• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
    • Pradžia
    • Apie
    • žiniasklaidoje
    • blog’as

    mano vaikas valgo viską

    receptai visai šeimai

    • parduotuvė
    • krepšelis
    • kontaktai
      • Behance
      • Email
      • Facebook
      • Instagram
      • Pinterest
    • Pusryčiai
    • Pietūs
    • Vakarienės
    • Užkandžiai
    • Desertai
    • Patarimai
    kantrybė virtuvėje

    Virtuvėje su vaikais arba kaip praktikuoti kantrybę

    6 balandžio, 2021 · Patarimai · 0

    Grindys ir virtuvės paviršiai nubarstyti miltais. Padėjėjas, kuris be pertraukų visu garsu plėšia Baby Shark arba Du gaideliai. Pirštas – ir vėl – įmerktas į uogienės stiklainį. Arba į minkštą sviestą. Įprastai per 30 minučių pagaminama vakarienė su mažaisiais asistentais užtrunka gerokai ilgiau nei valandą. 

    Maisto gaminimas su vaikais realybėje beveik niekada neatrodo taip idiliškai, kaip mūsų pačių nusipieštose vizijose ar matytose reklamose. Tai visada bus lėtesnis ir tikrai ne toks tvarkingas procesas, kurio rezultatai irgi ne visada tokie kokie tikimės. Bent jau vaizdine prasme. 

    Tačiau, nors Leonas ir nerodo itin daug susidomėjimo suktis virtuvėje, bet kartais noriam gamina kartu. Ilgos karantino dienos man leido šį bei tą suprasti apie netobulus tobulumus, atrasti magiją susivėlusioje kasdienybėje, išmokti mėgautis lėtesniu procesu ir atrasti nesuvaidintą džiaugsmą triukšme. Virtuvėje su vaikais svarbūs ne tik matavimo prietaisai, šluotelė, vaikui pritaikyti įrankiai ir daugybė šaukštų degustacijai , svarbiausias dalykas, kurio reikia kiekvienam tėvui – kantrybė.

    Suprantu, kad kartais daug lengviau pasakyti nei padaryti, ypač kai įsijautęs pagalbininkas iš džiaugsmo išpylė pusę litro pieno. Been there, seen that. Štai keturi praktiniai patarimai, padėsiantys išlikti ramiems ir maisto gamybos procesą paversti malonesniu ir prasmingesniu:

    privalumai. atminkite, dėl ko tai darote

    Pirmoji kantrybės klubo taisyklė – priminktite sau visus nuostabius dalykus, kurie atsiranda praleidžiant laiką virtuvėje su vaikais:

    • Tai jūsų galimybė išmokyti vaikus sveikos mitybos pagrindų.
    • Įkvėpti vaiką išbandyti naujus maisto produktus ar patiekalus, nes jis pats juos paruošė.
    • Pasakoti istorijas apie senelį, kai gaminate jo mėgstamus sausainius.
    • Praktinė patirtis, susijusi su naudingais gyvenimo įgūdžiais: matematika, mokslas, kalba.
    • Stiprinti pasitikėjimą savimi – jis ką tik padėjo pagaminti vakarienę visai šeimai!
    • Ugdyti atsakomybės jausmą („Išvalykime tą pieną kartu“).
    • Problemų sprendimo skatinimas („Kaip išspręsti problemą, kad išvirėme nepakankamai ryžių?“)
    • Tai jūsų galimybė nuoširdžiai ir atvirai bendrauti leidžaint laiką dviese. Nesvarbu, ar tai būtų įspūdžių kupinas savaitgalis ar tiesiog laikas po ilgų dienos darbų prieš visai šeimai susėdant prie stalo.

    Kai pasidaro sunku tverti netvarką ant virtuvės spintelių, stabtelėkite minutėlei įvertinti visus teigiamus aspektus. Greičiausiai nuspręsite, kad netvarkingas stalviršis, nedidelis kiaušinio lukštas pyrage ar truputį užsivėlinęs laikas ruoštis miegui tiesiog nėra taip labai svarbu.

    iš anksto apgalvokite, ką gaminsite

    Turite marias laiko savaitgalį ar karantino popietę? Puiku, tuomet galite imtis projekto lazanija nuo nulio ar ilgai ir lėtai troškinto jautienos troškinio. Tačiau jei nesate nusiteikę praleisti daug laiko virtuvėje, žongliruojant puodais ir mažamečiais padėdėjais, rinkitės drauge gaminti paprastus ir greitai paruošiamus patiekalus, pavyzdžui, makaronai, salotos, vieno puodo ar vienos skardos patiekalai gali padėti išlaikyti dzen būseną.

    trumpai aptarkite būsimas linksmybes

    Prieš imdamiesi darbų virtuvėje, trumpai apžvelkite planą su mažaisiais pagalbininkais. Nebūtina jo papunkčiui laikytis, svarbiausia – visiems dalyviams žinoti, ką gamina, efektyviai paskirstyti užduotis (jūs pjaustote daržoves, kol mažieji maišo tešlą), kad procesas būtų tvarkingesnis ir saugesnis. Vaikams gali būti naudinga iš anksto žinoti, kokias užduotis vykdys dabar (lups daržoves), o kurias lavinti reikės vėliau (galbūt valdyti peilį).

    pasiruoškite iš anksto

    Nors tai nėra būtina, tačiau mise en place taktika, naudojama profesionalioje virtuvėje, gali padėti išlikti kantriam, kol gaminate maistą su mažaisiais. Todėl prieš pradėdami gaminti, pasiruoškite darbo vietą: ištraukite visus reikalingus įrankius, supjaustykite, išmatuokite ir tvarkingai sudėkite visus reikalingus ingredientus. Galite netgi apsimesti, kad dalyvaujate maisto gaminimo laidoje. Galite išmokti ir kitų naujų prancūziškų žodžių. Ir net padiskutuoti, kad toks pasiruošimas iš anksto, gali labai pagelbėti rytais, kai norisi miego ir trūksta kantrybės ruoštis ilgai laukiančiai dienai.

    Kaip jūs praktikuojate kantrybę virtuvėje? Kviečiu pasidalinti savais atradimais ir patarimais.

    Previous Post: « saldžių bulvių vafliai ne tik pusryčiams
    Next Post: kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniu »

    Reader Interactions

    Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Primary Sidebar

    labas,

    aš – Eglė, maisto fotografė ir 3 metų valgytojo Leono mama. Sveiki atvykę į @mano.vaikas.valgo.viską – informatyvią erdvę tėvams, kurie nori užauginti sveikus, neišrankius ir žingeidžius mažuosius valgytojus.

    daugiau >>

    naujausi įrašai

    • nuostabusis sardinių ragù
    • pavasariškas risotto su žuvimi ir žalumynais
    • pavasariškas jautienos troškinys
    • ukrainietiški pusryčių blynai
    • makaronai su lašiša ir špinatais grietinėlės padaže

    kategorijos

    • Desertai
    • Duona
    • Pagardai
    • Patarimai
    • Pietūs
    • Primaitinimas
    • Pusryčiai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienės
    • Vegetariška

    archyvas

    • 2023 m. kovo mėn.
    • 2022 m. balandžio mėn.
    • 2022 m. kovo mėn.
    • 2021 m. lapkričio mėn.
    • 2021 m. rugsėjo mėn.
    • 2021 m. rugpjūčio mėn.
    • 2021 m. gegužės mėn.
    • 2021 m. balandžio mėn.
    • 2021 m. kovo mėn.
    • 2021 m. vasario mėn.
    • 2021 m. sausio mėn.
    • 2020 m. gruodžio mėn.
    • 2020 m. lapkričio mėn.
    • 2020 m. spalio mėn.
    • 2020 m. rugsėjo mėn.
    • 2020 m. rugpjūčio mėn.
    • 2020 m. liepos mėn.
    • 2020 m. birželio mėn.
    • 2020 m. gegužės mėn.
    • 2020 m. balandžio mėn.
    • 2020 m. kovo mėn.
    • 2020 m. vasario mėn.

    naujienlaiškis

    Sužinokite naujienas pirmieji!

    Naujienlaiškio kol kas teks palaukti, tačiau jūs būsite pirmieji, kurie apie jį sužinos ir kuriuos jis pasieks!

    ⭐️ KAIP PAKYLĖTI PUSRYČIUS Į KITĄ LYGĮ? ⭐️

Skirti 10 minučių laiko (o realiai, tai kokias 3 minutes darbo) ir pasiruošti šiltų, trupučiu klevų sirupo saldintų, karamelizuotų obuolių, kurie skanu su jogurtu, varške, puikiai tinka blynams, košėms ar net ledams, plaktai grietinėlei pagardinti. 

Šį karamelizuotų obuolių / kriaušių receptą užrašau tiems, kas norėjo jį išsisaugoti ir tiems, kurie apie jį perskaitys tik dabar ir susivilios išmėginti.

KARAMELIZUOTI OBUOLIAI arba KRIAUŠĖS

2 obuoliai
2 šaukštai paprasto arba lydyto sviesto* ghee
1 šaukštelis malto cinamono
½ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
½ – 1 šaukštas klevų sirupo*

Obuolius supjaustykite kubeliais (aš obuolių nelupu, bet jūs, jei mėgstate, galite nusilupti). Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius ir gerai išmaišykite. Suberkite cinamoną, tarkuotą muskato riešutą, išmaišykite ir kepkite, kol obuoliai suminkštės, apie 5-8 minutes. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite klevų sirupą. 

Skanaukite su jogurtu, varške, puikiai tinka blynams, košėms, ledams pagardinti. 

*galite naudoti ir kokosų aliejų, tačiau mums skaniau apkepti svieste

👶 nuo 12+ mėn / jei nedėsite klevų sirupo, nuo 6+ mėn
🥣 4 porcijos
🌱 vegetariška / bus vegan, jei naudosite kokosų aliejų 

#manovaikasvalgoviska #pusryčiai #pusryciuidejos #pusryčiaivaikams #sveikipusryciai #sveikireceptai
    Super greitas, super paprastas ir super maistinga Super greitas, super paprastas ir super maistingas plaktos kiaušinienės 🍳receptas. 

⭐️ 4 priežastys, kodėl šis receptas yra toks geras ⭐️👇🏻

👉🏻 Dvigubai daugiau baltymų. Į kiaušinienę įdėjus varškės lėkštėje turėsite daugiau baltymų, todėl visą rytą būsite sotūs ir energingi. Itin svarbu vaikams, kurie valgo nedidelius kiekius maisto.
👉🏻 Tekstūra. Kartais plakta kaiušinienė gali pasirodyti sausa, tačiau ruošiant su grūdėta varške ji lieka puri ir kreminė.
👉🏻 Lengva pagaminti. Šiems skaniems pusryčiams paruošti prireiks vos kelių minučių! Viskas, ko jums reikia, yra kiaušiniai, varškė, mėgstamos prieskoninės  žolelės ir, jei reikia, druska ir pipirai.
👉🏻 Kažkas naujo. Tai ne tik puikus būdas gauti daugiau baltymų pusryčiams, bet ir smagus bei skanus kiaušinienės variantas.

PLAKTA KIAUŠINIENĖ SU GRŪDĖTA VARŠKE

2 kiaušiniai
4 šaukštai grūdėtos varškės
1 šaukštas sviesto
mėgstamų žalumynų

Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Įmaišykite varškę. 

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Į keptuvės vidurį atsargiai supilkite plaktų kiaušinių ir varškės mišinį, iškart nemaišykite. 

Kai kraštai pradės tvirtėti, mentele stumkite kiaušinius nuo išorinių kraštų link keptuvės centro. Kepkite ant vidutinės ugnies, kas kelias sekundes švelniai pastumdami virtus kiaušinius į centrą, kol kiaušiniai iškeps, apie 5 minutes.

Patiekite su mėgstamais žalumynais, daržovėmis. Mes valgėme su avokadais, juoda duona, sūriu, šviežiais agurkais.

Skanaus!
    Ne paslaptis, kad IKEA parduotuvėje galima įsigy Ne paslaptis, kad IKEA parduotuvėje galima įsigyti ne tik švediškų baldų ir namų interjero detalių, bet ir gardaus švediško maisto namams. Maisto skyrius IKEA – mano mėgstamiausias ir aš niekada nepraleidžiu progos grįždama iš @ikea.lietuva parsivežti ką nors skanaus ir bent vienos iš 4 rūšių šaldytų kukulių.

Jie taupo laiką darbo dienomis ar savaitgaliais, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų ar tiesiog nėra laiko, noro, jėgų gaminti. Šie kukuliai gelbėjo mane visų karantinų metu ir nuo to laiko turi nuolatinę vietą mūsų šaldymo kameroje iki šiol. O patiekti tradiciškai su bruknių uogiene yra vienas mėgstamiausių Leono patiekalų ever. 

Šįkart siūlau jums išmėginti dar vieną mūsų pamėgtą receptą su naminiu “marinara” padažu.
Ta proga noriu jus pakviesti kaip ir kasmet, taip ir šiemet, jau rytoj atvykti į IKEA Vilniuje, kur bus minima Švediškų kukulių diena. Jūsų laukia ne tik įvairios pramogos, žaidimai ir atrakcijos vaikams, o svarbiausia – skaniausių kukulių degustacijos ir rinkimai! Pasimatykime!

🍝Kas: Švediškų kukulių diena
📍Kur: IKEA Vilnius, Vikingų g. 3
⏰Kada: rugpjūčio 23 d., trečiadienis, 12-19 val.

Receptą rasite komentare 👇🏻

#reklama @ikealietuva #kukuliudiena
    Vienas kavos aparatas – visiems! Kai vasaros pr Vienas kavos aparatas – visiems!

Kai vasaros pradžioje mūsų namuose atsirado De’Longhi „Eletta Explore“ kavos aparatas, Leonas ne tik išmoko padaryti mums kavą (nes jo valdymas super easy!), bet ir nuolat klausinėjo, kokį gėrimą aparatas gali padaryti jam. 

Anądien besimėgaujant tradicine café affogato, kilo mintis padaryti atvirkštinę jos versiją Leonui, kuri ne tik skani, bet ir tinkama vaikams! Baby Affogato. Su šokoladiniais ledais ir gerai išplaktu pienu. 

Tiesa, tokia „kava“ – tikrų tikriausias desertas, tad mėgautis reikėtų saikingai ir atsakingai.

Nebent nemato vaikai 🤭
Nes skanu ir suaugusiems 👌🏻

Artėja karščiausias vasaros savaitgalis, puiki proga išbandyti 💪🏻

#reklama #DeLonghi #elettaexplore
    ❓Ar mano vaikui reikia lėkštės su skyreliais? ❓Ar mano vaikui reikia lėkštės su skyreliais?

Su Leonu tokios lėkštės neturėjau ir buvau, sakyčiau, griežtai prieš, labiausiai galvodama apie tai, kad tai tik tokia tendencija, daugiau mados nei naudos reikalas. Leo (kaip ir Agota) niekada nebuvo išrankus ir jo neerzino besiliečiantis maistas. 

Visgi, kai nusprendžiau Agotos primaitinimą pradėti pilnai BLW, supratau, kad lėkštės su skyreliais man pravers dėl kelių priežasčių: 
👉🏻 dažniausiai jos būna silikoninės ir gerai limpančios prie kėdutės padėklo, o tai kritiškai svarbu, nes tvarkymosi po valgymo užtenka ir be papildomo lėkštės turinio ant žemės.
👉🏻 maži skyreliai = lengviau savarankiškai išimti maistą iš lėkštės. 
👉🏻 man lengviau įsivaizduoti skirtingų maisto grupių įvairovę ir proporcijas, patiekti įvairesnio maisto.

Tiesa, jei girdėjote mitą, kad lėkštės su skyreliais vaikus paverčia išrankiais, tai netiesa. Prieš kelerius metus JAV atliktas tyrimas, kuriame nustatyta, kad lėkštės su skyreliais iš tikrųjų padidina ikimokyklinio amžiaus vaikų vaisių ir daržovių suvartojamą kiekį (1).

Visgi, tradicinės lėkštės (be skyrelių) kur kas labiau įprastos ir dažniausiai sutinkamos už namų ribų, tad tėvų tikslas neturėtų būti visąlaik patiekti maisto produktus atskirtus, o pratinti valgyti taip, kaip valgo suaugusieji ir kaip bus įprasta visuomenėje, kai savo lėkštės nesinešiosi. Bet ir be šių argumentų, valgymas iš paprastos lėkštės man susijęs ne tik su gerais ir sveikintinais valgymo įpročiais, bet ir su pagarba vaikui.

❓Ar lėkštės su skyreliais būtinos? Ne (nebent jūsų mažasis valgytojas tikrai išrankus ir jam tokia lėkštė padeda išlaikyti ramybę prie stalo). 
❓Ar jos paverčia vaikus išrankiais? Irgi ne. 
❓Ar tai turėtų būti vienintelė jūsų vaiko naudojama lėkštė? Atsakymas: taip pat, ne.

Mes namuose maisto patiekimui naudojame įvairius indus: ir paprastas lėkštes, ir su skyreliais, ir dubenėlius, ir užkandžių dėžutes, net keksų, ledukų formeles, padėkliukus, etc. maistui patiekti. Ir tiesą sakant, dažnai pakeitę indą iš kurio vaikas valgys, galite nustebti, kaip noriai jie sėdasi prie stalo ir ragauja.

🍽️
    Ar žinojote, kad knygų apie maistą skaitymas va Ar žinojote, kad knygų apie maistą skaitymas vaikams 

🥕 gali būti švelnus būdas be spaudimo susipažinti su naujais maisto produktais (itin svarbu ir naudinga išrankiems valgytojams).

🥕 gali sužadinti smalsumą užsiimti veiklomis, kurios susijusios su maistu: daržininkystė, maisto gaminimas, skanėstų kepimas (o tai savo ruožtu gali paskatinti susidomėjimą naujais produktais).

🥕 sukuria aplinkybes su vaikais kalbėtis apie alkį ir sotumo jausmą, kultūrinius skirtumus, dėkingumą.

Braukite į šoną 👉🏻 ir pamatysite, kokias knygas lietuvių kalba rekomenduoju turėti savo bibliotekoje. 

Labai gaila, kad gausiame knygų vaikams asortimente istorijų apie maistą lietuvių kalba ir maisto knygose turime itin kukliai, bet gal leidyklos išgirs apie šį trūkumą ir turėsime naujų skaitinių? 

Ar esate skaitę / vartę šiuos leidinius? Kokias knygas apie maistą (ar bent truputį maisto jose) skaitote savo vaikams ir galėtumėte rekomenduoti? Pasidalinkite komentaruose 👇🏻
    Kaip saugiai primaitinimo pradžioje patiekti vien Kaip saugiai primaitinimo pradžioje patiekti vieną svarbiausių geležies šaltinių - mėsą? Kaip paruošti daržoves, kruopas – daugiau mažiau aišku, o štai mėsa visada kelia daug klausimų. Pasidalinsiu, kokią mėsą primaitinimo pradžioje rinkausi ir kaip Agotai, kuri savo kelionę pradėjo ir tęsia BLW primaitinimo keliu, ją patiekiau aš. 

Pirmiausia -
– kokybiška mėsa. Visada renkuosi laiko patikrintą partnerių @feelthebeef.lt arba @agaras.lt mėsą. Pirmiesiems kartams puikiai tiko didkepsniams skirti mėsos pjausniai – šiame video matysite kepamą jautienos antrekotą.

Gerai įkaitinkite nepridegančią keptuvę, aš mėsai kepti visada renkuosi ketaus. Ar keptuvė gerai įkaitusi, lengvai patikrinsite vandens lašelio testu – jei vanduo keptuvėje šokinėja kaip burbuliukas ir greit išdžiūsta, galite kepti. 

Į įkaitusią keptuvę įpilkite porą šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus, dėkite iki kambario temperatūros (!) atšildytą mėsą ir kepkite iš kiekvienos pusės maždaug po 5-6 minutes. Tikslus steiko kepimo laikas priklauso nuo mėsos dalies, storio. 

Kadangi mėsą patieksite kūdikiui, ji turėtų būti gerai iškepta, bet neperkepusi, sultinga. Jei turite mėsos termometrą, temperatūra mėsos viduje turėtų siekti 63°C.

Mėsai iškepus, svarbu prieš pjaustant leisti jai 5 minutes pastovėti – mėsa bus sultingesnė. 

Pradedančiajam 6–9 mėn. valgytojui pjaustykite piršto dydžio ar net šiek tiek storesniais gabaliukais, 9-18 mėn. kūdikiui mėsą suplėšykite šakute ir patiekite mažais gabaliukais, nuo 18 mėn. galite pjaustyti tiesiog nedideliais, mažo kąsnio gabalėliais. 

Kokybišką @feelthebeef.lt ir @agaras.lt mėsą galite užsisakyti tiesiai į namus 🚚👉🏻 www.agaras.lt

#reklama

    Footer

    Legal

    • Privacy Policy
    • Terms & Conditions
    • Behance
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • Copyright © 2023 · mano vaikas valgo viską · Hearten Made ⟡