Leonas dievina visokius virtinukus, raviolius ir koldūnus. Stovi pirmas eilėje prie puodo ir niekada nereikia raginti, kad valgytų. O aš taip norėjau, kad paragautų virtinių su šviežiomis mėlynėmis ir pajustų tą tikrą vasaros skonį, kad net pasiryžau gerą šeštadienio popietės gabalą paskirti jų raitymui. Nes (su vyru vėliau priėjome vieningos nuomonės), kad pirktiniai virtinukai su uogomis – visai ne tas, kaip tie, kurie pagaminti su šviežiai rinktomis uogomis. Ir man atrodo, kad tiesiog užsikabliavau su tais visais naminiais virtiniais ir koldūnais, kad dabar laikykitės!⠀
⠀
Aš visokių varškėtukų, gnocchi ir virtinių stengiuosi pagaminti daugiau, kad būtų galima užšaldyti ir turėti šaldymo kameroje. Norint virtinukus šaldyti, juos pirmiausia sudėkite ant lentelės, padarant tarpelius, kad nesuliptų ir dėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Vėliau sudėkite į šaldymui skirtus maišelius.⠀
Virtinukai su mėlynėmis
Plikytai tešlai:⠀
3 stiklinės miltų⠀
1 stiklinė verdančio vandens⠀
5 šaukštai aliejaus⠀
žiupsnis druskos⠀
⠀
Įdarui:⠀
150-200 g mėlynių⠀
1 šaukštas kokosų cukraus⠀
⠀
Pirmiausia užminkykite tešlą: miltus persijokite į gilesnį indą, supilkite aliejų, suberkite druską, viską išmaišykite šaukštu ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kuo intensyviau išmaišykite tešlą (šaukštu, nes labai karšta!) ir palikite kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkykite minkštą, elastingą tešlą ir leiskite jai trumpai pailsėti. ⠀
⠀
Įdarui dubenyje mėlynes sumaišykite su cukrumi. Galima įberti ir šaukštą miltų – jie verdant sugeria dalį įdaro skysčio ir jis būna tirštesnis. Galima, bet nebūtina. Užkaiskite virti puodą su vandeniu ir žiupsneliu druskos. ⠀
⠀
Gnybkite pabrinkusios tešlos gabalą ir iškočiokite iki 3-4 mm storio. Virtinukų formavimui galite naudoti specialią formelę arba tiesiog išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną apskritimą dėkite įdaro ir užspauskite kraštus ar užraitykite kraštelius kaip kas moka. ⠀
⠀
Paruoštus virtinukus dėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 5-7 minutes. Skanu su grietine.
Parašykite komentarą