• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
    • Pradžia
    • Apie
    • žiniasklaidoje
    • blog’as
    • knyga

    mano vaikas valgo viską

    receptai visai šeimai

    • parduotuvė
    • krepšelis
    • kontaktai
      • Behance
      • Email
      • Facebook
      • Instagram
      • Pinterest
    • Pusryčiai
    • Pietūs
    • Vakarienės
    • Užkandžiai
    • Desertai
    • Patarimai
    saldžių bulvių vafliai

    saldžių bulvių vafliai ne tik pusryčiams

    1 balandžio, 2021 · Pusryčiai, Vakarienės, Vegetariška ·

    2 Likes

    Daiktai mano virtuvėje neatsiranda šiaip sau. Visi virtuvės rakandai ir prietaisiai būna apgalvoti ir tikrai reikalingi. Na, gal tik išskyrus fancy makaronų gaminimo mašiną, kurios per beveik 9 metus nepanaudojau dar nė karto.

    Vaflinė – pirmojo karantino pirkinys, apie kurį svarsčiau ne vienerius metus. Tačiau iki tol mums jos tikrai nereikėjo. Leono racioną papildžius visokiems blynams ir kepsneliams, ilgainiui supratau, kad man vaflinė reikalinga ne tik dėl patogumo, bet ir dėl pramogos – kitokia blynų ar varškėčių forma mūsų namuose visuomet sutinkama su didesniu apetitu.

    Nors ir vafliams, ir blynams iškepti reikia tų pačių ingredientų: pieno, miltų, kiaušinių, cukraus, sviesto, tikrieji, tradiciniai vafliai nuo blynų skiriasi didesniu riebalų (kad geriau apskrustų) ir didesniu cukraus kiekiu (kad geriau karamelizuotųsi).

    Tačiau taisyklės yra tam, kad jas galėtum laužyti. Todėl aš vaflinėje kepu ne tik pačius geriausius vaflius su raugu, bet ir, pavyzdžiui, nesaldžius cukinijų vaflius su sūriu, kurie labiau primena omletą, nei blyną ar vaflį. Arba šiuos cukinijų ir varškės blynus, nes vaflinėje jie neprisigeria riebalų.

    kitokia blynų ar varškėčių forma mūsų namuose visuomet sutinkama su didesniu apetitu.

    Aš tikrai suprantu, kodėl žmonės dievina miltinius patiekalus bei kepinius. Ypač, kai jie pagaminti negailint gero sviesto, dosniai pasaldinti cukrumi, traškūs išorėje ir tirpstantys burnoje. Tačiau mano tikslas – išugdyti požiūrį, kad blynai, vafliai ir kiti kepiniai gali būti visokie. Ir skanūs gali būti ne tik tie tradiciniai iš miltų, pieno, cukraus ir kiaušinių, bet ir pagardinti daržovėmis, vaisiais. Daugiau daržovių taip pat yra mano tikslas.

    Saldžios bulvės – gal ir netipiškas ingredientas vafliams, bet jis čia puikiai tinka ir atlieka savo vaidmenį. Recepte nėra jokio papildomo cukraus, nes saldumo pilnai pakanka iš daržovių. Na, o kiti ingriedientai – kaip įprasta: kiaušiniai, truputis speltų miltų, truputis avižinių dribsnių, kad miltų reikėtų nedaug, prieskoniai, migdolų pienas. Kurį, beje, galite keisti ir paprastu pienu.

    Saldžiųjų bulvių odelėje yra gausu maistinių skaidulų, flavanoido kvercetino ir kalio, todėl šias bulves geriausia paruošti su odele prieš valgant. Receptui naudojamos keptos arba virtos bulvės, sutrintos šakute arba bulvių grūstuvu. Galima sutrinti ir rankiniu blenderiu. Idealu, jei turite nuo vakarienės ar pietų užsilikusių saldžiųjų bulvių (mes dažnai verdame arba kepame garnyrui), todėl pakaks jas tiesiog sutrinti. Jei likučių neturite, bulves galite iškepti orkaitėje ar išvirti garuose.

    • Kaip iškepti orkaitėje? Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Saldžią bulvę subadykite šakute, tada suvyniokite į aliuminio foliją. Dėkite ant orkaitės grotelių arba į kepimo skardą ir kepkite kol suminkštės, apie 45 –60 min. Palikite ataušti, bulvę nulupkite ir sutrinkite.
    • Kaip išvirti garuose? Į puodą įpilkite maždaug 6-7 centimetrus vandens ir užvirkite. Kol vanduo kaista, nulupkite, supjaustykite bulves vienodo, maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Kai vanduo užvirs, į puodą idėkite sietelį, suberkite bulves, uždenkite dangčiu ir virkite garuose apie 7 minutes. Bulvės bus išvirusios, kai jas lengvai galėsite persmeigti šakute.

    saldžių bulvių valfiai

    1 didelė saldi bulvė, iškepta ir sutrinta 
    120 ml avižinių dribsnių
    120 ml kvietinių arba šviesių speltų miltų
    120 ml  migdolų pieno
    2 kiaušiniai
    1 šaukštelis kepimo miltelių
    ¾  šaukštelio cinamono
    ¼  šaukštelio druskos
    tarkuota apelsino žievė 

    Keptą saldžią bulvę sutrinkite šakute ar sugrūskite ir sudėkite į virtuvės kombainą kartu su avižų dribsniais. Kombainą įjunkite ir trinkite, kol masė bus daugiau mažiau vientisa. Tada į kombaino indą supilkite migdolų pieną ir įmuškite kiaušinius, vėl trinkite, kol masė taps vientisa. Galiausiai sudėkite visus likusius ingredientus ir dar kartą įjunkite kombainą. 

    Įkaitinkite vaflių keptuvę. Į vaflinę dėkite 3-4 šaukštus tešlos ir kepkite 4-7 minutes. Kepimo laikas prikalusys nuo turimos vaflinės galingumo.

    Patiekite su plakta grietinėle, klevų sirupu, vaisiais, uogomis ir / ar riešutais.

    Skanaus

    Previous Post: « Avižų košė su kriaušėmis ir tahini
    Next Post: Virtuvėje su vaikais arba kaip praktikuoti kantrybę »

    Reader Interactions

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Primary Sidebar

    labas,

    aš – Eglė, maisto fotografė ir 3 metų valgytojo Leono mama. Sveiki atvykę į @mano.vaikas.valgo.viską – informatyvią erdvę tėvams, kurie nori užauginti sveikus, neišrankius ir žingeidžius mažuosius valgytojus.

    daugiau >>

    naujausi įrašai

    • lazanijos sriuba viename puode
    • spalvingi daržovių kepsneliai
    • tobulas varškės apkepas
    • puriausi bananų blynai
    • nuostabusis sardinių ragù

    kategorijos

    • Desertai
    • Duona
    • Pagardai
    • Patarimai
    • Pietūs
    • Primaitinimas
    • Pusryčiai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienės
    • Vegetariška

    archyvas

    • 2024 m. liepos mėn.
    • 2024 m. kovo mėn.
    • 2024 m. sausio mėn.
    • 2023 m. kovo mėn.
    • 2022 m. balandžio mėn.
    • 2022 m. kovo mėn.
    • 2021 m. lapkričio mėn.
    • 2021 m. rugsėjo mėn.
    • 2021 m. rugpjūčio mėn.
    • 2021 m. gegužės mėn.
    • 2021 m. balandžio mėn.
    • 2021 m. kovo mėn.
    • 2021 m. vasario mėn.
    • 2021 m. sausio mėn.
    • 2020 m. gruodžio mėn.
    • 2020 m. lapkričio mėn.
    • 2020 m. spalio mėn.
    • 2020 m. rugsėjo mėn.
    • 2020 m. rugpjūčio mėn.
    • 2020 m. liepos mėn.
    • 2020 m. birželio mėn.
    • 2020 m. gegužės mėn.
    • 2020 m. balandžio mėn.
    • 2020 m. kovo mėn.
    • 2020 m. vasario mėn.

    naujienlaiškis

    Sužinokite naujienas pirmieji!

    Naujienlaiškio kol kas teks palaukti, tačiau jūs būsite pirmieji, kurie apie jį sužinos ir kuriuos jis pasieks!

    Šiandien užkandžių dėžučių asortimentas yr Šiandien užkandžių dėžučių asortimentas yra praktiškai neaprėpiamas ir išsirinkti kokybišką ir sveikatai palankią dėžutę tampa tikru iššūkiu tėvams. Artėjant rugsėjui klausimą „Kaip išsirinkti užkandžių dėžutę darželinukui / pradinukui / mokyklinukui?“ girdėjau, ko gero, dažniausiai. Gyvenimiškos aplinkybės ir laiko tempas prisiliesti prie šios temos leido tik dabar, bet juk geriau vėliau nei niekada... Mes turime ne vieną ir ne dvi dėžutes visiems gyvenimo atvejams (žr. skaidrę nr. 2), tad gal šis gidas pravers ir jums renkantis kitą priešpiečių ar užkandžių dėžutę. 

Renkantis indą, kuriame vaikas į mokyklą nešis pietus ar užkandžius, svarbu žinoti keletą pagrindinių kriterijų. Kiekviena detalė gali turėti didelę reikšmę tiek patogumui, tiek sveikatai. Kiekviena dėžutė turi savo privalumų ir trūkumų. Svarbu žinoti bent pagrindinius dalykus, į ką atkreipti dėmesį. Šioje serijoje sudėjau viską, ką būtina žinoti renkantis užkandžių ar pietų dėžutę. 

Skaidrių pabaigoje dalinuosi dėžučių pavyzdžiais, kurios ~apytiksliai tinkamos vienam ar kitam amžiui. Bet, žinoma, tai labai nekonkretu, nes bent jau mūsų šeimoje VISI naudoja VISAS dėžutes 😅💪🏻
    Pakelkit ranką, pas ką taip dar būna. 🙋‍♀️ mūsų namuose šią savaitę tikrai taip buvo 😅

Linkiu šį savaitgalį bent vieną dieną rasti sprendimą, kad vakariene ar pietumis pasirūpintų kas nors kitas, ne jūs! 💪🏻

Ir būtų smagu, jei pasidalintumėt, kas jus mamystės vargina labiausiai apie ką niekas neįspėjo 🫣 1, 2, 3, go 👇🏻
    Spalio mėnesį ir vėl skaičiau produktų etiket Spalio mėnesį ir vėl skaičiau produktų etiketes! Rodau, ką šįkart įdomaus ir sveikatai palankaus pavyko sužvejoti prekybos centrų lentynose. 🍂🛒

Pagrindinę informaciją surašiau skaidrėse, braukite į šoną 👉🏻 Jei kilo kokių klausimų apie vieną ar kitą produktą, rašykite komentaruose, pasistengsiu visiems atsakyti 💪🏻

Už mažųjų šiaurinių krevečių 🦐 rekomendaciją esu dėkinga Renatai iš @sezoninevirtuve , kurias ji man prigyrė paskutinės knygos fotosesijos metu. Išties labai skanios ir tvariai sužvejotos! 

„Dvaro“ sūriu užinfluencino Gabrielė iš @pusryciams 🧀

Matcha 🍵 - nemažai jūsų man dar vasarą rekomendavo šį lenkų prekės ženklą @moyamatchapl (beje, Varšuvoje yra visas „Moya“ matcha baras, bet iki jo nenukeliavom), šis daily pasirinkimas nėra ceremoninės arbatos kategorijos matcha, bet man ji puikiai tinka ir patinka kasdieniam gėrimui.

Jei turite klausimų apie vieną ar kitą produktą, rašykite komentaruose, tikrai pasistengiu visiems atsakyti!

Ir dar! Jei patiko toks formatas, išsisaugokite, dalinkitės su draugais ir palikite ♥️ matydama jūsų reakcijas, žinosiu, ar verta tokį turinį / rekomendacijas paruošti ir ateityje.

#sveikamityba #produktųetiketės #sveikagyvensena #maistopasirinkimai #sveikasmaistas #mitybospatarimai
    ✨Receptas, kuriuo negaliu nepasidalinti 👇🏻 ✨Receptas, kuriuo negaliu nepasidalinti 👇🏻

Ar žinojote, kad paėmus truputį raudonųjų lęšių, juos nuplovus vėsiu tekančiu vandeniu, išvirus iki košės konsistencijos ir sutrynus su citrinų sultimis, skiltele česnako, alyvuogių aliejumi, sezamų pasta tahini, pagardinus kuminu ir saldžia paprika bei žiupsneliu druskos, turėsite šilkinės tekstūros ir dieviško skonio užtepėlę. Tai puiki, daug greičiau pagaminama ir gausi baltymų alternatyva tradiciniam humusui. Tikrai privalote išbandyti!

TRINTŲ LĘŠIŲ (ne)HUMUSAS*

180 g skaldytų raudonųjų lęšių
3 šaukštai tahini (sezamų pastos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
½ šaukštelio jūros druskos dribsnių

Nuplaukite lęšius po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu (360 ml vandens) ir užvirkite ant silpnos ugnies. Virkite 10-15 minučių, kol lęšiai pilnai išvirs ir neliks vandens. 

Į virtuvės kombainą sudėkite virtus lęšius, tahini, alyvuogių aliejų, česnaką, citrinos sultis, kmynus, papriką, druską. Trinkite, kol masė bus vientisą ir kreminė.

Sudėkite į dubenį, pagardinkite mėgstamais ingredientais ir mėgaukitės!

* Arabų kalba „hummus“ yra avinžirnis, o humusas – (arabai vadina „hummus bi tahina“) Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, dar kitaip vadinamas avinžirnių užtepėlė. Kadangi avinžirnių šiame recepte nėra, tai vadinikim (ne)humusu, nors jo šilkinė tekstūra išties dieviška.
    Varšuvą atradom ir įsimylėjom prieš 9 metus, Varšuvą atradom ir įsimylėjom prieš 9 metus, kai susigundėm leistis į kelionę autobusu, nes @makalius turėjo gerą deal’ą savaitgaliui @intercontinentalwarsaw viešbutyje. Buvau neseniai grįžusi iš pavasarėjančio Paryžiaus, tad ankstyvo birželio saulės sušildyta Varšuva mano akyse pasirodė tarsi mažoji Paryžiaus pusseserė: stilingas jaunimas, daug kokybiškų maisto ir kavos vietų, muziejai, galerijos, dizaino parduotuvės, etc. Visi tokie laisvi ir atsipūtę...

Varšuva draugiška vaikams veiklų prasme, tačiau mes šįkart atvažiavome be plano ir savaitgalį, kai daugelis vietų nusprendė ilgąjį savitgalį pailsėti. Tad mėgavomės lėtu buvimu be muziejų ir veiklų, daug vaikščiojome, gėrėme kavą ir babyccino su bandelėmis (ką lenkai moka, tai moka – jų kepiniai yra dieviški!), didžiausia atrakcija mūsų vaikams – metro ir tramvajai, visada geresnė pramoga už bet kokį žaidimų kambarį! 

Maistas. Jei Varšuva be vaikų (arba su vyresniais vaikais) yra tikras foodie ir hipsterių rojus, tai su dviem padaužom, kurie ne visada nustygsta vietoje pasirinkimas stipriai susiaurėja. Į @michelinguide restoraną dar nenueisi (iš principo galėtume, tik dabar toks etapas, kai norisi patausoti savo ir aplinkinių nervus), fancy vyninės ir tapas barai – ne visai vaikams draugiškos vietos, stovėti mažiausiai valandos ilgumo eilėje prie @ukiuki_krucza ramenų, kai lauke vos +7 šilumos — irgi ne svajonių užsiėmimas, net jei tie ramenai rautų stogą. 

Dalinuosi keliomis mūsų patikrintomis ir patikusiomis vietomis:

🥧 @zywioly_restauracja  - nuo mielinių bandelių iki focaccia picų gabalėlių. Išragavom beveik visus tortus, brownie labai geras, bet degintas baskų sūrio pyragas – geriausias, kokį esu ragavusi.
🥐 @bakeryelektrowniapowisle - trendy vietelė, nuostabi sluoksniuota tradicinės obuolių szarlotka’os įkvėpta bandelė dosniai paskaninta cinamonu. Pistacijų kruasanas irgi.
🥨 @pan_precel - didelis, šviežias, vietoje keptas precelis maždaug už 1,5 Eur. Tobula!
🍩 Cukiernia Pawłowicz (📍Chmielna 13) - lenkai sako, kad čia bene geriausias lenkiškos spurgos - pączki - visoje Varšuvoje.
🍕@pizzaiolo.cc - žmonės kalba, kad geriausia pica šiuo metu Varšuvoje. Reikės palaukti eilėje, bet tikrai gera.

🫶🏻
    🫒 Tikrai esate girdėję sakant, kad alyvuogių 🫒 Tikrai esate girdėję sakant, kad alyvuogių aliejus – sveikos mitybos pagrindas, kad teisingas pasirinkimas ne tik gali pagerinti jūsų patiekalų skonį, bet ir suteikti papildomos naudos sveikatai. Ir aš nuolatos sulaukiu klausimų, kaip išsirinkti geriausią? 

🕊️ Ne visi alyvuogių aliejai – vienodi. Paruošiau šią trumpą ir konkrečią atmintinę ir kriterijus,  į kuriuos verta atkreipti dėmesį norint išsirinkti gerą ir kokybišką alyvuogių aliejų. Braukite į šoną ir sužinosite apie „extra virgin“ alyvuogių aliejaus kokybės ženklus, rūgštingumą, laikymo sąlygas ir patikimus Europos sertifikatus.

🏺 kviečiu keliauti į kokybiško aliejaus paieškas ir išmokti atskirti tikrą „skystąjį auksą“ nuo prastų imitacijų.

Ir labai rekomenduoju išsisaugoti šį įrašą – neabejoju, kad pravers kitą kartą apsiperkant ✨
    Mūsų imuniteto stiprinimo receptas. Žinau, kad Mūsų imuniteto stiprinimo receptas. Žinau, kad daugeliui mūsų tai rūpi, ypač šaltuoju sezonu! 🍁
Todėl šiandien noriu papasakoti, kaip mes savo šeimoje natūraliai stipriname vaikų (ir savo) imunitetą.

Dalinuosi 3 dalykais, kurie mums puikiai pasiteisino:

1. Kokybiški žuvų taukai 🐟
Mes pamėgome ir jau 2+ metų naudojame @bioguto žuvų taukus, juos papildau @ecosh.lietuva vitaminu D. Vaikai juos mėgsta, o aš ramiai miegu žinodama, kad jie kasdien gauna svarbių maistinių medžiagų. 

2. Nosies plovimas 👃
Iš pradžių atrodė keista, bet dabar tai – mūsų kasdienė rutina. Iš bandytų mums labiausiai patiko ir tiko „Otosan“ sistema. Švari nosis = mažiau peršalimų. Vaikams net patinka šis procesas, nes varvančių nosių sezonu rezultatas nosį išsiplovus – akivaizdus. 

3. Laikas lauke bet kokiu oru ☀️🌧️
Nesvarbu ar lyja, ar sninga – mes einame į lauką. Tikiu kasdienio buvimo lauke nauda, kaip viena svarbiausių dedamųjų geram imunitetui. 

O kaip jūs stiprinate savo mažylių imunitetą? Gal turite savo paslapčių? Pasidalinkite komentaruose – kartu mes galime būti stipresni! 💪❤️

    Footer

    Legal

    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Behance
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • Copyright © 2025 · mano vaikas valgo viską · Hearten Made ⟡