Kai manęs klausia, kokį pomidorų padažą renkamės, atsakydama: „dažniausiai naminį“, žinau, kad sulauksiu tokios eye-rolling reakcijos, kaip „yeah, yeah…“, nes atrodo, kad naminiam pomidorų padažui reikia pasiruošti morališkai, kaip kokiems… (mano atveju) naminiams koldūnams ar „Napoleono“ torto kepimui. O iš tiesų, tai viskas yra gerokai paprasčiau! Tereikia daugiausiai 5 minučių darbo ir tai, jei viską darysite labai lėtai. Nes visą darbą iš tikro atlieka orkaitė ir blenderis. O kol padažas kepa, turite 40min gražaus laiko nuveikti kažką naudingo!
Orkaitėje keptų vyšninių pomidorų padažas
400 g vyšninių pomidorų
2 česnako skiltelės
1 šaukštas džiovintų raudonėlių
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelis rudojo cukraus*
kokybiškas alyvuogių aliejus
žiupsnelis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sumaišykite su nemažu kiekiu alyvuogių aliejaus, pora supjaustytų česnako skiltelių, geru šaukštu malto raudonėlio, malta saldžiąja paprika ir ruduoju cukrumi. Paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite 40 min.
Išimkite iš orkaitės, sukrėskite į dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki norimos konsistencijos. Patiekite su mėgstamais makaronais!
*Cukrus (ir žiupsnelis druskos) reikalingas subalansuoti skonius ir sušvelninti pomidorų rūgštelę.
**Padažą laikykite šaldytuve, sunaudokite per savaitę.
***Labai geras receptas, jei nusipirkote ne pačių skaniausių pomidorų – kepant pomidorai saldėja, o prieskoniai padeda paslėpti skonio netobulumus.
Daugiau receptų su pomidorais rasite čia: pomidorai.
Daugiau padažų receptų čia: padažai.
Parašykite komentarą