Žinau vaikų, kurie makaronus valgo tik su pomidorų padažu (ne Leonas), žinau vaikų, kurie makaronus valgo tik su sviestu ir sūriu (ne Leonas), todėl tikiu, kad tokiems išrankiems valgytojams svarbu į lėkštę dėti tai, kas būtų tikrai kokybiška: švieži makaronai, naminis padažas, tikras sviestas, geras sūris. Ir po truputį skonių paletę plėsti.⠀
⠀
Esu rašiusi apie keptų daržovių ir pomidorų padažą (puikus būdas įtraukti kuo daugiau daržovių ir sunaudoti šaldytuvo likučius), apie orkaitėje keptų vyšninių pomidorų padažą, kurį mėgstu ir kurį taip pat labai lengva pagaminti. Bet šis padažas yra kažkas toookio! Šis itališkas Marcela Hazan užrašytas būdas įrodo, kad paprastume slypi geriausi dalykai.
⠀
Paties padažo idėja paprasta: puode užvirkite porą skardinių konservuotų pomidorų drauge su svogūnu ir penkiais šaukštais sviesto. Įberkite žiupsnelį druskos, troškinkite ir baigus troškintis, išgriebkite svogūną. Kas liko? Ogi ryškaus skonio, aksominis pomidorų padažas su sodriu sviesto poskoniu.⠀
⠀
Aš tikiu, kad geri, kokybiški konservuoti pomidorai yra šimtą kartų geriau už plastmasinius, nesunokusius ir nežinia kuo apipirkštus prekybos centro pomidorus. Visada turiu jų virtuvės spintelėje (mano mėgstamiausi – itališki „Mutti“), nes tai tikrai yra vienas universaliausių ingredientų. Žinoma, jei turite galimybę naudoti šviežius, savo ar močutės šiltnamio pomidorus, būtinai juos ir naudokite. Tokiu atveju, jums reikės 2 kg pomidorų, juos pirmiausia nublanširuoti, nulupti ir supjaustyti.
Lengviausias pomidorų padažas pasaulyje
2 skardinės konservuotų pomidorų ⠀
5 šaukštai nesūdyto sviesto ⠀
1 svogūnas, nuluptas ir perpjautas pusiau ⠀
druska⠀
⠀
Į puodą sudėkite pomidorus, sviestą, svogūnų puseles ir žiupsnelį druskos, užvirkite. Sumažinkite ugnį, kad palaikytumėte švelnų troškinimą ir virkite, maišydami ir kartas nuo karto truputį pagrūsdami pomidorus šaukšto nugarėle, kol pomidorų paviršiuje pasirodys sviesto riebalų lašeliai, maždaug 45 minutes. Svogūną išimkite ir patiekite su virtais makaronais ir sūriu.
Parašykite komentarą