Kai @auga.lt pakvietė sudalyvauti jų sveikų pusryčių iššūkyje ir sugalvoti porą receptų, iškart žinojau, kad vienas jų tiesiog privalo būti šis avižinis trupiniuotis su obuoliais ir avietėmis. Jis taip lengvai pagaminamas, kad negaminti jo tiesiog neįmanoma. Esu tikra, kad visus produktus tikrai turite namuose.
Aš šįkart naudojau šaldytas avietes, bet tinka ir bet kokios kitos uogos – labai skanu su juodaisiais serbentais ar mėlynėmis vasarą. Obuolius galite keisti kriaušėmis, įberti mėgstamų prieskonių (kardamono ar kt.), prieskoninių žolių, pvz čiobrelių. Žodžiu, laisvė eksperimentams. Man skaniausia, kai gaminu su klevų sirupu ir kokosų aliejumi.
Be to, šis trupiniuotis gali būti ne tik puikūs psuryčiai, bet ir sveikas desertas – patiekite su mėgstamais ledais ir niekas tikrai nesiskųs, kad lėkštėje ne šokoladinis pyragas. Tobulas pusryčiams, subalansuotas vasaros vakarų desertui. Kviečiu išsikepti ir būtinai būtinai parodyti, kaip pavyko.
Trupiniuotis su avietėmis ir obuoliais
3 obuoliai
250 g aviečių
200 g ekologiškų AUGA avižų dribsnių
2 šaukštai rudojo cukraus arba klevų sirupo
2 šaukšteliai cinamono
4 šaukštai tirpinto kokosų aliejaus arba sviesto ⠀
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į didelę keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius ir avietes (tinka ir šaldytos), įpilkite 200ml vandens, įberkite 1 šaukštelį cinamono ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių. Avižų dribsnius, 1 šaukštelį cinamono, aliejų / sviestą ir rudajį cukrų suberkite į virtuvės kombainą ir pulsavimo režimu trinkite apie 30 sekundžių – tik tiek, kad ingredientai gerai susimaišytų.
Į kepimo indą sukrėskite troškintus obuolius su uogomis, ant viršaus suberkite avižų trupinius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių ir patiekite dar šiltą su graikiniu jogurtu arba, jei nuspręsite patiekti kaip desertą, o ne pusryčius – su mėgstamais ledais.
Parašykite komentarą