Vafliai tikrai galėtų būti visų laikų mėgstamiausių vaikų patiekalų sąrašo pradžioje. Gal ne pirmas pasirinkimas, bet koks trečias tai tikrai. Aš vaflinę dažniau naudoju visokiems kitokiems kepiniams, nei tikriems saldiems vafliams dėl to, kad a) labai patogu, b) viskas, kas yra vaflių pavidalu, mūsų namuose valgoma be klausimų, kas čia ir kodėl.
Šįkart tešlą (iš kurios išeitų ir tiesiog paparasti blynai keptuvėje) pagerinau varške ir špinatais, saldumui dėjau 2 super sunokusius bananus. Vaflius valgėms su sezoninėmis uogomis, natūraliu jogurtu ir medumi, bet jūs galite užsidėti ir naminės uogienės, riešutų sviesto, rikotos su šiltu uogų kompotu arba net išbandyti nesaldžius priedus, pvz. trintą avokadą su kanapių branduoliais ar humusą ir lengvai paraugintas daržoves. Žodžiu, kaip patinka.
špinatų ir varškės vafliai su bananais
180 g pusriebės varškės
4 kiaušiniai
2 labai gerai sunokę bananai
50 g šviežių, jaunų špinatų
100 ml pieno
100 g migdolų miltų
50 g šviesių speltos miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
Įkaitinkite vaflių keptuvę. Tuo tarpu į virtuvės kombainą ar kokteilių trintuvą įmuškite kiaušinius, sudėkite vaškę, bananus, špinatus ir supilkite pieną. Viską sutrinkite iki vietisos konsistencijos, suberkite, migdolų ir speltos miltus, kepimo miltelius, druską ir plakite, kol tešla bus vientisa. Pilkite tešlą į vaflių keptuvę ir kepkite kelias minutes (kepimo laikas priklausys nuo turimo prietaiso), kol gražiai pagels. Kartokite, kol neliks tešlos. Patiekite su mėgstamais priedais.
*Migdolų miltus galite keisti avižų miltais ar šviesiais speltų miltais. Tik tuomet stebėkite, kiek pilate skysčio – tešla turi būti grietinės tirštumo, jei reikia, įberkite daugiau miltų arba pilkite mažiau pieno.
Daugiau vaflių receptų rasite čia: vafliai.
Parašykite komentarą