Duona, kuri niekada nebuvo duona arba sveikesnė pyrago versija, kai norisi kažko skanaus. Arba dar vienas geras įrodymas, kad 🍌 + 🍫 yra bomba!
Šią šokoladinę bananų duoną kepiau su nekepintų grikių miltais, o tiksliau – miltus pasidariau pati virtuvės kombaine sumalusi stiklinę nekepintų grikių. Jie kepiniui suteikia ne tik įdomų (ir malonų) poskonį, bet ir yra draugiški gliuteno netoleruojantiems.
Nespėjau padaryti geresnės nuotraukos, nes prapjovus jos gana greitai neliko. Aš kepiau be saldiklių, tai mano vyrams supratau, kad norėjosi šiek tiek saldesnės, o man asmeniškai labai patiko ir taip! Jei esate tie, kurie dievina juodą, karstelėjusį šokoladą (nors jo čia nė kvapo), tai ir jums patiks. Jei mėgstate saldžiau, į tešlą įdėkite 4-6 datules ar 4 šaukštus klevų sirupo.
Tiesa, o sakiau, kad šitai bananų duonai tereikia visus ingredientus sumaišyti virtuvės kombaine ir kepti? Easy peasy.
Šokoladinė bananų duona su grikių miltais
1 puodelis (240 ml) nekepintų grikių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 šaukštai tamsios kokybiškos kakavos
¼ šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
3 sunokę ir sutrinti bananai
60 ml kokosų aliejaus
1 šaukštelis vanilės pastos
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite kokosų aliejumi.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos, tirštos masės. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 45-55 minutes arba kol patikrinus pyragą mediniu iešmeliu, prie jo nebelimpa tešla.
Parašykite komentarą