Būna dienų lyg tyčia. Kai viskas krenta iš rankų, nesiseka, galvą plėšo į visas puses ir nerandi sau vietos. Tai man tokia diena buvo šiandien, kai atrodė, kad viskas, prie ko prisiliečiu, tik pablogėja. Arba „viskas ne dar geriau, o dar blogiau“, kaip Leono šiuo metu mylimiausioje @evedace knygoje sako berniukas, vardu Povilas. ⠀
⠀
Visos negandos, nerimas ir pilka nuotaika sakė: „eik į virtuvę, ką nors pagaminsi, pamatysi, kaip bus geriau“. Pagalvojau, kad turiu ne vieną receptą, kuriuo noriu pasidalinti, bet dėl laiko stokos rašant knygą, taip ir nepasidalinu. Bet ir čia viskas ėjosi ne kaip sviestu patepta, o kaip kokį sprangų batoną iš bėdos valgant. Ryžius ne tik persūdžiau, bet net ir normaliai išvirt nesugebėjau, ką šiaip jau padaryčiau ir vidury nakties prikelta. Tik į išvirtą polentą sudėjusi moliūgų tyrę, supratau, kad su ja atsisveikint reikėjo jau prieš kelias dienas. Ir čia dar ne pabaiga, bet visi turbūt supratot apie ką aš.⠀
⠀
Užtat sausainiai gavosi labai geri! Tik nelabai išvaizdūs. Kaip italai sako, brutti ma buoni (čia apie kitokius sausainius, bet ir šitiems tinka). Labai skanių žemės riešutų sviesto sausainių recetas yra @feedmysister knygoje „Natūraliai saldu“, bet juos esu kepusi jau daug kartų, o šįkart norėjau iškepti visai be cukraus.⠀
Žemės riešutų sviesto sausainiai
120 g datulių, be kauliukų⠀
45 g paprasto arba augalinio pieno⠀
65 g žemės riešutų sviesto⠀
½ šaukštelio druskos⠀
1 šaukštelis vanilės pastos⠀
80 g avižų miltų arba maltų avižinių dribsnių⠀
1 šaukštelis kepimo miltelių⠀
⠀
Įkaitinkite orkaitę 180 °C laipsnių temperatūros. Į virtuvės kombainą suberkite datules be kauliukų, supilkite pieną, dėkite žemės riešutų sviesto, druskos ir vanilės ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Avižų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į virtuvės kombainą ir maišykite, kol pasidarys vientisa tešla. Jei reikia, nugramdykite virtuvinio kombaino šonus. ⠀
⠀
Imkite po šaukštelį tešlos ir suvoliokite į kamuoliukus. Jei tešla lipni, lengvai sudrėkinkite rankas. Jei norite tradicinio ir gražesnio rašto, spustelėkite sausainių viršų šakutės nugarėle. Kepkite 15 minučių. Iškepusius palikite pilnai atvėsti.
Skanaus! 🍪
Parašykite komentarą