Cukinijų blynų receptų internete galite rasti n+k ir dar truputį. Ypač tada, kai cukinijų derlius laužo visų namų virtuvės spinteles, palanges, pūpso sukrautas dėžėse balkonuose ar vėsiuose rūsiuose, o pamačius kaimynus ar bobutę su maišu cukinijų žengiant jūsų durų link, norisi apsimesti, kad namuose nieko nėra. Žodžiu, receptų daug. Visi jie kažkuo panašūs, o šitas – labiausiai man patikęs ir prigijęs mūsų namuose. Iš šio kiekio iškepsite 6 delno dydžio blynus. Mums užtenka, o jūs kiekį galite pasidvigubinti.
Cukinijų blynai su varške
1 cukinija
1 kiaušinis
100 g birios varškės
1 skiltelė česnako
saujelė smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų)
3 šaukštai tarkuoto sūrio
2 šaukštai šviesių speltų miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
kokybiško alyvuogių aliejaus kepti
Stambia burokine tarka sutarkuokite cukiniją. Užberkite 1 šaukštelį druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti 5–10 minučių. Tada suverskite jas į kiaurasamtį ir nuspauskite iš cukinijų išsiskyrusias sultis*. Nusunktus cukinijų tarkius suverskite į didelį dubenį. Įmuškite kiaušinį, suberkite varškę ir viską gerai sutrinkite šakute. Į gautą masę sudėkite traiškytą česnaką, smulkintas prieskonines žoleles, suberkite tarkuotą sūrį, darkart viską išmaišykite. Galiausiai į tešlą suberkite miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir paliekite tešlą pastovėti apie 5 minutes.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuokite blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę). Skanu su graikišku tzatziki padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog paprasta grietine.
*Šį žingsnį atlikti būtina – kitu atveju į tešlą reikėtų dėti daug daugiau miltų ir blynai neišeitų tokie minkšti ir drėgni.
** Jei turite, į tešlą galite įtrupinti apie 30 g fetos sūrio, bet nebūtina.

Daugiau receptų iš varškės rasite čia: varškės patiekalai.
Parašykite komentarą