Supervaikų superkošės. Net negaliu įsivaizduoti kodėl dažnuose namuose košė turi gana prastą reputaciją.. Nes košė, nors ir labai paprastas ir greitai paruošiamas maistas, gali būti tokia įvairi ir visokia! Leonas košes išties labai mėgsta ir rytais tai yra kone saugiausias variantas (aišku, neskaitant blynų), dėl kurio nevyksta diskusijos ir nereikia įtikinėti, kad skanu. Taigi, trumpai – superkošių formulė, kuri man tarnauja kasryt. ⠀
⠀
IŠSIRINKITE PIENĄ⠀
Paprastas karvės, pienas be laktozės, migdolų, rudųjų ryžių, avižų, kokosų, mišinukas (jei naudojate), mamos pienas ar… tiesiog vanduo.⠀
⠀
IŠSIRINKITE VAISIUS/ UOGAS ⠀
Bananai, mangai, mėlynės, braškės, avietės, tarkuoti obuoliai ar kriaušės, sunokusios slyvos, persikai, nektarinai – bet kas, ką mėgstate ar turite po ranka. ⠀
⠀
SUPERMAISTAS⠀
Chia sėklos, kanapių branduoliai, malti migdolai, maltos sėklos: linų sėmėnys,saulėgrąžos, moliūgų sėklos arba žiupsnelis malto cinamono, ciberžolės, kardamono, muskato, glotnus riešutų sviestas: migdolų, anakardžių, žemės riešutų (jei nesate alergiški). ⠀
⠀
GRŪDAI / DRIBSNIAI⠀
Avižos, speltos, grikiai, miežiai, perlinės ar sorų kruopos, kynva, burnotis, etc. Jei turite laiko virkite grūdus arba pasiruoškite juos iš vakaro (tokia košė bus maistingesnė). Arba galite naudoti pilno grūdo dribsnius (čia mano mėgstamiausias pasirinkimas). Mažiausiai maistingi yra greito paruošimo dribsniai, bet jei jums taip patogiau (nes košė išverda daaaug greičiau), tai kodėl gi ne?⠀
⠀
Akivaizdu, kad sočios ir skanios košės derinių galima prigalvoti n+k. Aš dažnai košę saldinu trintu bananu. Bet tai nebūtina. Aš pati košę verdu iš akies, bet štai skanios košės proporcijos: vienai porcijai imu 4 šaukštus (60 ml) dribsnių ir 240 ml skysčio.
košė „avietinis macaron“
4 šaukštai avižinių dribsnių⠀
240 ml kokosų pieno⠀
saujelė šviežių / šaldytų aviečių⠀
1 šaukštas kokosų aliejaus⠀
⠀
Puodelyje sumaišykite dribsnius ir kokosų pieną, kaitinkite ant nedidelės ugnies, kartais pamaišydami 5-6 minutes. Košei baigiant virti sudėkite sutrintas avietes, kokosų aliejų, išmaišykite. Palikite kelioms minutėms uždengtą, kad gerai išbrinktų. Viskas!
Parašykite komentarą