Praėjusią savaitę iš @malsenaplius „Kepimo akademijos“ į namus kartu su manimi parkeliavo ir naujas augintis – @dmvkepykla išmyluotas ir 4 metus (r)augintas raugas. Esu minėjusi, kad mano santykis su duonos kepimu komplikuotas: sourdough aš dievinu ir svajonėse (na tose, kur niekada nenorėčiau įgyvendinti, bet smagu pasvajoti) netgi norėčiau turėti duonos kepyklą.⠀
⠀
Seniai turiu secret crush ir seku, kaip duoną kepa @maurizio. Tik pažiūrėkit, kokio gražumo yra šio vyro kepamos duonos! Ir, nors, aš domėjimosi lygmeny tarsi nesu naujokė, bet praktiniam lygmeny esu absoliutus 0, todėl ir šis vaflių receptas yra būtent @maurizio, publikuotas @food52. Aš kepiau vieną vienintelį kartą, bet užsirašau čia sau ir jums, kad vėliau nereiktų ieškoti. ⠀
⠀
Šiuos vaflius kepiau iš raugo likučio, kurio lieka kasdien maitinant raugą (jį kaupiu viename stiklainyje ir laikau šaldytuve). Trumpai tariant, jie – puikūs. T O B U L I. Traškūs išorėje ir minkšti viduje, labai malonios tekstūros ir subalansuoto saldumo. Ką vafliams suteikia raugas? Jis veikia ne tik kaip kildinimo medžiaga, bet ir suteikia skoniui daugiau gylio. Jei namuose kepate duoną su raugu ir turite šio gėrio šaldytuve, būtinai rekomenduoju pabandyti. ⠀
Vafliai su raugu
460 g kefyro arba pasukų ⠀
113 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto ⠀
100 g raugo ⠀
2 dideli kiaušiniai ⠀
55 g vandens, jei reikia, tešlai skystinti ⠀
250 g kvietinių miltų ⠀
1 šaukštas rudojo cukraus ⠀
1 šaukštelis druskos ⠀
½ šaukštelio sodos⠀
⠀
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų (jei kepsite pikantiškus vaflius, cukrų praleiskite), druską ir sodą. Mažesniame dubenyje sumaišykite kefyrą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, raugo likutį ir kiaušinius. Viską išplakite iki vientisos masės. ⠀
⠀
Šlapių ingredientų masę supilkite į dubenį su sausais ingredientais ir viską išplakite šluotele, kol matysis tik keli maži miltų gumulėliai (tešla neturi būti visiškai vientisa). Jei reikia, tešlą galite praskiesti trupučiu vandens, tešla turi būti panašiai grietinės tirštumo. ⠀
⠀
Kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje iki norimo apskrudimo. Mes valgėme su grietine, apelsinų marmeladu ir su cinamonu bei kardamonu troškintomis slyvomis.
Parašykite komentarą