🥜 + 🍌= a match made in heaven arba tobulas būdas pradėti savaitę ar, kaip buvo mano atveju, kuomet laukiausi Leono, kiekvieną rytą. Dabar šią sočią ir skanią košę mėgstam abu.
Aš košę skaninu tamsios kakavos milteliais (labiausiai mėgstu vieną iš trijų: @beatanicholson violetiniam pakelyje, sveriamą ir labai tamsią iš @delona.lt arba ekologišką „Criollo“ kakavą), bet jūs košę galite skaninti ir kerobu ar raw kakava.
Ilgą laiką šiai košei naudojau kokosų aliejų, bet su kakavos sviestu ji tiesiog primena šokoladą, tad rekomenduoju pabandyti abu būdus ir išsirinkti, kuris labiau patinka. Na, o riešutų sviestą irgi galite rinktis tą, kurį labiau mėgstate
Šokoladinė speltų košė su bananais ir žemės riešutų sviestu
50 g pilno grūdo speltos dribsnių (arba avižų, miežių, etc.)
1 bananas
1 šaukštas chia sėklų
2 šaukšteliai kokybiškos kakavos
1 šaukštelis cinamono
200 ml vandens arba (augalinio) pieno
1 šaukštelis kokosų aliejaus arba kakavos sviesto
1 šaukštas žemės riešutų sviesto
Į puodą sudėkite speltų dribsnius, griežinėliais pjaustytą bananą, chia sėklas, kakavą, cinamoną ir užpilkite vandeniu arba paprastu / augaliniu pienu. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol dribsniai išvirs ir skysčio beveik neliks.
Nepamirškite košės kartas nuo karto pamaišyti, patraiškydami bananus, kad jie ir košė virstų vientisa mase ir kad chia sėklos nesuliptų į gniutulą.
Į išvirusią košę įmaišykite kokosų aliejų arba kakavos sviestą, dėkite į dubenį, pagardinkite riešutų sviestu, banano griežinėliais. Galite užsivertų šaukštelį granolos, kokosų drožlių, skaldytų kakavos pupelių ar kitų mėgstamų priedų.
Skanaus!
Parašykite komentarą