Vakarienė ar pietūs ir dideliems, ir mažiems arba kaip aš sprendžiu mėsos klausimą. Turbūt ne vienas susidūrėte, kad ūgtelėjusiam ir savarankiškai pradėjusiam kramtyti mažyliui mėsa yra sunkiai įveikiama užduotis. Neįprasta tekstūra dažnai tampa priežastimi, kodėl vaikas atsisako valgyti mėsą. Leonas iki šiol tevalgo du tipus mėsos: maltą bei ilgai lėtai ruoštą, o vėliau suplėšytą. Jei mėsa paruošta kitaip, labai tikėtina, kad jis jos ir nevalgys. Didžiąją dalį kartų taip ir nutinka.
Taigi, jei ir jūsų ūgtelėjęs kūdikis nemėgsta mėsos, bandykite keisti jos tekstūrą. Tikėtina, kad jam sunku sukramtyti kietokus mėsos gabalėlius – tada pasiūlykite jam minkštų mėsos maltinukų ar kitų patiekalų iš maltos mėsos. Jie lengvai kramtomi ir yra vaikams jau pažįstamos (kažko malto / trinto) tekstūros).
Šie kukuliai yra super lengvai ir greitai paruošiami bei tinkami visai šeimai. Na, o patiems mažiausiems valgytojams galite viską sutrinti į tyrelę. Skanaus!
Paukštienos kukuliai pomidorų padaže
45 g dienos senumo duonos trupinių
2 šaukštai miltų
600 g maltos vištienos arba kalakutienos⠀⠀
1 skiltelė česnako
1 šaukštas Dižono garstyčių
1 šaukštas šviežių čiobrelių lapelių
mažas žiupsnelis druskos ir šviežiai grūstų pipirų .
750 ml pomidorų tyrės (passata)
250 ml vištienos arba daržovių sultinio
2 česnako skiltelės
2 šakelės bazilikų
Į didelį dubenį sudėkite duonos trupinius / džiūvėsius, užpilkite pienu ir gerai išmaišykite. Palikite minutei kitai išbrinkti. Tuomet į tą patį dubenį sudėkite maltą vištieną arba kalakutieną, traiškytą česnako skiltelę, garstyčias, smulkintus čiobrelius, druską ir pipirus, viską gerai gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir švariomis, drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus (aš vienam kukuliui imi maždaug 2 šaukštelius mėsos). Kukulį dėkite ant kepimo popieriaus ir kartokite, kol nebeliks mėsos ruošinio.
Pomidorų padažui imkite didelį puodą, supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite traiškytas česnako skilteles ir baziliko šakeles (jas paskui išimsite), kaitinkite, kol padažas pradės lengvai burbuliuoti.
Dabar atsargiai mediniu šaukštu sudėkite kukulius į padažą ir troškinkite 10-15 minučių arba kol bus pilnai išvirę, kas kelias minutes atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu, kad kukuliai troškintųsi tolygiai. Išimkite bazilikų šakeles ir patiekite su mėgstamas priedais: virtais makaronais, ryžiais ar keptomis daržovėmis.

Parašykite komentarą