Kaip laikotės jūs? Aš – dažniausiai gerai, bet būna visaip. Nors ir gyvenu kasdien kartodama sau „išgyventi šią dieną“ ir leisti įvykiams tekėti sava vaga, nebaudžiant savęs už tai, kad šiandien iš visų suplanuotų dalykų sąrašo tepavyko pasportuoti ir iškišti nosį į mišką pravėdinti galvas. Pastaruoju metu tas sąrašas dažnai net nebenugula į darbo dienos puslapius, kur mėgstu viską žymėti, o gyvena tiesiog mano galvoje. Nes taip lengviau ir ne taip skauda, kai kažką padaryti pamiršti ar tiesiog nerandi 15 minučių tylos atrašyti laukiančius laiškus. Apie svarbesnius dalykus jau nekalbu.
Penktoji karantino savaitė man prasidėjo nuotaikai šokinėjant nuo visiškos apatijos viskam iki isterijos. Bet sėdint tiek laiko tarp keturių sienų, kad ir kokios jos būtų mielos ar kokie erdvūs būtų namai, tai visiškai normalu. Bet viskas gerai, kai nusispjauni į 3 savaites nepabaigiamų lyginti rūbų kalną, kuris bent kartą ar du savaitėje pasipildo, į chaosą duše, kuris liko po rytinio Leono pilstymo ir šiaip į smulkmenas, kai eini skaityt knygelių ir 25 kartą klausyti „Mėlyno autobusiuko“, tai pasidaro ne taip ir sunku.
O tęsiant buities temą, kaip sekasi neįsisukti į rutiną virtuvėje? Net ir planuojant maistą, su ribotais resursais, darosi sudėtinga nesikartoti, o išradinėti dviratį kaip ir nulis motyvacijos. Mane tada gelbsti kalnas išsisaugotų receptų ir jų adaptavimas spintelių turiniui. Vienu tokiu ir dalinuosi. Šie kokosiniai ryžiai tinka ir kaip pusryčių košė su vaisiais, ir kaip garnyras prie azijietiškų ar karibų virtuvės patiekalų.
Kvapnieji kokosiniai ryžiai
100 ml basmati ryžių
100 arba 125 ml kokosų pieno
100 arba 125 ml vandens
1 šaukštelis kokosų žiedų cukraus
žiupsnis druskos
1 šaukštelis kokosų aliejaus (košei)
*Jei virsite garnyrą ir norite birių ryžių, kokosų pieno ir vandens pilkite po 100 ml, jei virsite košę ir norite kremiškesnės tekstūros – po 125 ml.
Puode sumaišykite basmati ryžius ir visus kitus ingredientus. Uždenkite ir užvirkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite (uždengę) 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite išbrinkti dar 10 minučių, tada sudėkite kokosų aliejų ir išmaišykie. jei ruošėte garnyrą, tiesiog išpurenkite šakute.
Aš košę paskaninau tiesiog svieste karamelizuotais bananų griežinėliais ir žiupsneliu cinamono. Mažiesiems galite viską sutrinti rankiniu trintuvu iki norimos konsistencijos.
Parašykite komentarą