Štai idėja lengvai vasaros vakarienei – vasariškas, gaivus ir labai greit pagaminamas makaronų patiekalas. Jei visko turite šaldytuve, užtruksite maždaug 15 minučių. Neblogai, tiesa? Nes kas nori stovėti prie viryklės, kai galima mėgautis geru oru prie ežero, parke, terasoje ar paprastuoju būdu tiesiog balkone?
Aš šįkart sunaudojau dviejų tipų makaronų likučius ir buvau pamiršusi, kad neturime nei parmezano, nei jokio kito kieto tipo sūrio, tai buvo gerai ir be jo. Jei norite intensyvesnio skonio, maskarponę keiskite tarkuotu parmezanu (tokiu pačiu kiekiu). Bus labai skanu!
Pasta su špinatų ir rikotos-maskarponės padažu
250 g mėgstamos formos makaronų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelės, sutraiškytos
200 g šviežių špinatų
sulčių iš ½ citrinos
1 citrinos nutarkuota žievelė
250 g rikotos sūrio
125 g maskarponės sūrio
šviežiai tarkuoto parmezano
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Makaronus išvirkite dosniai pasūdytame vandenyje pagal gamintojo instrukcijas (šiam receptui tiks tiek švieži, tiek įprasti makaronai). Išvirusius makaronus nusausinkite nupildami nuovirą, bet viso neišpilkite – atsidėkite 100-120 ml, jo prireiks padažo gamybai.
Kol makaronai verda, ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite traiškytas česnako skilteles ir pakepinkite, kol gražiai pagels ir pakvips, apie 2 minutes. Sudėkite špinatus. Nors atrodys kad špinatų yra ženkliai per daug, tačiau jie sukris. Maišykite, kol špinatai sukris ir jų tūris sumažės, maždaug 2–3 minutes. Sumažinkite kaitrą ir sudėkite rikotą, maskarponę, citrinos sulčtis ir žievelę, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami įpilkite šiek tiek makaronų nuoviro, maišykite, kol padažas taps kreminės konsistencijos. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek makaronų nuoviro ar vandens. Paragaukite ir jei reikia, pataisykite skonį druska ir pipirais.
Suverskite makaronus į keptuvę su padažu ir gerai išmaišykite. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio, jei norite – šviežiai grūstų pipirų ir patiekite!
Parašykite komentarą