• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
    • Pradžia
    • Apie
    • žiniasklaidoje
    • blog’as

    mano vaikas valgo viską

    receptai visai šeimai

    • parduotuvė
    • krepšelis
    • kontaktai
      • Behance
      • Email
      • Facebook
      • Instagram
      • Pinterest
    • Pusryčiai
    • Pietūs
    • Vakarienės
    • Užkandžiai
    • Desertai
    • Patarimai

    makaronai su lašiša ir špinatais grietinėlės padaže

    6 lapkričio, 2021 · Pietūs, Vakarienės · 0

    Tikrai esate girdėję, kad pediatrai rekomenduoja vaikams žuvį valgyti 1-2 kartus per savaitę. Suaugusiems taip pat. Kokybiška žuvis – būtinas produktas sveikai augančiam vaikui dėl joje esančių vitaminų, mikroelementų, nepakeičiamų rūgščių. Tačiau tikrai žinau, kad nemaža dalis šeimų žuvies patiekalų negamina net kartą per mėnesį.

    Dažniausiai girdžiu, kad 1) nežino, kaip paruošti, kad būtų skanu ir 2) nežino, kur įsigyti kokybiškos, švarios, tvariai sužvejotos žuvies. I’ve got you covered.

    Pradėkite nuo paprastų ir visos šeimos mėgstamų receptų, pvz. makaronų patiekalų. Leonas šiuos makaronus valgo su malonumu, net jei šiaip lašišos vienos šiuo metu nelabai nori. Atraskite jūsų šeimai labiausiai patinkančią žuvį, eksperimentuokite virtuvėje. Kokybiškos žuvies rekomenduoju pasidairyti “Fish Wish” asortimente, tikrai rasite sau patinkančią! 

    Kada į mažylio mitybą įvesti žuvį, nuo kokios pradėti ir ką pasiūlyti paaugusiems?

    Rekomenduoja “Fish Wish” ekspertai

    Remiantis naujausiomis tarptautinės pediatrų bendruomenės rekomendacijomis, žuvis į racioną turi būti įtraukta į kūdikio mitybą kuo anksčiau, t.y. tuoj pat po įvedimo mėsos, apie 6 gyvenimo mėnesį. Daugelis iš tėvų baiminasi alerginių reakcijų, tačiau naujausi paskelbti tyrimai parodė, kuo anksčiau į mažylių racioną įvedame žuvį, tuo labiau išvengiame tokių indikacijų, susijusių su alerginėmis reakcijomis bei su tuo susijusiomis ligomis: atopiniu dermatitu, bronchine astma. Ši taisyklė negalioja, jei pirmos eilės giminaičiams ar šeimos nariams yra pasireiškusi sunki alerginė reakcija žuviai ar jos produktams.

    Vieningai medikų bendruomenėje sutariama, kad ankstyvajame amžiuje reiktų rinktis liesesnę žuvį, ji turi būti be odos. Jei į mitybą įvedamos riebesnės žuvys, riebalų perteklius turi būti pašalintas ir taip pat nuimta oda.

    Papildant mažylio racioną žuvimi, galima pradėti nuo baltos žuvies, pvz. įvairių rūšių menkė, Juodadėmė menkė ar Atlanto menkė. Augantiems vaikams naudinga ir lašiša, lašišinių šeimos žuvys, tik nepamirškime kokybės, tvirta rekomendacija – rinktis laukinę ar ekologišką žuvį. Jūros gėrybės naudingos ir tinka vaikams, tačiau kokybės sąlygos taip pat būtinos. Vaikams labai naudinga ir silkė dėl joje esančių omega rūgščių gausos.

    Svarbu žinoti, jog vieningai sutariama, kad vaikams nerekomenduotina vartoti mažai apdorotos ar visai neapdorotos žuvies dėl galimybės užsikrėsti Helicobacterpylori infekcija. Sušius mėgstantiems vaikams pasiūlykite rinktis su daržovėmis ar termiškai apdorota žuvimi.

    Tik kokybiška žuvis duos realios naudos organizmui

    Kokią žuvį rinktis ir kur jos įsigyti? Aš labai apsidžiaugiau, kai pirmąkart vienos sveiko maisto prekių parduovės šaldytuve radau lietuvišką prekių ženklą „FishWish“, kurio asortimente – smūginiu šaldymo būdu užšaldyta ekologiška ar laukinės gamtos žuvis iš švarių vandenų.

    Žinau, kad visuomenėje gajus įsitikinimas, kad geriausia valgyti šviežią žuvį, tačiau specialistai šią nuostatą vertina atsargiai ir su tam tikromis išlygomis. Jei žuvis pagauta laukinėje gamtoje, verta pasidomėti gamtosaugine situacija, ar vandenys nėra užteršti sunkiais metalais bei gyvsidabriu. Sunkiųjų metalų, gyvsidabrio žalą, gaunamą su užteršta žuvimi mūsų organizmui akcentuoja tarptautinės pediatrų ir šeimos gydytojų bendruomenės. Ypatingai ji pavojinga nėščiosioms ir vaikams. Šviežia žuvis kelia daug iššūkių: tikrai šviežia gali atkeliauti ant mūsų stalo tik iš artimų vandens telkinių, dėl daugelio kurių gamtosaugininkai skambina pavojaus varpais, įskaitant ir mylimą Baltijos jūrą. Iš tolimų švaresnių vandenų žuvis turi nukeliauti didelį atstumą, taip menksta jos maistinė savybės, didėja produkto saugos rizika.

    Turbūt nereikia priminti, kad gydytojai pediatrai ir dietologai akcentuoja, jog tik kokybiškas produktas kuria vertę, praturtina organizmą reikalingomis medžiagomis, padeda išvengti rizikų, susijusių su atskirų vandens telkinių užterštumu. Kaip tėvams rinktis žuvį ir į ką atkreipti dėmesį ieškant kokybiško produkto? Tiek Amerikos, tiek Europos pediatrų draugijos išvadose yra akcentuojama, kad svarbu rinktis laukinėje gamtoje pagautą žuvį, užtikrinant tvarios žuvininkystės principus, arba ekologišką žuvį, kurios gaudymui ir auginimui yra taikomi griežti žuvininkystės standartai. Tokią žuvį galima atpažinti, pasidomėjus specialiu ženklinimu.

    Taigi, kur kas labiau už šviežią, tačiau nežinia kiek laiko parduotvės lentynose laukiančią ir iš kur atkeliavusią žuvį, mieliau renkuose smūginiu šaldymo būdu užšaldytą žuvį. Tokiu būdu apdorota ir iki jūsų stalo keliaujanti žuvis geriau išlaiko maistines savybes, be to, šis apdorojimo būdas pašalina visas maisto saugos rizikas, kurios kyla šviežią žuvį gabenant tolimu atstumu iki mūsų parduotuvių lentynų ir stalo.

    makaronai su lašiša ir špinatais grietinėlės padaže

    1 nedidelis svogūnas ⠀
    1 skiltelė česnako
    1 nedidelė morka⠀
    50 g jaunų špinatų lapelių
    250 g keptos lašišos 
    300 ml grietinėlės ⠀
    1/2 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
    ryšulėlis šviežių krapų ⠀
    250 g makaronų
    druskas ir šviežiai grūsti pipirai⠀
    alyvuogių aliejus⠀

    Keptą lašišą atskirkite nuo odelės (jei reikia) ir susmulkinkite peiliu arba šakute. 

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Morką nsukuskite, sutarkuokite smulkesne tarka ir sudėkite į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes. Sudėkite plautus špinatus ir pakepinkite kol sukris. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą lašišą ir trumpai pakaitinkite, kol lašiša sušils. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite smulkintus krapus, citrinos žievelę ir sultis. Paragaukite, jei reikia 

    Kol ruošiate padažą, sūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir sumaišykite su padažu. Patiekite iškart. Galite užberti smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. 

    *Šildydama tokius makaronus visada įpilu papildomai grietinėlės (ne vandens) ir pakaitinu, kol sušils.

    Reklama

    Previous Post: « purūs varškės vafliai
    Next Post: ukrainietiški pusryčių blynai »

    Reader Interactions

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Primary Sidebar

    labas,

    aš – Eglė, maisto fotografė ir 3 metų valgytojo Leono mama. Sveiki atvykę į @mano.vaikas.valgo.viską – informatyvią erdvę tėvams, kurie nori užauginti sveikus, neišrankius ir žingeidžius mažuosius valgytojus.

    daugiau >>

    naujausi įrašai

    • pavasariškas risotto su žuvimi ir žalumynais
    • pavasariškas jautienos troškinys
    • ukrainietiški pusryčių blynai
    • makaronai su lašiša ir špinatais grietinėlės padaže
    • purūs varškės vafliai

    kategorijos

    • Desertai
    • Duona
    • Pagardai
    • Patarimai
    • Pietūs
    • Primaitinimas
    • Pusryčiai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienės
    • Vegetariška

    archyvas

    • 2022 m. balandžio mėn.
    • 2022 m. kovo mėn.
    • 2021 m. lapkričio mėn.
    • 2021 m. rugsėjo mėn.
    • 2021 m. rugpjūčio mėn.
    • 2021 m. gegužės mėn.
    • 2021 m. balandžio mėn.
    • 2021 m. kovo mėn.
    • 2021 m. vasario mėn.
    • 2021 m. sausio mėn.
    • 2020 m. gruodžio mėn.
    • 2020 m. lapkričio mėn.
    • 2020 m. spalio mėn.
    • 2020 m. rugsėjo mėn.
    • 2020 m. rugpjūčio mėn.
    • 2020 m. liepos mėn.
    • 2020 m. birželio mėn.
    • 2020 m. gegužės mėn.
    • 2020 m. balandžio mėn.
    • 2020 m. kovo mėn.
    • 2020 m. vasario mėn.

    naujienlaiškis

    Sužinokite naujienas pirmieji!

    Naujienlaiškio kol kas teks palaukti, tačiau jūs būsite pirmieji, kurie apie jį sužinos ir kuriuos jis pasieks!

    APIE KĄ KALBĖTI SU VAIKAIS PRIE STALO? ✔️Be APIE KĄ KALBĖTI SU VAIKAIS PRIE STALO?

✔️Bendravimas ir nuoširdi komunikacija su vaikais yra itin svarbus kuriant tvirtą pasitikėjimo pagrindą, demonstruojant besąlygišką meilę ir auginant asmenybes. 

✔️Vienas geriausių būdų sustiprinti ryšį ir rasti raktą į vaiko jausmų ir emocijų pasaulį – bendri šeimos (savaitgalio) pietūs ar vakarienės. Tai laikas, kurį galime išnaudoti tikslingai, kurdami santykį su vaiku per pokalbį, nuoširdžiai domėdamiesi jų mažais dideliais atradimais vaikiškoje kasdienybėje. 

🗝Bendravimas ir geresnis tarpusavio supratimas yra raktas į daugelį šeimoje kylančių klausimų, todėl tikrai svarbu bendravimą ir bendrumo jausmą ugdyti nuo pirmųjų dienų. 

✔️Psichologai teigia, kad įtraukdami vaikus į bendrą pokalbį, mokome juos klausyti ir suteikiame progą pasisakyti patiems, išreikšti savo nuomonę ir jausmus, būti lygiaverčiais pokalbio dalyviais. Pastebėta, kad pokalbiai prie bendro stalo turtina vaikų žodyną – vaikai ne tik klausosi, bet kartu su likusiais šeimos nariais dalijasi savo dienos įspūdžiais ir tuo, ką naujo sužinojo ar išmoko. Leidžiant laiką prie bendro stalo, svarbu leisti pasisakyti kiekvienam šeimos nariui ir aktyviai klausyti – vaikai ims pavyzdį iš jūsų. Nenuvertinkite net pačių mažiausiųjų gebėjimo palaikyti pokalbį.

💡Taigi, apie ką kalbėti su vaikais? Apie viską, kas jiems rūpi ir šiuo metu įdomu. Įsitraukite į pokalbį ir jį palaikykite užduodami natūraliai iš pokalbio eigos kylančius atvirus klausimus. Papasakokite apie savo dieną, darbus, kas įdomaus / juokingo / sunkaus nutiko. Kaip jautėtės šiandien ir kaip stipriai pasiilgote pačių artimiausių. Kalbėkite apie atostogų planus. Drauge planuokite, ką veiksite savaitgalį ar kam šiuo metu stengiatės sutaupyti. Svajokite, kurkite ateities planus ar kaip vyksite aplankyti seniai matytą draugą ar močiutę. Smalsaukite patys, užduokite klausimus, kurie kartais net neturi teisingo ar vieno atsakymo. Ir nepamirškite pajuokauti.

👉🏻 Braukite į šoną ir rasite kelis klausimus suflerius (didesniems ir mažesniems), kurie padės pradėti pokalbį ir kurti geras emocijas prie stalo. 

Jei turite noro, galite pasidalinti, kas jums padeda pradėti pokalbį su vaikais prie stalo🙏🏻
    Kaip galime pasirūpinti tomis akimirkomis, kai ❤️ prašo „kažko“ saldaus? 

Kad rankos nečiuptų pirmo po ranka pasitaikiusio užkandžio (kuris dažniausiai būna kokia nors nesąmonė) ar nereikėtų sukti galvos, kokį sveiką ir energijos teikiantį užkandį įduoti mažajam valgytojui, aš labai savimi didžiuojuosi, kai šaldytuve turiu sveikų, iš anksto paruoštų užkandžių: energy balls, sveikuoliškų batonėlių ir pan. 🤩

👉Šiems batonėliams naudojau pūstas sorų kruopas, bet tinka ir pūsti ryžiai, kviečiai, kynva ar burnotis – jų tikrai rasite sveiko maisto krautuvėse ar prekybos centrų sveiko maisto lentynose.
👉Žemės riešutų sviestą galite keisti į migdolų.
👉Datulės. Man skaniausios didelės Medjool, bet šįkart turėjau paprastesnes (irgi šviežias, tačiau buvo būtina pamirkyti, kad dar lengviau susitrintų).
👉Sėklas ir riešutus galite sutrinti kavamale ar kombainu iki miltų, jei ragaus ir mažesni nei 3 metų valgytojai.

PŪSTŲ SORŲ IR SĖKLŲ BATONĖLIAI

250 g Medjool datulių
250 g žemės riešutų sviesto
½ šaukštelio vanilės pastos arba ekstrakto
½ šaukštelio cinamono
žiupsnis druskos
25 g pūstų sorų (arba pūstų ryžių, kviečių, quinoa)
4 šaukštai kapotų migdolų
3 šaukštai moliūgų sėklų
2 šaukštai saulėgrąžų sėklų

Išimkite datulių kauliukus ir 5 minutėms pamerkite į šiltą vandenį, paskui nusausinkite. Į virtuvės kombainą sudėkite datules, žemės riešutų sviestą, vanilės pastą, cinamoną ir druską. Trinkite 1-2 minutes, kol masė taps vientisa (jei reikia, mentele nugremžkite indo šonus). Masė turėtų būti lipni.

Suberkite pūstas sorų kruopas, migdolus, saulėgrąžų ir moliūgų sėklas. Viską gerai sumaišykite. 

Kvadratinę 20x20 kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, suverskite mišinį ir rankomis tolygiai išlyginkite ir suspauskite. Dėkite į šaldytuvą bent 2 val, kad sutvirtėtų (galite ir į šaldymo kamerą, jei mėgstate kietesnius). 

Supjaustykite gabaliukais ir laikykite orui nelaidžiame inde šaldytuve iki 2 savaičių.

🙏🏻
    Mano vaikystėje ryžių pudingas neegzistavo, tik Mano vaikystėje ryžių pudingas neegzistavo, tik ryžių košė su razinomis. Mama tokią košę virdavo retai, nors ir labai skanią. Kur kas panašesnę į taip vadinamą ryžių pudingą, nei į tą valgyklinį kietą ryžių gniutulą su išpampusiomis razinomis, kurį pusryčiams duodavo mokyklos valgykloje ar sporto stovykloje. Didelio sentimento tokiems patiekalams nejaučiu, bet kadaise išmokusi išvirti kreminę, saldžią, aromatingą ryžių košę (aka pudingą), šis patiekalas suskambo visai naujai. Dalinuosi. 

Čia toks fancy ryžių košės upgrade'as – su klevų sirupu, vanile, cinamonu. Jei nevartojate paprasto pieno, galite keisti migdolų pienu, toks pudingas bus dar ir veganiškas. 

Keli dalykai, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant:
👉🏻apvaliagrūdžiai ryžiai, tokie kuriuos renkatės risottui, pvz. Arborio ar Carnaroli. 
👉🏻tokie ryžiai verda ilgai, lėtai (turėkite kantrybės), todėl išskiria daugiau krakmolo dėl kurio košė tampa glotni ir kreminė. 
👉🏻natūralūs prieskoniai - cinamono lazdelės ir vanilės sėklytės (arba pasta) košę pakylėją į kitą lygį.
👉🏻aš vietoje cukraus renkuosi klevų sirupą, bet jei neturite, galite berti apie 75 g rudojo cukraus.

RYŽIŲ PUDINGAS SU CINAMONU, VANILE IR KLEVŲ SIRUPU

100 g trumpagrūdžių ryžių, pvz. Arborio 
500 m1 paprasto arba migdolų pieno 
4 šaukštai klevų sirupo 
2 cinamono lazdelės
1 šaukštelis vanilės pastos
1 šaukštas sviesto

Į puodelį suberkite ryžius, supilkite pieną, klevų cirupą, dėkite cinamono lazdeles ir vanilės pastą ir viską užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite dangčiu ir virkite, retkarčiais maišydami, apie 40 minučių arba tol, kol ryžiai taps minkšti, o pienas sutirštės ir pudingas bus kreminės tekstūros. 

Palikite pastovėti uždengtą dangčiu 5-10 minučių, tada išimkite cinamono lazdeles, įmaišykite sviestą. Patiekite su klevų sirupu, uogomis, vaisiais ar kitais mėgstamais priedais.

🫶🏻🥣

Kokie jūsų prisiminimai apie vaikystės ryžių košę? Mėgom? Jaučiat nostalgiją? O ryžių pudingą verdat? Jei ne, pabandykit, manau, jog patiks!
    Riebalai daugelio mūsų žodyne ir kasdieniame ra Riebalai daugelio mūsų žodyne ir kasdieniame racione yra užsitarnavę prastą vardą ir tapę kone keiksmažodžiu. Bet viskas nėra taip paprasta, ypač kai kalba pasisuka apie vaikų mitybą.

Riebalai vaiko racione yra ypač svarbūs pirmaisiais dviem jų gyvenimo metais.  Kokybiški riebalai skatina protinę veiklą, užtikrina tinkamą nervų bei smegenų funkcionavimą, perneša riebaluose tirpius vitaminus, etc. Taigi, vengti riebalų mažo vaiko maiste yra didelė klaida, tačiau būtina pabrėžti, kad didžiąją dalį suvartojamų riebalų turi sudaryti gerieji riebalai.

Riebalai yra 3 rūšių: 
1️⃣gerieji – polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių gauname iš sėklų, riešutų ir riebios žuvies (omega-3 ir omega-6 riebalai);
2️⃣blogieji arba sotieji, kurių gauname iš mėsos, kiaušinių ir pieno produktų, – bet jie blogi tik tuo atveju, jei šių produktų vartojama per daug;
3️⃣kenksmingieji riebalai – kurių gauname vartodami perdirbus ir keptus maisto produktus.

KAD VAIKAS GAUTŲ REIKIAMĄ RIEBALŲ KIEKĮ:
👉🏻Nuolat siūlykite sėklų ir riešutų - geriausia linų sėmenų, kanapių, moliūgų, saulėgražų ir sezamų sėklų (vaikams iki 4 metų rekomenduojama sėklas ir riešutus malti, smulkinti ir dėti į maistą dėl tikimybės užspringti). Daugiausia naudos gaunama jas šviežiai sumalus ir užbarsčius ant sausų pusryčių, košių, sriubų ir salotų.
👉🏻Rinkitės šaltųjų vandenų plėšriąsias žuvis: 2-3 kartus per savaitę valgydamas sardinių, skumbrių, silkių, laukinių arba ekologiškai užaugintų lašišų, vaikas gaus reikiamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį.
👉🏻Pirmenybę teikite šaltai spaustam aliejui arba aliejaus mišiniams arba kanapių aliejui - salotoms arba kitiems šaltiesiems patiekalams gardinti.
👉🏻Pusryčiams pasiūlykite kiaušinį - geriausia ekologišką (ar bent laimingų, laisvai laikomų vištų), kuriame gausu omega-3 riebalų rūgščių, - minkštai virtą arba plaktą kiaušinienę, bet jokiu būdu ne keptą.
👉🏻Norėdami papildyti omega-3 riebalų rūgščių atsargas, vartokite žuvų taukų, o norėdami gauti omega-6 riebal7 rūgščių - agurklių arba nakvišų aliejų.
👉🏻Venkite keptų ir perdirbtų produktų arba gatavo maisto, kurio ilgas galiojimo laikas.

Pagal P.Holford ir D. Colson „Pilnavertė jūsų vaiko mityba“, Dvi tylos (2018)
    Labai kviečiu išsisaugoti šį įrašą ir pasid Labai kviečiu išsisaugoti šį įrašą ir pasidalinti 💌 su tais, kurie jums rūpi. Ir svarbiausia, pasikartokite ir prisiminkite 🚑 pirmosios pagalbos taisykles. 

Sąrašą, deja, dar būtų galima tęsti ir tęsti, tad jei norite kažką pridurti nuo savęs, lauksiu pastebėjimų komentaruose 🙌🏻🤍
    Pakelkite ranką, jei: 👉🏻trumpi, paprasti, b Pakelkite ranką, jei:
👉🏻trumpi, paprasti, bet efektingi receptai – jūsų mėgstamiausi; 
👉🏻jūsų vaikai valgyti kiaušinius bet kokia forma atsisako;
👉🏻patiems atsibodo įprastai virti, kepti kiaušiniai, omletai, kiaušinienės;
👉🏻atrodo, kad iš 🥚nebegalima sugalvoti nieko naujo,

tuomet privalote išbandyti šį receptą, kurį Velykų proga paruošėme drauge su @barbora.lt ir kuris gali tapti ne tik šventinio, bet savaitgalių pusryčių stalo ⭐ 

Primenu, kad @barbora.lt dovanoja jums nuolaidos kodą 👉🏻 EGLE10, kuris galioja iki 04.15 dienos perkant daugiau nei už 19,99 Eur. 
Nes visko, ko reikia skanioms Velykoms, galima užsisakyti @barbora.lt, o sutaupytą laiką skirti, pvz. kiaušinių marginimui su vaikais 🐣

KIAUŠINIŲ DEBESĖLIAI

4 dideli kiaušiniai
4 žiupsneliai druskos
80 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, pvz. Parmigiano Reggiano

Įkaitinkite orkaitę iki 230°C temperatūros. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. 

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Įsitikinkite, kad baltymuose nėra trynių gabalėlių, antraip bus sunku tinkamai išplakti. Jei vienu kartu ruošiate daugiau nei 1 kiaušinio debesėlį, kiekvieną trynius laikykite atskirame dubenėlyje.

Išplakite baltymus: sudėkite į labai švarų maišytuvo dubenį, įberkite po žiupsnelį druskos kiekvienam kiaušiniui ir išplakite iki standumo. Atsargiai suberkite ir įmaišykite tarkuotą sūrį, stenkitės nepermaišyti, kad baltymai nesukristų. 

Į kepimo skardą šaukštu sukrėskite į 4 dalis padalintus išplaktus baltymus. Šaukšto nugarėle ar ledų kaušeliu kiekvieno kauburėlio centre padaryti po gana gilią duobutę. 

Šaukite į įkaitintą orkaitę 3 min. Po 3 min. iš orkaitės ištraukite kepimo skardą su baltymais ir į kiekvieno kauburėlio vidų įleiskite po kiaušinio trynį.  Grąžinkite į orkaitę dar 3 min. Jei norite kietesnių kiaušinių, kepkite 1-2 minutėmis ilgiau. 

Patiekite iškart su mėgstamais priedais: sviestu apteptu duonos skrebučiu, avokado riekelėmis, kepta šonine ar šviežiomis daržovėmis.

#reklama #barboralt
    Daugiau spalvų lėkštėje. Mano akys, išsiilgus Daugiau spalvų lėkštėje. Mano akys, išsiilgusios žalumos ir šviežumo, pavasarį ieško daugiau spalvų lėkštėje. Kol laukiu pirmų vietinių žalumynų, maistą spalvinu kitais būdais. 

Ciberžolė - vienas iš būdų ne tik natūraliai suteikti maistui daugiau spalvų, bet ir praturtinti mitybą vertingomis medžiagomis. Tačiau svarbu šio prieskonio nepadauginti. Ciberžolėje esantis kurkuminas yra itin stiprus antioksidantas. Teigiama, kad ciberžolė gali stiprinti imuninę sistemą, bendrą organizmo atsparumą, turi antibakterinių savybių. Rytų virtuvėse plačiai naudojamas prieskonis patiekalams suteikia ne tik skaisčiai geltoną spalvą, bet ir pagerina patiekalų aromatą bei suteikia jiems malonaus, žemiško skonio. 

Įprastai maistui ruošti naudojami ciberžolių šaknų milteliai. Kad būtumėte tikri, jog jų gamybos procese nenaudoti dirbtiniai dažikliai ar kitos cheminės medžiagos, rinkitės ekologiškus prieskonius, jų galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose, sveiko maisto parduotuvėse.

Ciberžolę mažais kiekiais vaikų mityboje galima naudoti nuo 6+ mėn. amžiaus.

AUKSINĖ PUSRYČIŲ KOŠĖ 

60 ml pilno grūdo avižų dribsnių ⁣
120 ml migdolų pieno ⁣
1 sunokęs bananas
½ šaukštelio ciberžolės miltelių ⁣
½ šaukštelio cinamono ⁣ miltelių
žiupsnelis jūros druskos ⁣
kakavos sviesto arba kokosų aliejaus 

Į nedidelį puodą sudėkite avižas, riekelėmis pjaustytą bananą, supilkite pieną, suberkite prieskonius ir druską. Virkite 8-10 min., tuomet nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite porai minučių išbrinkti. 

Įmaišykite kakavos sviestą arba kokosų aliejų , dėkite į dubenį, pagardinkite mėgstamais priedais ir skanaukite. -

Aš šįkart naudojau kriaušių riekeles, kanapių branduolius bei skaldytas kakavos pupeles. Jūs košę galite skaninti natūraliu jogurtu, maltais linų sėmenimis, riešutų sviestu, goji uogomis, smulkinta šviežia datule, migdolų riekelėmis ar smulkintais graikiniais riešutais, šviežiais abrikosais, persikais, obuoliais. 
---
Dažnai sulaukiu klausimo, kokį kakavos sviestą naudoju - labiausiai mėgstu švarios sudėties, kokybišką iš @ekoplanet.lt . Jo galima rasti ir didžiuosiuose prekybos centruose sveikų produktų lentynose.

    Footer

    Legal

    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Behance
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • Copyright © 2022 · mano vaikas valgo viską · Hearten Made ⟡