Užkandis? Desertas? O gal abu viename? Prisiekiu, čia toks geras reikalas, kad pabandę norėsit kartoti tikrai dar ne kartą.⠀
⠀
Ar sakiau, kad šitoms „karamelėms“ pagaminti tereikia 3 ingredientų datulių, žemės riešutų sviesto, natūralios vanilės pastos arba ekstrakto ir vos vieno indo, t.y. virtuvės kombaino? ⠀
⠀
Apie datulių naudą suaugusiems ir vaikams galite rasti šimtus straipsnių, paremtų moksliniais tyrimais. Kad jose gausu geležies, kad gerina apetitą, yra naudingos patiriant didelį protinį krūvį, išsekus ir pan. Bet svarbiausia – datulės yra geriausias natūralus cukraus pakaitalas, ypatingai vaikams. ⠀
⠀
Žemės ar kitų riešutų sviestas irgi vertingas, jame gausu mono-nesočiųjų riebalų, daug skaidulų ir baltymų. Baltymai skatina ilgesnį sotumo jausmą, be to tai yra pagrindinė statybinė raumenų masės medžiaga. Be to, jame esančios kalorijos puikiai veikia kaip energijos užtaisas.⠀
⠀
Man tikrai labai sunku nuspręsti, kuriai visgi kategorijai – užkandžių ar saldėsių – šias karameles priskirti. Jos ne tik skanios, bet ir labai sočios bei vertingos!
Žemės riešutų sviesto ir datulių „karamelės“
400 g šviežių datulių⠀
95 g glotnaus žemės riešutų sviesto⠀
1–2 šaukšteliai vanilės pastos ar ekstrakto⠀
⠀
Iš datulių pašalinkite kauliukus ir sudėkite į virtuvės kombainą, trinkite, kol virs pakankamai vientisa mase ir sulips į kamuoliuką. Sukrėskite riešutų sviestą, sudėkite vanilę ir trinkite, kol gerai susimaišys. Jei reikia, kartais mentele nugramdykite kombaino kraštus. ⠀
⠀
Galiausiai sukrėskite masę į 10×20 cm dydžio indą, ištiestą kepimo popieriumi ir padėkite 1 val. į šaldymo kamerą. Po valandos supjaustykite ir skanaukite. Gabaliukus, kurių nesuvalgėte, laikykite kameroje.⠀
Jei išbandysite šį receptą, kviečiu pasidalinti įspūdžiais komentaruose. Ir nepamirškite pažymėti @mano.vaikas.valgo.viska arba #manovaikasvalgoviska – mane tikrai labai įkvepia, kai jūs gaminate!
Parašykite komentarą