Netikėtai užklupus rudeniškam orui dalinuosi paprastai nepaprastu lazanijos sriubos receptu, kuriam išvirti jums teprireiks… vieno puodo.
Mūsų šeimai šis receptas buvo tikras atradimas. Žinia, kad rugsėjis ir ruduo jau ne už kalnų, tad kviečiu išsisaugoti šį receptą vėsesniems orams – tikrai pravers, kuomet reikia greitos ir sočios darbo dienos vakarienės, kuri patiktų visai šeimai.
Gali būti, kad paragavę prie tradicinės lazanijos niekada ir nebegrįšite!
lazanijos sriuba viename puode
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g sausai brandintos smulkintos „Feel the Beef” jautienos
1 svogūnas
4-5 česnako skiltelės
350 g itališko padažo makaronams*
2 l vištienos sultinio
400 g smulkintų konservuotų pomidorų
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukšteliai balzaminio acto
1½ arbatinio šaukštelio cukraus
po 1 šaukštą džiovintų bazilikų ir raudonėlių
1 lauro lapas
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
250 g norimos formos makaronų**
150 g kreminio sūrio be priedų
* aš naudoju „Rimi Selection” su saulėje džiovintais pomidorais
** arba 10 nevirtų lazanijos lakštų, sulaužytų maždaug į 2-3 cm dydžio gabaliukus
SRIUBAI PAGARDINTI
šviežiai tarkuotas Parmezano sūris
tarkuotas mocarelos sūris
rikotos sūris
Įkaitinkite didelį sriubos puodą su alyvuogių aliejumi. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite maišydami, kol suminkštės ir pagels. Sudėkite smulkintą kepkite, kartais maišydami, kol jautiena paruduos. Įdėkite traiškytą česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių. Nupilkite riebalų perteklių.
Sukrėskite pomidorų padažą, smulkintus konservuotus pomidorus, supilkite 1500 ml vištienos sultinio, išmaišykite. Sudėkite pomidorų pastą, balzaminį actą, cukrų, prieskonius, lauro lapą ir makaronus. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol makaronai suminkštės, kartais pamaišydami (maždaug 20-30 min.).
Išimkite lauro lapą ir įmaišykite kreminį sūrį. Jei norite labiau sriubos, o ne troškinio konsistencijos, įpilkite dar 500 ml -1 l vištienos sultinio. Kiekvieną porciją pagardinkite norimu kiekiu sūrių.
Skanaus!
Parašykite komentarą