Pagaliau pavyko užrašyti cukinijų ir sūrio „vaflių“ receptą. „Vaflių“ rašau kabutėse, nes į vaflius jie mažai kuo panašūs, nebent tuo, kad kepti vaflių keptuvėje. Šitas kepinys labiau panašus į omletą su cukinijomis, nei į vaflius, taigi, jei tikitės pikantiško skonio, bet traškaus kepinio, tai šį receptą praleiskite, o jei susidomėjote – skaitykite toliau.⠀
⠀
Istorija trumpai tokia, kad ieškodama nesaldžių vaflių recepto, aptikau jų ne vieną, orientuotą į besilaikančius keto mitybos principų, taigi sudėtyje tik cukinija, svogūnas, kiaušiniai ir sūris. Jokių miltų, tad tinka ir gliuteno netoleruojantiems. Mes keto mitybos neišpažįstam, bet sudėtis man patinka, tai kodėl gi neiškepus? ⠀
⠀
Aš kepiau jau ne kartą, tai galiu drąsiai pasakyti, kad galite paskaninti ir česnako skiltele, saujele kapotų bazilikų, krapų ar kitų mėgstamų žolelių. Tiesa, jei neturite vaflinės, manau, kad galite pabandyti iškepti ir keptuvėje nelimpančiu dugnu. Aš nebandžiau, bet esu tikra, kad turėtų pavykti.⠀
CUKINIJŲ IR SŪRIO VAFLIAI
1 nedidelė cukinija, apie 500 g ⠀
1 nedidelis svogūnas ⠀
2 kiaušiniai ⠀
1 mocarelos rutuliukas⠀
100 g tarkuoto parmezano ar kito kietesnio sūrio ⠀
⠀
Sutarkuokite cukiniją ir svogūną, tarkius sudėkite į virtuvės sietelį ar švarų virtuvinį rankšluostį (ar marlės gabaliuką) ir išspauskite kuo daugiau skysčio. Dubenyje šakute išplakite kiaušinius ir įmaišykite tarkuotus sūrius bei cukinijos ir svogūnų tarkius. Viską gerai išmaišykite. Į paruoštą vaflinę dėkite kupiną šaukštą tešlos ir kepkite. pagal vaflinės gamintojo instrukcijas (kai kurias vaflines reikia pirmiausia patepti aliejumi). Iškepusius skanaukite šiltus su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu. Bet skanūs ir šalti. Skanaus!
Parašykite komentarą