno⠀
500 ml daržovių sultinio⠀
1 žalioji citrina⠀
⠀
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morką ir saldžią bulvę supjaustykite kubeliais, sutraiškykite česnaką. Viską pakepkite aliejuje keletą minučių. Įmaišykite sutrintą šviežią imbierą, kalendrą, kuminą, cinamoną ir papriką. Tada sudėkite lęšius ir gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite sutrintus pomidorus, kokosų pieną ir daržovių sultinį. Viską išmaišykite ir palikite virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių. Pagardinkite druska ir žaliųjų citrinų sultimis. Patiekite troškinį su virtais rudaisiais ryžiais arba naan – indiška duonele.
Parašykite komentarą