Paprasti dalykai sušildo. Kartais, kai nebežinau, ką gaminti, o gal tiesiog ilgiuosi vaikystės paprastumo ir lengvumo, prisiminimais grįžtu į savo vaikystės virtuvę. Yra keli patiekalai, kurie man iki šiol kvepia namais. Kepta višstiena su morkomis grietinėlės padaže – vienas jų. ⠀
⠀
Mama šiam patiekalui dažniausiai sunaudodavo keptos vištienos likučius, kurie likdavo iškepus visą paukštį. Toks, sakytum, likučių patiekalas, tačiau asmeniškai man taip paruoštas jis būdavo dar skanesnis ir turtingesnis skonio. Kadangi mes gana retai kepame visą paukštį, aš dažniausiai naudoju šviežią mėsą. ⠀
⠀
Šis troškinys toks universalus, kad galima patiekti ir su kitomis mėgstamomis kruopomis, daržovėmis ar mėgstamais makaronais. Jei turiu po ranka, baigiant troškinti, įdedu porą saujų šviežių špinatų. Arba kartu su morkomis pakepinu plonai pjaustytus pievagrybius. Truputį kitaip, bet vistiek labai skaniai.⠀
⠀
Ką tokio nostalgiško savo vaikams gaminate jūs?
VIŠTIENA SU MORKOMIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
500 g vištienos ⠀
2-3 morkos ⠀
300 ml grietinėlės ⠀
100 ml sultinio ⠀
1 svogūnas ⠀
1 šaukštas miltų ⠀
1 šaukštas sviesto⠀
ryšulėlis šviežių krapų ⠀
druskos ir šviežiai grūstų pipirų⠀
⠀
Jei naudojate keptą vištieną, mėsą atskirkite nuo kaulų ir susmulkinkite. Jei ruošiate šviežią, supjaustykite gana nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais ir pirma apkepinkite keliuose šaukštuose sviesto, išimkite ir atidėkite.⠀
⠀
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintą svogūną. Morkas nsukuskite, sutarkuokite burokine tarka ir sudėkite į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes. Supilkite sultinį ir uždengę troškinkite, kol daržovės suminkštės.⠀
⠀
Sudėkite vištieną, pagardinkite druska ir pipirais, užberkite miltų, išmaišykite ir, maišant, supilkite grietinėlę.⠀
Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštės. Mes šįkart valgėme su rudaisiais ryžiais.⠀
⠀
*Rudieji ryžiai dėl juos esančių skaidulų yra maistingesni nei baltieji ryžiai, todėl jie yra naudingesni organizmui. Ir nors jų virimo laikas ilgesnis, tačiau lyginant su baltaisiais, jusoe didesnis baltymų kiekis, o glikeminis indeksas mažesnis nei baltųjų, o tai taip pat naudingiau organizmui. ⠀
Parašykite komentarą