• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
    • Pradžia
    • Apie
    • žiniasklaidoje
    • blog’as

    mano vaikas valgo viską

    receptai visai šeimai

    • parduotuvė
    • krepšelis
    • kontaktai
      • Behance
      • Email
      • Facebook
      • Instagram
      • Pinterest
    • Pusryčiai
    • Pietūs
    • Vakarienės
    • Užkandžiai
    • Desertai
    • Patarimai

    Kvapnieji kokosiniai ryžiai

    14 balandžio, 2020 · Pagardai, Pusryčiai, Užkandžiai, Vakarienės, Vegetariška · 1

    Kaip laikotės jūs? Aš – dažniausiai gerai, bet būna visaip. Nors ir gyvenu kasdien kartodama sau „išgyventi šią dieną“ ir leisti įvykiams tekėti sava vaga, nebaudžiant savęs už tai, kad šiandien iš visų suplanuotų dalykų sąrašo tepavyko pasportuoti ir iškišti nosį į mišką pravėdinti galvas. Pastaruoju metu tas sąrašas dažnai net nebenugula į darbo dienos puslapius, kur mėgstu viską žymėti, o gyvena tiesiog mano galvoje. Nes taip lengviau ir ne taip skauda, kai kažką padaryti pamiršti ar tiesiog nerandi 15 minučių tylos atrašyti laukiančius laiškus. Apie svarbesnius dalykus jau nekalbu.

    Penktoji karantino savaitė man prasidėjo nuotaikai šokinėjant nuo visiškos apatijos viskam iki isterijos. Bet sėdint tiek laiko tarp keturių sienų, kad ir kokios jos būtų mielos ar kokie erdvūs būtų namai, tai visiškai normalu. Bet viskas gerai, kai nusispjauni į 3 savaites nepabaigiamų lyginti rūbų kalną, kuris bent kartą ar du savaitėje pasipildo, į chaosą duše, kuris liko po rytinio Leono pilstymo ir šiaip į smulkmenas, kai eini skaityt knygelių ir 25 kartą klausyti „Mėlyno autobusiuko“, tai pasidaro ne taip ir sunku.

    O tęsiant buities temą, kaip sekasi neįsisukti į rutiną virtuvėje? Net ir planuojant maistą, su ribotais resursais, darosi sudėtinga nesikartoti, o išradinėti dviratį kaip ir nulis motyvacijos. Mane tada gelbsti kalnas išsisaugotų receptų ir jų adaptavimas spintelių turiniui. Vienu tokiu ir dalinuosi. Šie kokosiniai ryžiai tinka ir kaip pusryčių košė su vaisiais, ir kaip garnyras prie azijietiškų ar karibų virtuvės patiekalų.

    Kvapnieji kokosiniai ryžiai

    100 ml basmati ryžių
    100 arba 125 ml kokosų pieno
    100 arba 125 ml vandens
    1 šaukštelis kokosų žiedų cukraus
    žiupsnis druskos
    1 šaukštelis kokosų aliejaus (košei)

    *Jei virsite garnyrą ir norite birių ryžių, kokosų pieno ir vandens pilkite po 100 ml, jei virsite košę ir norite kremiškesnės tekstūros – po 125 ml.

    Puode sumaišykite basmati ryžius ir visus kitus ingredientus. Uždenkite ir užvirkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite (uždengę) 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite išbrinkti dar 10 minučių, tada sudėkite kokosų aliejų ir išmaišykie. jei ruošėte garnyrą, tiesiog išpurenkite šakute.

    Aš košę paskaninau tiesiog svieste karamelizuotais bananų griežinėliais ir žiupsneliu cinamono. Mažiesiems galite viską sutrinti rankiniu trintuvu iki norimos konsistencijos.

    Previous Post: « Bananų suktinukai su riešutų sviestu
    Next Post: Saldžių bulvių kepsneliai su juodosiomis pupelėmis ir lapiniais kopūstais »

    Reader Interactions

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Primary Sidebar

    labas,

    aš – Eglė, maisto fotografė ir 3 metų valgytojo Leono mama. Sveiki atvykę į @mano.vaikas.valgo.viską – informatyvią erdvę tėvams, kurie nori užauginti sveikus, neišrankius ir žingeidžius mažuosius valgytojus.

    daugiau >>

    naujausi įrašai

    • nuostabusis sardinių ragù
    • pavasariškas risotto su žuvimi ir žalumynais
    • pavasariškas jautienos troškinys
    • ukrainietiški pusryčių blynai
    • makaronai su lašiša ir špinatais grietinėlės padaže

    kategorijos

    • Desertai
    • Duona
    • Pagardai
    • Patarimai
    • Pietūs
    • Primaitinimas
    • Pusryčiai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienės
    • Vegetariška

    archyvas

    • 2023 m. kovo mėn.
    • 2022 m. balandžio mėn.
    • 2022 m. kovo mėn.
    • 2021 m. lapkričio mėn.
    • 2021 m. rugsėjo mėn.
    • 2021 m. rugpjūčio mėn.
    • 2021 m. gegužės mėn.
    • 2021 m. balandžio mėn.
    • 2021 m. kovo mėn.
    • 2021 m. vasario mėn.
    • 2021 m. sausio mėn.
    • 2020 m. gruodžio mėn.
    • 2020 m. lapkričio mėn.
    • 2020 m. spalio mėn.
    • 2020 m. rugsėjo mėn.
    • 2020 m. rugpjūčio mėn.
    • 2020 m. liepos mėn.
    • 2020 m. birželio mėn.
    • 2020 m. gegužės mėn.
    • 2020 m. balandžio mėn.
    • 2020 m. kovo mėn.
    • 2020 m. vasario mėn.

    naujienlaiškis

    Sužinokite naujienas pirmieji!

    Naujienlaiškio kol kas teks palaukti, tačiau jūs būsite pirmieji, kurie apie jį sužinos ir kuriuos jis pasieks!

    ⭐️ KAIP PAKYLĖTI PUSRYČIUS Į KITĄ LYGĮ? ⭐️

Skirti 10 minučių laiko (o realiai, tai kokias 3 minutes darbo) ir pasiruošti šiltų, trupučiu klevų sirupo saldintų, karamelizuotų obuolių, kurie skanu su jogurtu, varške, puikiai tinka blynams, košėms ar net ledams, plaktai grietinėlei pagardinti. 

Šį karamelizuotų obuolių / kriaušių receptą užrašau tiems, kas norėjo jį išsisaugoti ir tiems, kurie apie jį perskaitys tik dabar ir susivilios išmėginti.

KARAMELIZUOTI OBUOLIAI arba KRIAUŠĖS

2 obuoliai
2 šaukštai paprasto arba lydyto sviesto* ghee
1 šaukštelis malto cinamono
½ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
½ – 1 šaukštas klevų sirupo*

Obuolius supjaustykite kubeliais (aš obuolių nelupu, bet jūs, jei mėgstate, galite nusilupti). Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius ir gerai išmaišykite. Suberkite cinamoną, tarkuotą muskato riešutą, išmaišykite ir kepkite, kol obuoliai suminkštės, apie 5-8 minutes. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite klevų sirupą. 

Skanaukite su jogurtu, varške, puikiai tinka blynams, košėms, ledams pagardinti. 

*galite naudoti ir kokosų aliejų, tačiau mums skaniau apkepti svieste

👶 nuo 12+ mėn / jei nedėsite klevų sirupo, nuo 6+ mėn
🥣 4 porcijos
🌱 vegetariška / bus vegan, jei naudosite kokosų aliejų 

#manovaikasvalgoviska #pusryčiai #pusryciuidejos #pusryčiaivaikams #sveikipusryciai #sveikireceptai
    Super greitas, super paprastas ir super maistinga Super greitas, super paprastas ir super maistingas plaktos kiaušinienės 🍳receptas. 

⭐️ 4 priežastys, kodėl šis receptas yra toks geras ⭐️👇🏻

👉🏻 Dvigubai daugiau baltymų. Į kiaušinienę įdėjus varškės lėkštėje turėsite daugiau baltymų, todėl visą rytą būsite sotūs ir energingi. Itin svarbu vaikams, kurie valgo nedidelius kiekius maisto.
👉🏻 Tekstūra. Kartais plakta kaiušinienė gali pasirodyti sausa, tačiau ruošiant su grūdėta varške ji lieka puri ir kreminė.
👉🏻 Lengva pagaminti. Šiems skaniems pusryčiams paruošti prireiks vos kelių minučių! Viskas, ko jums reikia, yra kiaušiniai, varškė, mėgstamos prieskoninės  žolelės ir, jei reikia, druska ir pipirai.
👉🏻 Kažkas naujo. Tai ne tik puikus būdas gauti daugiau baltymų pusryčiams, bet ir smagus bei skanus kiaušinienės variantas.

PLAKTA KIAUŠINIENĖ SU GRŪDĖTA VARŠKE

2 kiaušiniai
4 šaukštai grūdėtos varškės
1 šaukštas sviesto
mėgstamų žalumynų

Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Įmaišykite varškę. 

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Į keptuvės vidurį atsargiai supilkite plaktų kiaušinių ir varškės mišinį, iškart nemaišykite. 

Kai kraštai pradės tvirtėti, mentele stumkite kiaušinius nuo išorinių kraštų link keptuvės centro. Kepkite ant vidutinės ugnies, kas kelias sekundes švelniai pastumdami virtus kiaušinius į centrą, kol kiaušiniai iškeps, apie 5 minutes.

Patiekite su mėgstamais žalumynais, daržovėmis. Mes valgėme su avokadais, juoda duona, sūriu, šviežiais agurkais.

Skanaus!
    Ne paslaptis, kad IKEA parduotuvėje galima įsigy Ne paslaptis, kad IKEA parduotuvėje galima įsigyti ne tik švediškų baldų ir namų interjero detalių, bet ir gardaus švediško maisto namams. Maisto skyrius IKEA – mano mėgstamiausias ir aš niekada nepraleidžiu progos grįždama iš @ikea.lietuva parsivežti ką nors skanaus ir bent vienos iš 4 rūšių šaldytų kukulių.

Jie taupo laiką darbo dienomis ar savaitgaliais, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų ar tiesiog nėra laiko, noro, jėgų gaminti. Šie kukuliai gelbėjo mane visų karantinų metu ir nuo to laiko turi nuolatinę vietą mūsų šaldymo kameroje iki šiol. O patiekti tradiciškai su bruknių uogiene yra vienas mėgstamiausių Leono patiekalų ever. 

Šįkart siūlau jums išmėginti dar vieną mūsų pamėgtą receptą su naminiu “marinara” padažu.
Ta proga noriu jus pakviesti kaip ir kasmet, taip ir šiemet, jau rytoj atvykti į IKEA Vilniuje, kur bus minima Švediškų kukulių diena. Jūsų laukia ne tik įvairios pramogos, žaidimai ir atrakcijos vaikams, o svarbiausia – skaniausių kukulių degustacijos ir rinkimai! Pasimatykime!

🍝Kas: Švediškų kukulių diena
📍Kur: IKEA Vilnius, Vikingų g. 3
⏰Kada: rugpjūčio 23 d., trečiadienis, 12-19 val.

Receptą rasite komentare 👇🏻

#reklama @ikealietuva #kukuliudiena
    Vienas kavos aparatas – visiems! Kai vasaros pr Vienas kavos aparatas – visiems!

Kai vasaros pradžioje mūsų namuose atsirado De’Longhi „Eletta Explore“ kavos aparatas, Leonas ne tik išmoko padaryti mums kavą (nes jo valdymas super easy!), bet ir nuolat klausinėjo, kokį gėrimą aparatas gali padaryti jam. 

Anądien besimėgaujant tradicine café affogato, kilo mintis padaryti atvirkštinę jos versiją Leonui, kuri ne tik skani, bet ir tinkama vaikams! Baby Affogato. Su šokoladiniais ledais ir gerai išplaktu pienu. 

Tiesa, tokia „kava“ – tikrų tikriausias desertas, tad mėgautis reikėtų saikingai ir atsakingai.

Nebent nemato vaikai 🤭
Nes skanu ir suaugusiems 👌🏻

Artėja karščiausias vasaros savaitgalis, puiki proga išbandyti 💪🏻

#reklama #DeLonghi #elettaexplore
    ❓Ar mano vaikui reikia lėkštės su skyreliais? ❓Ar mano vaikui reikia lėkštės su skyreliais?

Su Leonu tokios lėkštės neturėjau ir buvau, sakyčiau, griežtai prieš, labiausiai galvodama apie tai, kad tai tik tokia tendencija, daugiau mados nei naudos reikalas. Leo (kaip ir Agota) niekada nebuvo išrankus ir jo neerzino besiliečiantis maistas. 

Visgi, kai nusprendžiau Agotos primaitinimą pradėti pilnai BLW, supratau, kad lėkštės su skyreliais man pravers dėl kelių priežasčių: 
👉🏻 dažniausiai jos būna silikoninės ir gerai limpančios prie kėdutės padėklo, o tai kritiškai svarbu, nes tvarkymosi po valgymo užtenka ir be papildomo lėkštės turinio ant žemės.
👉🏻 maži skyreliai = lengviau savarankiškai išimti maistą iš lėkštės. 
👉🏻 man lengviau įsivaizduoti skirtingų maisto grupių įvairovę ir proporcijas, patiekti įvairesnio maisto.

Tiesa, jei girdėjote mitą, kad lėkštės su skyreliais vaikus paverčia išrankiais, tai netiesa. Prieš kelerius metus JAV atliktas tyrimas, kuriame nustatyta, kad lėkštės su skyreliais iš tikrųjų padidina ikimokyklinio amžiaus vaikų vaisių ir daržovių suvartojamą kiekį (1).

Visgi, tradicinės lėkštės (be skyrelių) kur kas labiau įprastos ir dažniausiai sutinkamos už namų ribų, tad tėvų tikslas neturėtų būti visąlaik patiekti maisto produktus atskirtus, o pratinti valgyti taip, kaip valgo suaugusieji ir kaip bus įprasta visuomenėje, kai savo lėkštės nesinešiosi. Bet ir be šių argumentų, valgymas iš paprastos lėkštės man susijęs ne tik su gerais ir sveikintinais valgymo įpročiais, bet ir su pagarba vaikui.

❓Ar lėkštės su skyreliais būtinos? Ne (nebent jūsų mažasis valgytojas tikrai išrankus ir jam tokia lėkštė padeda išlaikyti ramybę prie stalo). 
❓Ar jos paverčia vaikus išrankiais? Irgi ne. 
❓Ar tai turėtų būti vienintelė jūsų vaiko naudojama lėkštė? Atsakymas: taip pat, ne.

Mes namuose maisto patiekimui naudojame įvairius indus: ir paprastas lėkštes, ir su skyreliais, ir dubenėlius, ir užkandžių dėžutes, net keksų, ledukų formeles, padėkliukus, etc. maistui patiekti. Ir tiesą sakant, dažnai pakeitę indą iš kurio vaikas valgys, galite nustebti, kaip noriai jie sėdasi prie stalo ir ragauja.

🍽️
    Ar žinojote, kad knygų apie maistą skaitymas va Ar žinojote, kad knygų apie maistą skaitymas vaikams 

🥕 gali būti švelnus būdas be spaudimo susipažinti su naujais maisto produktais (itin svarbu ir naudinga išrankiems valgytojams).

🥕 gali sužadinti smalsumą užsiimti veiklomis, kurios susijusios su maistu: daržininkystė, maisto gaminimas, skanėstų kepimas (o tai savo ruožtu gali paskatinti susidomėjimą naujais produktais).

🥕 sukuria aplinkybes su vaikais kalbėtis apie alkį ir sotumo jausmą, kultūrinius skirtumus, dėkingumą.

Braukite į šoną 👉🏻 ir pamatysite, kokias knygas lietuvių kalba rekomenduoju turėti savo bibliotekoje. 

Labai gaila, kad gausiame knygų vaikams asortimente istorijų apie maistą lietuvių kalba ir maisto knygose turime itin kukliai, bet gal leidyklos išgirs apie šį trūkumą ir turėsime naujų skaitinių? 

Ar esate skaitę / vartę šiuos leidinius? Kokias knygas apie maistą (ar bent truputį maisto jose) skaitote savo vaikams ir galėtumėte rekomenduoti? Pasidalinkite komentaruose 👇🏻
    Kaip saugiai primaitinimo pradžioje patiekti vien Kaip saugiai primaitinimo pradžioje patiekti vieną svarbiausių geležies šaltinių - mėsą? Kaip paruošti daržoves, kruopas – daugiau mažiau aišku, o štai mėsa visada kelia daug klausimų. Pasidalinsiu, kokią mėsą primaitinimo pradžioje rinkausi ir kaip Agotai, kuri savo kelionę pradėjo ir tęsia BLW primaitinimo keliu, ją patiekiau aš. 

Pirmiausia -
– kokybiška mėsa. Visada renkuosi laiko patikrintą partnerių @feelthebeef.lt arba @agaras.lt mėsą. Pirmiesiems kartams puikiai tiko didkepsniams skirti mėsos pjausniai – šiame video matysite kepamą jautienos antrekotą.

Gerai įkaitinkite nepridegančią keptuvę, aš mėsai kepti visada renkuosi ketaus. Ar keptuvė gerai įkaitusi, lengvai patikrinsite vandens lašelio testu – jei vanduo keptuvėje šokinėja kaip burbuliukas ir greit išdžiūsta, galite kepti. 

Į įkaitusią keptuvę įpilkite porą šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus, dėkite iki kambario temperatūros (!) atšildytą mėsą ir kepkite iš kiekvienos pusės maždaug po 5-6 minutes. Tikslus steiko kepimo laikas priklauso nuo mėsos dalies, storio. 

Kadangi mėsą patieksite kūdikiui, ji turėtų būti gerai iškepta, bet neperkepusi, sultinga. Jei turite mėsos termometrą, temperatūra mėsos viduje turėtų siekti 63°C.

Mėsai iškepus, svarbu prieš pjaustant leisti jai 5 minutes pastovėti – mėsa bus sultingesnė. 

Pradedančiajam 6–9 mėn. valgytojui pjaustykite piršto dydžio ar net šiek tiek storesniais gabaliukais, 9-18 mėn. kūdikiui mėsą suplėšykite šakute ir patiekite mažais gabaliukais, nuo 18 mėn. galite pjaustyti tiesiog nedideliais, mažo kąsnio gabalėliais. 

Kokybišką @feelthebeef.lt ir @agaras.lt mėsą galite užsisakyti tiesiai į namus 🚚👉🏻 www.agaras.lt

#reklama

    Footer

    Legal

    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Behance
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • Copyright © 2023 · mano vaikas valgo viską · Hearten Made ⟡