Kovo 11-osios proga jaukiam rytui su šeima kviečiu išsikepti mūsų mėgstamiausią varškės apkepą drauge su lietuvišku prekės ženklu „AUGA“ ir jau pamilta tvaresnių ekologiškų produktų linija.
Šis mūsų pamėgto ir daug metų kepamo varškės apkepo receptas jau ir taip buvo puikus, tačiau prieš kurį laiką įprastas manų kruopas pakeičiau smulkiomis kukurūzų kruopomis – polenta, kurios apkepui suteikia ne tik gelsvą spalvą, bet ir papildomo skonio, tekstūros bei minkštumo. Be to, ši variacija tinka ir netoleruojantiems gliuteno.
Skaniausias, kaip vaikystėje – tiesiog su trupučiu cukraus pudros, šviežiomis uogomis bei gerai išsukta riebia grietine.
Gražios šventės ir skanių pusryčių!
tobulas varškės apkepas
500 g ekologiškos AUGA varškės, 9% rieb.
180 ml ekologiško AUGA pieno, 3,5% rieb
6 šaukštai smulkių kukurūzų kruopų (polentos)
3 ekologiški AUGA kiaušiniai
5 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės pastos
1 citrinos tarkuotos žievelės
žiupsnio druskos
ekologiško AUGA sviesto formai patepti
ekologiškos AUGA grietinės, 30% rieb. apkepui patiekti
Kukurūzų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti, kol pasiruošite kitus produktus. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinių trynius, rudąjį cukrų ir brinkintas kukurūzų kruopas, vanilės pastą (galite naudoti ir vanilės cukrų arba nedėti vanilės visai) ir gerai įmaišykite. Sutrinkite masę rankiniu blenderiu ar virtuvės kombainu iki norimos tekstūros (mums patinka, kai lieka šiek tiek varškės gabaliukų).
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Bet nepermaišykite.
Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad nepriliptų, atsargiai išlyginkite paviršių.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje (160 C orkaitėje su ventiliatorium) apie 40-50 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus. Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir patiekite.
Man skaniausia, kaip vaikystėje – tiesiog su gerai išsukta grietine ir trupučiu cukraus pudros bei šviežiomis uogomis.
*Recepto kiekiai nurodyti 16×25 cm stačiakampiam kepimo indui.
Parašykite komentarą