Džiaugiuosi, kad artėjančių Šv. Velykų proga galiu pasidalinti dovana – „FishWish“ žuvies rinkiniu vaikams „Jūros istorijos“, iš kurio aš ruošiu patiekalus savo šeimai ir kuris su didžiausia meile kurtas vaikams, bet subalansuotas taip, kad tiktų visiems. Jame rasite baltos, raudonos žuvies, silkės ir krevečių derinį.
Daugiau apie apie žuvies svarbą ir naudą vaikų mityboje rasite šiame įraše.
Šįkart iš rinkinio išsirinkau arktinę paliją ir paruošiau tikrai nuostabų risotto, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir puikiai atrodys ant šventinio Velykų stalo. Arktinė palija – švari raudona žuvis iš šaltosios Islandijos. Ši lašišinių žuvų šeimos žuvis yra sveika alternatyva tradicinei lašišai – mėsa tvirta, joje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kurios itin naudingos judriems ir sunkiai susikaupiantiems vaikams, jų smegenų veiklai. Jos mažųjų organizmui reikalingos ir todėl, kad stiprina imunitetą, gerina apetitą bei skatiną vaiko augimą. Receptui taip pat galite naudoti ir laukinę lašišą, kurią taip pat rasite „FishWish“ asortimente.
pavasariškas risotto su žuvimi ir žalumynais
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
225 g risotto ryžių, Arborio arba Carnarolli
1 l daržovių sultinio
100 g edamame pupelių arba šaldytų žirnelių
100 g jaunų šparagų
½ citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
350 g „FishWish“ arktinės palijos filė
30 g tarkuoto Parmezano
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Supilkite sultinį į puodą ir palikite šiltai ant silpnos ugnies. Arktinės palijos filė pabarstykite trupučiu druskos, aliejaus ir šaukite į 180C orkaitę maždaug 15 minučių.
Didelėje keptuvęje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite susmulkintą svogūną ir dažnai maišydami kepkite, kol suminkštės, bet neparuduos. Suberkite traiškytą česnaką, ryžius ir kepinkite apie minutę, nuolat maišydami, kol ryžių grūdeliai taps skaidrūs.
Metas sultiniui. Į ryžius pilkite po 1-2 samtelius šilto sultinio ir kaitinkite, nuolat maišydami. Kai ryžiai sugers beveik visą sultinį, vėl pilkite 1-2 samtelius ir procesą kartokite tol, kol sultinio puode liks apie 250 ml ir ryžiai bus beveik išvirę. Užtruksite apie 15-20 minučių.
Suberkite edamame pupeles (arba žirnelius), smulkiai pjaustytus jaunus šparagus ir supilkite citrinos sultis. Supilkite likusį sultinį ir dar kelias minutes maišydami pakaitinkite.
Keptą žuvį šakute padalinkite gabalėliais ir sudėkite į risotto kartu su tarkuotu parmezanu. Viską gerai išmaišykite.
Paskaninkite druska ir pipirais ir patiekite iš karto, pabarstę dar trupučiu parmezano ir tarkuota citrinos žievele.