Dalinuosi savo mėgstamiausių daržovinių blynelių receptu iš @mano.vaikas.valgo.viska receptų knygos. Šie blynai ne tik sveiki, bet ir nepaprastai skanūs! 🥕🥒🥬
Daugiau skanių ir sveikų sezoniškų receptų rasite „Mano vaikas valgo viską“ knygoje, kurią išleido @almalittera_leidykla.
Jei knygos sabo lentynoje dar neturite, ieškokite ir rasite visose didžiosiose knygų prekybos vietose 📖✨
spalvingi daržovių kepsneliai
1 nedidelė cukinija
1 nedidelė morka
100 g kukurūzų grūdų (apvirtų arba konservuotų)
½ saldžiosios paprikos
½ skiltelės česnako
2 šaukštai smulkintų šviežių bazilikų
30 g tarkuoto parmezano
2 kiaušiniai
60 g šviesių speltų miltų
alyvuogių aliejus kepti
Sutarkuokite morkas ir cukinijas ir per švarų marlini audinį rankomis išspauskite kuo daugiau skysčio. Sudėkite šias nuspaustas daržoves į dubenį, suberkite kubeliais supjaustytą papriką, kukurūzus, traiškytą česnaką, smulkintus bazilikus ir parmezaną. Viską gerai išmaišykite.
Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius. Plakinį supilkite į daržoves, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite pusę šaukštelio aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
skanaus!
Parašykite komentarą