Pasirodo, dar nesidalinau šių blynų receptu, nors mūsų namuose jie – vieni mėgstamiusių. Klaidą reikia ištaisyti, tad dalinuosi dabar, nes žinau, kad vėliau ir vėl galiu pamiršti nufotografuoti. Kaip ten sako, it’s better done than perfect. Nes šie blynai tikrai verti savaitgalio pusryčių! ⠀
⠀
Aš kepu su kvietiniais miltais, bet jūs galite rinktis šviesius speltos arba avižinius (tik blynai bus kiek sausesnės tekstūros). Saldinti stengiuosi kuo mažiau, bet jei norisi saldžiau, cukraus berkite 3 šaukštus. Skanių kepinių!
Jogurtiniai blynai su troškintais obuoliais
300 g graikiško jogurto ⠀
2 kiaušiniai ⠀
1 šaukštelis vanilės pastos / ekstrakto ⠀
2 šaukštai rudojo cukraus ⠀
2 šaukštai neutralaus aliejaus (pvz. vynuogių kauliukų, rapsų) ⠀
6 šaukštai miltų ⠀
1 šaukštelis kepimo miltelių ⠀
žiupsnelis druskos ⠀
⠀
2 obuoliai ⠀
2-3 šaukštai sviesto⠀
2 šaukštai medaus ⠀
½ šaukštelio cinamono ⠀
⠀
Didesniame dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinius, vanilę, cukrų ir aliejų. Į kitą dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską, suberkite į jogurto ir kiaušinių mišinį, viską gerai sumaišykite. Stenkitės nepermaišyti tešlos ir nesijaudinkite, jei yra gumuliukų, maišykite tik kol nebesimatys sausų miltų. ⠀
⠀
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vienodais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, sudėkite medų ir kaitinkite, kol ištirps ir pradės karamelizuotis. Dabar suberkite obuolius ir cinamoną. Troškinkite, kol obuoliai gerai sušils, suminkštės, bet neleiskite jiems suirti. Nukelkite nuo ugnies, laikykite šiltai. ⠀
⠀
Karštą, švarią keptuvę patepkite sviestu, šaukštu formuokite blynus, tolygiai paskleiskite tešlą, ant lengvos ugnies – labai svarbu, kad ugnis nebūtų perstipri – kepkite kol paviršiuje atsiras oro burbuliukų, atsargiai apverskite, kepkite dar apie minutę. ⠀
⠀
Patiekite blynus su šiltais keptais obuoliais.

Parašykite komentarą