Prisiminiau šį „receptą“, kurį buvom pamėgę pernai, kai šaldymo kameroje baigėsi moliūgų ir speltos gnocchi, kuriuos Leonas labai skaniai valgo. ⠀
⠀
Gaminti gnocchi nėra labai sudėtinga, bet atima šiek tiek laiko ir reikalauja kantrybės. Tiesa, mano virtuvėje jie niekada nesigauna labai dailūs, nes dirbti su tokia minkšta tešla nėra labai paprasta, bet užtat naminiai, purūs ir labai švelnaus, salstelėjusio skonio, nes paruošti naudojant saldžiąsias bulves.⠀
⠀
Čia aprašau paprastąjį būdą, kaip mes dažniausiai valgome, be jokio ypatingo padažo, tiesiog su sviestu ir tarkuotu parmezano sūriu, bet jūs galite paruošti ir bet kokį mėgstamą padažą – skaniausiai dera tie, kurie gaminti sviesto arba grietinėlės pagrindu.
Saldžių bulvių gnocchi
335 g keptų saldžių bulvių⠀
120 g kvietinių miltų⠀
60-80 g speltos miltų ⠀
⠀
Bulves (nekeptų bulvių bendras svoris turėtų būti apie 500 g) subadykite šakute ir kepkite 180 C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Iškepusias bulves palikite atvėsti, tada nulupkite, o minkštimą sutrinkite šakute arba rankiniu blenderiu.⠀
⠀
Į trintų bulvių masę suberkite kvietinius miltus ir maždaug 60 g speltos miltų, šaukštu užmaišykite minkštą tešlą. Jei atrodo visai neminkoma rankomis, įberkite dar maždaug 20 g speltos miltų. Tešla vis dar bus ir turi būti lipni, nes jei miltų įbersite per daug, virtinukai bus visai guminiai.⠀
⠀
Gnybkite po gabalėlį tešlos ir ant dosniai miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelį ir supjaustykite jį gabalėliais. Taip paruoškite visus virtinukus.⠀
⠀
Dideliame puode užvirkite žiupsniu druskos pasūdytą vandenį. Dėkite virtinukus dalimis, tiek, kad jie nesiliestų vienas prie kito, ir virkite, kol iškils į paviršių. Nuvarvinkite ir išimkite į dubenį. Sumaišykite su sviestu ir pavarstykite smulkiai tarkuotu parmezanu ar Grana Padano sūriu.
Parašykite komentarą