Aš kartais pamirštu, kad tai kas man atrodo akivaizdu ir paprasta, ne visiems yra paprasta ir akivaizdu. Tikrai ne kiekvienas gaminamas patiekalas yra vertas atskiro įrašo, bet ši sriuba neliko nepastebėta ir pro jūsų akis nepraslydo. Taigi, nors paskyroje yra du kiti moliūgų sriubos receptai, dalinuosi ir šia paprastąja.
Ne bėda, jei neturite imbiero ar apelsino sulčių (tiks ir citrina ar truputis obuolių / balto vyno acto), galite apsieiti ir be jų. Ir be morkos. Tik česnako ir svogūno gal būtų neblogai nepamiršti. O paprasta viskas kaip 2×2.
Orkaitėje keptų moliūgų sriuba
1 sviestinis moliūgas
1 morka
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
alyvuogių aliejus
200 ml grietinėlės
1 apelsino sultys
druska ir šviežiai grūsti pipirai.
Į kepimo skardą dėkite perpus perpjautą ir išvalytą moliūgą (su visa žievę, minkštimu žemyn, skūrele į viršų), skustą, bet nepjaustytą morką, luptą ir perpus perpjautą svogūną, luptas, bet sveikas česnako skilteles ir gabaliuką lupto imbiero. Viską apšlakstykite pora šaukštu alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir pašaukite į 180C orkaitę maždaug 40 min. (Čia, jei po ranka turite, galite įdėti porą šakelių šviežių čiobrelių ar rozmarinų, bet jei neturite, tai ir nereikia. Aš šįkart neturėjau)
Iškepusį moliūgą išskobkite ir minkštimą kartu su kitomis daržovėmis sudėkite į puodą. Kadangi moliūgas labai vandeningas, pirmiausia supilkite grietinėlę, truputį pakaitinkite, kad sušiltų ir sutrinkite sriubą rankiniu blenderiu. Supilkite apelsinų sultis ir trinkite, kol bus itin kreminės konsistencijos. Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens arba dar grietinėlės (tirštumą ir sotumą reguliuokite pagal tai, kokią sriubą mėgstate). Galiausiai pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais. Aš kartais įberiu žiupsnį cinamono.
Man ši sriuba skaniausia su ožkų sūriu, šviežiais čiobreliais, keliais lašeliais alyvuogių arba moliūgų aliejaus ir duonos skrebučiu.
Parašykite komentarą